Digital Art Zone

 
     
hexagone with w7 os?
Posted: 01 July 2012 12:01 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2011-12-29

first, sorry for my bad english level (yes I’m a frenchfrog)

seriously, I try to use hexagone with Windows7 64bit, no problem with free download, install, but it crah at the first
menu using, with message about graphic card pilot

as I’ve seen on the doc, tha it run with XP & windows 2000, I ask mysel if it’s possible with W7:sick:

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 01:26 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  271
Joined  2005-08-20

What graphics card do you have?

Update the drivers.

Turn the OpenGL settings all the way down in the Preferences.

 Signature 

*Sigh* Window->Tabs->Tool Settings->Draw Style->Manipulation: Off
Yeah. It’s like that.

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 02:28 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  68
Joined  2003-10-23

Hex 2.5 runs fine on my Win7; no better no worse than XP

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 03:40 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2244
Joined  2005-09-05
DougS - 01 July 2012 02:28 PM

Hex 2.5 runs fine on my Win7; no better no worse than XP

Runs for me also on Win 7…what graphics card are you running?

 Signature 

Shadermixer tutorials and recipes
My ShareCG Gallery
Shadermixer Documents

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 03:44 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  231
Joined  0

It runs fine on my Win7 machine too.

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 05:52 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  277
Joined  2005-09-15

Mine also.  smile

 Signature 

Cheers, Fanners.raspberry

Profile
 
 
Posted: 01 July 2012 07:43 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  271
Joined  2005-08-20

W7 is not the problem. Your graphics card may be.

 Signature 

*Sigh* Window->Tabs->Tool Settings->Draw Style->Manipulation: Off
Yeah. It’s like that.

Profile
 
 
Posted: 08 July 2012 10:40 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  1
Joined  2005-01-24

I’m also having an issue with this. It crashes the moment I try to load the program. Beyond telling me that it has crashed there is no information as to the cause.

I’m on Win 7 x64
Graphics card: AMD Radeon HD 6450

I’ve tried uninstalling, re-installing, re-downloading… Running in various compatibility modes. Same thing, every single time. Crashes as soon as the logo pops up at start-up.

Profile
 
 
Posted: 20 July 2012 12:08 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2011-12-29

hi
many thanks for the responses and the advices with it

this is my graphic card :
AMD RADEON chipset HD 4870 X2
the driver : 8-911-111025a-128243C-ATI
catalyst version 11.11

so ... the post from Kestryll show me that radeon card could be a problem, then perhaps other people
answer me, and tell me that all is Ok with W7 have another style of card?
you must to know that I’ve baught the PC from occasion from a gamer and not from a 3D maker man

perhaps a gamer card is not good for 3D making….

by the way the post from Ascania could give me the solution
please could you tell me more what you mean before i’ll install the programme again?

just to say that I use Carrara since 5 years in my job, and I’ve done some short movies for advertising
in caps injection business (for bottles)
but I’ve decided recently to do some personal project, and discuss about friendly
If I can help someone .... it’ll be with pleasure

bye bye

courage Kestryll and keep me in touch if you progress

Profile
 
 
Posted: 24 July 2012 10:30 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  277
Joined  2005-09-15

Mine is a Nvidia GC. smile

 Signature 

Cheers, Fanners.raspberry

Profile