Digital Art Zone

 
     
Install Problems
Posted: 21 September 2013 03:58 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  45
Joined  2003-10-09

It seems like every time I buy something new for my Genesis characters, I have a problem installing them. What happened to the old installer that was so easy to use? It seems like everything comes in a ZIP file now and I have trouble with it.

I just bought the Muse outfit and used the Install Manager. It placed the files in the Documents directory, but when I tried to put this outfit on Vickie 5 it comes in as gray blocks and gives me an error message that one of the files is missing. I looked in the folders and it seems to be there. So, instead, I tried to copy the Runtime folder into my DAZ Studio directory. It never even showed up there at all.

Ever since that Install Manager came along and the old DAZ installer went away, I’ve had nothing but trouble installing everything.

Please see screen shots. This is driving me crazy. Can someone tell me what I’m doing wrong?

Image Attachments
Missing_File.jpgMuse_Screen_Shot.jpg
Profile
 
 
Posted: 21 September 2013 05:46 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4708
Joined  2005-08-03

By default DIM will install your content into your documents folder > My Daz 3D Library. You need to map this library in Daz Studio as a content runtime for both Daz Studio and Poser formats.

If you don’t want to use that library at all, what you can do is through DIM, uninstall everything that was installed to the unwanted library. Now hit the cogwheel in the upper right and go to the installation tab. Now highlight the My Daz 3D Library and hit the minus ( - ) sign to remove it. Now hit the plus ( + ) sign to add your desired library. DIM will now use this as a default installation location and you can reinstall the stuff you just uninstalled. You may get a message about things being in there that wasn’t installed with DIM, just hit to continue and you’ll be fine.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis via DS only.
——————————-
Websleuths - Help bring the missing home and give names to those who don’t have them.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2013 09:41 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2271
Joined  2003-12-06
melanie - 21 September 2013 03:58 PM

So, instead, I tried to copy the Runtime folder into my DAZ Studio directory. It never even showed up there at all.

That’s because there isn’t any object data in the Runtime folder for D|S-format items like Genesis clothes. Remember, this isn’t like Poser with files in the /Runtime/Geometries/ folder — Genesis objects have all their files in the /data/ folder, which isn’t in the Runtime folder at all. The only things in the Runtime will be the texture files, which have never been visible in the Content tab anyway.

Have you remembered to allow for the D|S default content location and the DIM default installation location being in different places?

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 21 September 2013 10:28 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Rank
Total Posts:  45
Joined  2003-10-09

Thank you. It works now. I copied the support files over to my DAZ Studio folder and now it works. The only weird thing that happens now is that the skirt doesn’t show in the icons when I have Genesis selected. If I select anything else (light, camera, anything) it shows up. Not sure what’s causing that.

I miss the old .exe installer. That was so simple.

Thaniks for the help.

Profile
 
 
Posted: 13 March 2014 05:26 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2014-03-13

HI
I have got the same problem.. I am new to this whole thing and coudn´t figure it out…
Could you explain it to me in more detail please smile
Thx in advance

Profile
 
 
Posted: 13 March 2014 06:21 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

One: When you MOVED the content from the Default DIM install folder it Broke the Default Metadata PATH so it will not show as Smart content after you moved the content.

Two: You can SET the options in the DIM to use ANY folder to install your content to. Mine installs to SEVERAL different folders. Then the MetaData will be showing the folder you installed TO and the content will still be Smart Content again once the MetaData is Re-Imported.

HERE is my DIM default Install ONLY option. I use many.

Image Attachments
Capture-001.png
 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 13 March 2014 06:23 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Here is my DAZ Studio DEFAULT only Folder option… All content works….

Image Attachments
Paths-External.PNG
 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 17 March 2014 12:50 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2014-03-13

Thx, I will try that smile

If I download some stuff and i download it as a ZIP, how can I get it into the installer?

Profile
 
 
Posted: 17 March 2014 08:52 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8425
Joined  2007-11-06

Do you mean installing from your Product Library or installing items from other sites than DAZ 3D?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 17 March 2014 09:10 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

The DIM only works for DAZ 3D content Zips. Not for other site zip files.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 18 March 2014 04:53 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2014-03-13

How can i implement Zip from other files? do I just copy them into My DAZ library?
Is there a thread I can look at:)
Thank you for all the answers smile

Found one smile thx anyways^^

Profile