Digital Art Zone

 
     
[resolved]Hexagon partial morph to DAZStudio4
Posted: 24 June 2012 07:36 AM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  50
Joined  2011-11-21

Hello,

I understood how to create a morph with Hexagon 2.5 and impoting it into DAZStudio 4.

However, this process creates a global morph.

How can I create only a face morph?

best regards,

Sylvain

Profile
 
 
Posted: 24 June 2012 08:11 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14435
Joined  2003-10-09

For which figure? Genesis doesn’t support partial morphs, there’s only one geometry (which belongs to the root node). It doesn’t, however, matter - a morph will change only those bits of the mesh you alter, it won’t stop morphs on the unchanged parts from working normally (nor indeed will it stop morphs on the parts it does affect) - and you can place the controller on whichever body part you like if the root is not a logical or convenient location.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 24 June 2012 09:48 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  50
Joined  2011-11-21

What do you mean by

you can place the controller on whichever body part you like

?

thanks

Profile
 
 
Posted: 24 June 2012 12:21 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14435
Joined  2003-10-09

When loading a morph in you should be able to choose where the control is placed. You can also move it using the Property Editor.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 25 June 2012 02:46 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  50
Joined  2011-11-21

I use the bridge between DAZStudio and Hexagon.
I don’t see how to choose where the control is placed.

Is it a Morph Loader feature?

thanks

Profile
 
 
Posted: 25 June 2012 05:13 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14435
Joined  2003-10-09

I think you need to go to Edit>Preferences>Interface and under Hexagon Bridge enable the Advacned interface option, that will give you extra options.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 25 June 2012 08:47 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Rank
Total Posts:  50
Joined  2011-11-21

Perfect!

Profile