Digital Art Zone

 
   
2 of 2
2
Any views on pwEffect?
Posted: 08 August 2012 01:23 PM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1808
Joined  2005-06-08
Sarsifus - 08 August 2012 12:54 PM
KickAir 8P - 08 August 2012 12:49 PM
Sarsifus - 08 August 2012 12:18 PM

When you apply a preset, is it apparent in the preview window, or is it only noticeable after rendering? . . . I’ve selected the “lava skin” preset, and you can see that the cube has turned to pure white (you can also see that the specular color has changed to a brownish color more appropriate to lava), and it will render out as pure white, not as a lava cube.

From what I recall (it’s been a while since I’ve used these), the effects only show in the completed renders, not in the preview window.  Render your lava-skin test and see what that gets you.

It gets me a pure white cube, not a lava cube. (This is REALLY annoying and frustrating…)

Huh!  I can imagine.  shut eye  Okay, I’ve got nothing, sorry.

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 08 August 2012 01:27 PM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14
KickAir 8P - 08 August 2012 01:23 PM
Sarsifus - 08 August 2012 12:54 PM
KickAir 8P - 08 August 2012 12:49 PM
Sarsifus - 08 August 2012 12:18 PM

When you apply a preset, is it apparent in the preview window, or is it only noticeable after rendering? . . . I’ve selected the “lava skin” preset, and you can see that the cube has turned to pure white (you can also see that the specular color has changed to a brownish color more appropriate to lava), and it will render out as pure white, not as a lava cube.

From what I recall (it’s been a while since I’ve used these), the effects only show in the completed renders, not in the preview window.  Render your lava-skin test and see what that gets you.

It gets me a pure white cube, not a lava cube. (This is REALLY annoying and frustrating…)

Huh!  I can imagine.  shut eye  Okay, I’ve got nothing, sorry.

That’s cool. Thanks for the help, and thanks to everyone who’s helped with this.

Profile
 
 
Posted: 11 August 2012 03:43 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  803
Joined  2007-01-08

Set all colours to black and see if a render gives a white surface still. If it does, file a bug report about the 64 bits version of pwEffect. The log file (Help->Troubleshooting->View Log File, scroll at the bottom just after applying pwEffect) may also contain some useful information

Profile
 
 
Posted: 11 August 2012 07:38 PM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14
ReDave - 11 August 2012 03:43 AM

Set all colours to black and see if a render gives a white surface still. If it does, file a bug report about the 64 bits version of pwEffect. The log file (Help->Troubleshooting->View Log File, scroll at the bottom just after applying pwEffect) may also contain some useful information

Thank you, I tried that. I went through and changed every single color channel to black—and then the object rendered out to a neutral grey. What it looks like is happening, is that when I apply pwEffect, the pure white is the ambient channel being set to white at 100%. When I cranked it back down, the object was simply neutral grey, even with all of the other channels set to black. I just don’t think the 64-bit pw shaders are working with DS4P RC3 64-bit.

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 08:44 AM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  803
Joined  2007-01-08

Oh good point, Ambient in pwEffect acts as minimum colour of a surface, which is different from what DS uses (DS is the odd one out in that regard). You really have to dial it back a lot if you are used to the DAZ default material.
I tried applying the shader to Genesis’ torso, without applying any preset, and setting the Diffuse, Ambient and Specular colours to black yielded what looks to me like a black torso.

Image Attachments
PW_AMbDiff_Spec_AllBlack.png
Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 11:54 AM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14

So in your render, does that count as a success or a failure of pwEffect?

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 12:21 PM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1085
Joined  2010-09-19

Haven’t used much, but a very handy tool to have at your fingertips.

http://fav.me/d4spdh0

 Signature 

My deviantART page
My ShareCG freebies
Some of my music

Profile
 
 
Posted: 14 August 2012 12:31 PM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14
Jabba101 - 14 August 2012 12:21 PM

Haven’t used much, but a very handy tool to have at your fingertips.

http://fav.me/d4spdh0

Yeah, the effects look great—that’s why I finally bought them a month or so ago. I’ve been beating my head on my keyboard, trying to figure out what it is I’m doing wrong, and then it hit me that even though they’ve been updated, they probably don’t work with the RC3 version of DS, much like Reality isn’t working right now. I’ve submitted a bug report with some test renders and a copy of the log file, so maybe I can get some help with that.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 01:02 PM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1085
Joined  2010-09-19

Just checked… PW effects not working in DS 4.5 RC3

my render linked above will have been with DS 4.03

 Signature 

My deviantART page
My ShareCG freebies
Some of my music

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 01:34 PM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  682
Joined  2010-03-13

Just tried myself and pwEffect is working in 4.5 RC3 here (not ordered in bundle, but as single product). Do you got the latest version? As they got updated for the RC3 build according to the RC3 announcement as well.

10. We would suggest that in order to use the PW Shaders you should reset your downloads to get the latest version to run with DAZ Studio 4.5 RC3.

To add: My download is “5387_pwEffect_1.2_ds.zip”.

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 01:59 PM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1085
Joined  2010-09-19

D’oh… hadn’t updated big surprise

thanks for reminder mate…

...I reset download (the PW bundle) and working like before now

grin

 Signature 

My deviantART page
My ShareCG freebies
Some of my music

Profile
 
 
Posted: 15 August 2012 08:32 PM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14

Hmm. The current installers are 1.2; mine are all 1.1:

4464_pwcatch_1.1_ds.exe
5387_pweffect_1.1_ds.exe
4345_pwghost_1.1_ds.exe
8258_pwsurface2_1.1_ds.exe

I gotta try these.

***  A few minutes later.  ***

YAY! They work! They pw effects are NOT apparent in the preview window (at least on my machine; I dunno about anyone else’s) other than the object they’re being applied to changes color. You have to render to see the full effect—but, at least they work now…

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 12:00 PM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  803
Joined  2007-01-08
Sarsifus - 14 August 2012 11:54 AM

So in your render, does that count as a success or a failure of pwEffect?

Yes, it does, especially in light that the presets worked for me.
Glad you got it working! I forgot to say I had reset my downloads. confused

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 12:49 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  531
Joined  2009-04-14

Wasn’t anything I did—simply a matter of having installers that work. I figured it was an incompatibility with the RC3 release and not something I was doing wrong, and it’s a relief to know I wasn’t making a mistake somewhere. Now I can try all the ideas I’ve been working on. smile Thank you to everyone who helped with this.

Profile
 
 
Posted: 02 May 2013 12:42 AM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  62
Joined  2003-10-09
Jabba101 - 15 August 2012 01:59 PM

D’oh… hadn’t updated big surprise

thanks for reminder mate…

...I reset download (the PW bundle) and working like before now

grin

I’m late to the party but I just updated my version and it works for me as well.  NICE!  I formerly had the same problem as you.  Now, no problem!  wink

 Signature 

My Deviant Art Gallery

My DAZ Gallery

Profile
 
 
   
2 of 2
2