Digital Art Zone

 
     
Unexpected Error when in Picture lab
Posted: 24 October 2013 09:14 AM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  72
Joined  2005-10-12

I am using Bryce 7.1 Pro and exported an HDRI image into a Spherical Map.  I then go into my picture editing program, GIMP 2.8, and modify the BMP (mirror it and then offset it to match the HDRI image).  I go back into Bryce and create a new Bryce default sphere.  I go into the materials for the sphere and switch on a Picture texture.  When I try to use the modified BMP I get an “Unexpected error (generic failure)” message.  Now if I use the unmodified BMP or a modified JPG file I have no trouble.

My question is, is this an issue with modifying the BMP in GIMP 2.8 or is it an issue with Bryce?

 Signature 

Dangerlad’s Gallery

Profile
 
 
Posted: 24 October 2013 01:51 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3701
Joined  2004-10-01

I can’t say for sure. But there are 24 and 32 bit BMPs. The 32 bit are actually also 24 bit but have additionally an alpha map. I know that if you save a scene from Bryce, the BMP is 24 bit. If you Save Image As, the BMP is saved as 32 bit. The labs cannot load 32 bit ones.

 Signature 

**  [ Stuff by David Brinnen and myself**  [ My DAZ 3D Gallery**  [ My Website**  OPC 4565 **

Profile
 
 
Posted: 24 October 2013 02:33 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  72
Joined  2005-10-12

Thanks Horo.  Maybe GIMP adds the alpha channel to the bit map image.

 Signature 

Dangerlad’s Gallery

Profile
 
 
Posted: 25 October 2013 01:40 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3701
Joined  2004-10-01

You’re welcome. Hopefully it helps. Check into GIMP. There may well be an option to save with or without alpha map. Photoshop has this option.

 Signature 

**  [ Stuff by David Brinnen and myself**  [ My DAZ 3D Gallery**  [ My Website**  OPC 4565 **

Profile