Digital Art Zone

 
     
Where have the nipples gone!
Posted: 22 June 2012 11:41 AM   [ Ignore ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  747
Joined  2011-05-17

Slightly confusing, I was working on a character and was just doing the final tweeks and noticed that the only dial I have for nipples is the diameter one. The evolution body morphs have many more, I know, I’ve used them! But they are gone… Is this because I’m using DS4.5?

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 11:44 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  747
Joined  2011-05-17

Actually, I’m missing a lot of my morphs now that I think about it… I reinstalled them and nothing changed.

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 11:49 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2004-07-21

I guess you are talking about Genesis?

 Signature 

Hello, Sweetie!
click me to save my dragon eggs

Who is cuter Loki or Thor?

 

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 11:49 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7541
Joined  2006-03-19

If you suspect it may be a 4.5 issue then maybe pop over and ask in the release thread here http://www.daz3d.com/forums/viewthread/1900/

 Signature 

ARTCollaborations Store on DAZ3D    ARTCollaborations on Facebook

*****Mad Chemistry Lab*****  

 

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 11:52 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  747
Joined  2011-05-17

Yes Genesis. And I don’t suspect anything, I just have noticed that every weird thing that happens tends to be 4.5 still not supporting everything

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 11:56 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7541
Joined  2006-03-19

I personally haven’t tried it yet. I need the plug-ins to work for development. So I’m in the dark when it comes to what is or isn’t working. Sorry.

 Signature 

ARTCollaborations Store on DAZ3D    ARTCollaborations on Facebook

*****Mad Chemistry Lab*****  

 

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 12:29 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13687
Joined  2003-10-09

Where are you looking? There’s an error in the current packages for the morphs - they don’t have regions correctly assigned. DS4.0 was showing in the Shaping pane, in most situations, but they’ve dealt with the exceptions in 4.5 by making the pane behave as it should and therefore not show the morphs. They are still available in the Parameters pane, however.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 02:16 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  747
Joined  2011-05-17

Thanks, Richard! That’s exactly the issue I was having

Profile
 
 
Posted: 22 June 2012 08:13 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1440
Joined  2010-02-14
Richard Haseltine - 22 June 2012 12:29 PM

Where are you looking? There’s an error in the current packages for the morphs - they don’t have regions correctly assigned. DS4.0 was showing in the Shaping pane, in most situations, but they’ve dealt with the exceptions in 4.5 by making the pane behave as it should and therefore not show the morphs. They are still available in the Parameters pane, however.

Wait, are you saying that they were never even meant to be seen in the Shaping panel to begin with? ohh

 Signature 

“I’m sorry, I can’t hear you over the sound of how awesome I am!” ~ Brextor Ultimus

FORUM MEMBER POST RANKS
New Member = 0
Member = 25
Active Member = 250
Power Member = 1000
Addict = 2500

My Art Studio

Profile
 
 
Posted: 23 June 2012 07:19 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13687
Joined  2003-10-09
RCDeschene - 22 June 2012 08:13 PM

Wait, are you saying that they were never even meant to be seen in the Shaping panel to begin with? ohh


Not quite. They were meant to show on the Shaping pane, but they weren’t set up correctly to do so and this wasn’t noticed (presumably) because there was a compensating bug in the Shaping pane. The DS bug has now been fixed, so we need a content update to make the morphs behave as they should for the right reason instead of for the wrong reason, as they were in DS 4.0.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 23 June 2012 08:40 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  725
Joined  2005-12-12

Balancing one bug with another, that’s how we roll in DAZland :D

Profile