Digital Art Zone

 
   
2 of 4
2
Cloudflare Annoyance
Posted: 27 June 2013 03:05 PM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  17075
Joined  2003-10-09
icprncss - 27 June 2013 02:34 PM
chohole - 27 June 2013 01:08 PM
DWG - 27 June 2013 11:53 AM

Logged in, logged out, it makes no difference.

For the ppl who don’t know what Cloudflare is, it’s a sort of web-backup service, if a site crashes, it’s supposed to direct you to a copy (or at least a site-down message) on the Cloudflare servers until it comes back up, but I’m getting their basic ‘This site is down’ message even when DAZ is up and running.

IT is a network of servers, so it could be that the local Cloud server had a hiccup. They are world wide it appears.

Do clouds hiccup?  Sorry, Cho, couldn’t resist…

They sound like little thundery rumbles

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Winter Bryce Rendering Challenge        December Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 03:18 PM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  12550
Joined  2007-11-06

...here they just spit on us a lot. No hiccups or burps.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 05:28 PM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Administrator
RankRank
Total Posts:  435
Joined  2012-06-12
Kyoto Kid - 27 June 2013 02:38 PM

...my issue is it keeps giving me a blank reply form after I click on Submit Post. or I’m routed to my account page rather than back to the thread I’m on.


And yes, I clear my cache regularly.

Two things here… first one not addressing this problem.

The Cloudflare problems were dependent on where you are geographically and what was going on there. They were having some issues of mitigating a DDOS attack at one of their nodes and rerouting around some network issues on two others. Basically, just to clear it up, Cloudflare isn’t the cloud. It is, as someone pointed out, a DNS service and reverse proxy based CDN service that also provides things such as DDOS mitigation. Basically, it is an all in one service that makes it so the site will load a lot faster for people and help keep the site, as a whole, more stable. We’ve had a handful of DDOS attacks back in 2012 that brought the entire site down or seriously slowed it down which have been completely mitigated and stopped since starting to use Cloudflare. Now, the most we see is the occasional geographic zone having some connection issues for an hour or two, a lot better than before using CF.

Secondly, forum stuff like being described here isn’t anything to do with Cloudflare.. that is 100% in Daz’s court for being “off”. There are a number of reasons and things contributing to it which most don’t care about to hear. The one thing that I can say on it is we are currently actively working on eliminating this completely and move the forums from this lower quality software base to a much better platform… one that will actually not be terrible on handling things like image uploads. However, that is still some time off (not going to say “soon” on that) since we aren’t going to make the poor decision of starting from scratch. We’re working out how to migrate all the posts, private messages, signatures, avatars, image uploads, etc., and are looking at what it would take to also move the old forum posts from the archive over. We know the forums are an important part of our site and that it could be a lot better, and are actively working on it.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 05:48 PM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2745
Joined  2003-12-06
DAZ_Jon - 27 June 2013 05:28 PM

The one thing that I can say on it is we are currently actively working on eliminating this completely and move the forums from this lower quality software base to a much better platform…

Will this be any help in the (as far as I can tell) completely random problem of clicking on an e-bot link and getting the “thread does not exist” error when the thread is not only still in existence, but also still collecting posts. It doesn’t happen to me often, but when it does, especially in a thread I’m particularly interested in, it’s a major pain in the anatomy.

Or is this a completely different incredibly annoying limitation of the software…?

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 05:51 PM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Administrator
RankRank
Total Posts:  435
Joined  2012-06-12
SpottedKitty - 27 June 2013 05:48 PM

Will this be any help in the (as far as I can tell) completely random problem of clicking on an e-bot link and getting the “thread does not exist” error when the thread is not only still in existence, but also still collecting posts. It doesn’t happen to me often, but when it does, especially in a thread I’m particularly interested in, it’s a major pain in the anatomy.

Or is this a completely different incredibly annoying limitation of the software…?

That is just the software being used for the forum and just one of the many reasons we are working on migrating away from it.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 05:55 PM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2745
Joined  2003-12-06
DAZ_Jon - 27 June 2013 05:51 PM

Or is this a completely different incredibly annoying limitation of the software…?

That is just the software being used for the forum and just one of the many reasons we are working on migrating away from it.

Ah, OK. Is it safe to assume the similar glitch that just bit me a minute ago — clicking on a thread title in a forum search page and getting my account dashboard — is in the same category?

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 05:58 PM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Administrator
RankRank
Total Posts:  435
Joined  2012-06-12

Pretty much all of those little forum related glitches.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 06:06 PM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2618
Joined  2007-12-07

Not wanting to peek and poke and pry too much but are not the store and the message board tightly linked using the same Magento system software?  If you’re looking at replacing the message board does that also imply a change to the store too?

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 06:24 PM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Administrator
RankRank
Total Posts:  435
Joined  2012-06-12
SimonJM - 27 June 2013 06:06 PM

Not wanting to peek and poke and pry too much but are not the store and the message board tightly linked using the same Magento system software?  If you’re looking at replacing the message board does that also imply a change to the store too?

No, the store is Magento. The forums is a different software platform that exists completely separately. There is a “bridge” that links the two together for account creation and authentication, however, that bridge was poorly done (and the cause of things like getting signed out of the store but not the forums, or vice versa). So the process of migrating to a new forum software is for the forum only and then tie ins at key points with the store to create a single account experience.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 06:45 PM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2618
Joined  2007-12-07
DAZ_Jon - 27 June 2013 06:24 PM
SimonJM - 27 June 2013 06:06 PM

Not wanting to peek and poke and pry too much but are not the store and the message board tightly linked using the same Magento system software?  If you’re looking at replacing the message board does that also imply a change to the store too?

No, the store is Magento. The forums is a different software platform that exists completely separately. There is a “bridge” that links the two together for account creation and authentication, however, that bridge was poorly done (and the cause of things like getting signed out of the store but not the forums, or vice versa). So the process of migrating to a new forum software is for the forum only and then tie ins at key points with the store to create a single account experience.

Phew, not another store upheaval, good to hear.  Good luck with hunting down decent forum software that can ‘understand’ Magento! smile

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 07:17 PM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  768
Joined  2005-09-19
chohole - 27 June 2013 01:08 PM

IT is a network of servers, so it could be that the local Cloud server had a hiccup. They are world wide it appears.

Not when my desktop has the error, but my laptop, using the same internet feed, doesn’t.

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 07:32 PM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4994
Joined  2005-08-03
SpottedKitty - 27 June 2013 05:55 PM
DAZ_Jon - 27 June 2013 05:51 PM

Or is this a completely different incredibly annoying limitation of the software…?

That is just the software being used for the forum and just one of the many reasons we are working on migrating away from it.

Ah, OK. Is it safe to assume the similar glitch that just bit me a minute ago — clicking on a thread title in a forum search page and getting my account dashboard — is in the same category?

Ugh I get this as well randomly. Only thing that cures it is a log out/in. Although, now the site doesn’t seem to want to keep my login for more than a day so I haven’t gotten this issue lately.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis (DS)
Free Script: Bulk convert V4/M4 mats for Genesis2 (DS/Poser)

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 08:29 PM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1279
Joined  2005-02-25

This is rubbish I don’t want my information going through some CIA filter no wonder it’s so slow and people in rural areas can’t log on !!!

 Signature 

The Mind on the other side!
http://www.daz3d.com/shop/midnight_stories/

 

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 08:35 PM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4994
Joined  2005-08-03
midnight_stories - 27 June 2013 08:29 PM

This is rubbish I don’t want my information going through some CIA filter no wonder it’s so slow and people in rural areas can’t log on !!!

Lol, I think I know what you’re talking about. Cloudflare isn’t related to the CIA.. they only got stuck in the middle of a web battle 2 years ago since one of the parties was using their services. CF is actually used by hacking groups so they can do their dirty work behind protected routes, unless they’ve since stopped, but that’s a whole other story.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis (DS)
Free Script: Bulk convert V4/M4 mats for Genesis2 (DS/Poser)

Profile
 
 
Posted: 27 June 2013 08:42 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2004-04-25
midnight_stories - 27 June 2013 08:29 PM

This is rubbish I don’t want my information going through some CIA filter no wonder it’s so slow and people in rural areas can’t log on !!!

You mean you don’t want the NSA reading your e-mail and forum posts?  Keep saying that and they might think you were up to something nefarious.  Maybe even out to take over the world…

 Signature 

“...not world enough nor time…” 

Profile
 
 
   
2 of 4
2