Digital Art Zone

 
   
1 of 13
1
DAZ Install Manager v.1.0.1.75 Update
Posted: 17 June 2013 04:13 PM   [ Ignore ]
Administrator
Rank
Total Posts:  176
Joined  2007-11-12

DAZ 3D is pleased to announce the next public version of the DAZ Install Manager - version 1.0.1.75!


DAZ Install Manager has been updated to allow more sophisticated software applications (such as DAZ Studio) to be downloaded via the DAZ Install Manager interface.

In addition, the following changes and enhancements have been made.

- Added General and Photoshop options to the Filter By Tag > Content menu, of Default Filters
- Added the “Installed Files…” action to the context menu of products on the Ready to Download and Ready to Install pages that have been installed and have updates
- Added the “Installer Files…” and “Installed Files…” actions to Product Option Menus on the Ready to Install and Installed pages
- Added the “Installed Files…” action to Product Option Menus of products on the Ready to Download page that have been installed and have updates
- Preserve file modification date-time for installed files
- Re-enabled automatic installation of the Valentina 4.8 CMS server; this sub-installer was already included in the 1.0.1.59 release, for Carrara 8.5 users that did not want to install DAZ Studio 4.x in order to obtain the CMS Server, but had to be executed manually; inclusion allows software applications that can communicate with the CMS server (i.e. DAZ Studio, Carrara 8.5, Install Manager, etc) to be distributed via Install Manager.
- Added 10 and Pro 2014 versions to Poser application options
- Updated Poser 9 tag label to indicate Poser 9+

For more details view the DAZ Install Manager v.1.0.1.75 Change Log, which can be viewed online within the Documentation Center portion of our site.

Profile
 
 
Posted: 18 June 2013 04:53 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2013-06-19

cant get daz pro 4 to download…..using the manager.

Profile
 
 
Posted: 18 June 2013 05:13 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9615
Joined  2007-11-06

What problem are you having?  Is it not showing in the Ready to Download tab, or is the download not completing?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 18 June 2013 06:06 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6523
Joined  2003-10-09

Hi! This explains why I’ve been trying to run DIM for the past 3 hours to download a new purchase I made and kept getting that it was downloading an update for the DIM. Except that it wasn’t. When I came to the DAZ site to dl the latest version, it was the same version I was already running.
Sp I tried dling again a little while ago, and sure enough there was the new version.
Except that when I try to dl it, I get about 1+ meg to download, then I get this message:
Unknown network error.
So…how long before dl link actually works? : )

 Signature 

My Renderosity Gallery - My DAZ Gallery - My ShareCG Freebies
We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we know this is not true.

Profile
 
 
Posted: 18 June 2013 06:09 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6523
Joined  2003-10-09

BTW, I lost count of how many times I tried to dl the new version at 5. That’s pretty much how high I can count. Wait, I just noticed I have another hand! :D

 Signature 

My Renderosity Gallery - My DAZ Gallery - My ShareCG Freebies
We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we know this is not true.

Profile
 
 
Posted: 18 June 2013 07:49 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Member
Rank
Total Posts:  31
Joined  2005-02-27
fixmypcmike - 18 June 2013 05:13 PM

What problem are you having?  Is it not showing in the Ready to Download tab, or is the download not completing?

It doesn’t show up in the Ready to Download tab for me. The other bits are there, Decimator, GoZ etc, but not Studio itself.

Though none of the other apps are there either, Hexagon, Bryce or Carrara, so maybe they just haven’t got around to makeing them avalable yet.

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 01:04 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2013-05-22

Hi Everyone. Does Anyone know if there is a windows 64-bit version of the new download or any version for that matter because 32-bit isn’t going to work for me. if anyone knows please feel free to e-mail me at

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

thanks.

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 01:06 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  455
Joined  2012-08-17

Installer update failed for me too. Should have known it would, each one released has at first. Fortunately I was able to get the items from , my order as after it failed it allowed me to continue.

 Signature 

My DAZ Gallery


http://vanguard-studio.deviantart.com/

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 01:24 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9615
Joined  2007-11-06
ccriscione14 - 19 June 2013 01:04 AM

Hi Everyone. Does Anyone know if there is a windows 64-bit version of the new download or any version for that matter because 32-bit isn’t going to work for me. if anyone knows please feel free to e-mail me at

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

thanks.

The 32-bit version will work on 64-bit systems.  It doesn’t handle anywhere near enough data to require 64-bit.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 01:49 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6523
Joined  2003-10-09

My bad (sorta) the DIM was updating itself, it was just taking a very long time. For future reference: please include a progression message of some kind so we can tell something is actually happening and the DIM update isn’t just hung up.
Thanks.
John

 Signature 

My Renderosity Gallery - My DAZ Gallery - My ShareCG Freebies
We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we know this is not true.

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 07:20 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  472
Joined  2007-07-15

Suggestion for a future upgrade of the Install Manager:  Could there be some sort of Log File access for troubleshooting?  On a number of occasions, for varying reasons, an Install has failed.  I have usually, in the end, worked out why and got the thing to work, but it is very frustrating just to be told “Install Failed!” with no further information.

 Signature 

Cayman’s ROOFTOP (DAZ Gallery)      ***      Cayman Studios (Store)

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 08:13 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
New Member
Total Posts:  18
Joined  2007-11-24

I installed and updated the DAZ Install Manager fine, but now when it trys to install an update for a product, it gives the Runtime error “abnormal program termination”

Running on Win7 64bit

Edit:

Could be something else, not sure, I went back to version 1.0.1.59 and I’m getting the same error now (new product install this time).

Edit2: Looks like a disk space error! I had 8GB free on the disk DIM was installed on (not disk where the content was being installed to), I cleand up 8GB from the Daz Studio temp folder (due to Luxus), so I now have 16GB free and the error doesn’t happen anymore for either 1.0.1.59 or 1.0.1.75. So everythign is working again *shrug*

 Signature 

siliconaya.deviantart.com

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 09:59 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4727
Joined  2004-08-11

Did the update last night.  Started up DIM and it immediately told me there was an update and what would happen.  At the same time the forums were down for maintenance so wasn’t sure how far wide that was throughout DAZ3D but apparently the servers where the downloads are stored were not affected so the update went as expected.  While it does show and download the DS 4.5 plugins still doesn’t find the PS plugins folder so the PS Bridge is still sitting in the queue to be installed.  All the other plugins were installed, hopefully correctly.  lol This little program just gets better and better.  Thanks DAZ!

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

DAZ Studio 4 Frequently Asked Questions

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 12:05 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3055
Joined  2004-10-25
Cayman - 19 June 2013 07:20 AM

Suggestion for a future upgrade of the Install Manager:  Could there be some sort of Log File access for troubleshooting?  On a number of occasions, for varying reasons, an Install has failed.  I have usually, in the end, worked out why and got the thing to work, but it is very frustrating just to be told “Install Failed!” with no further information.

Actually there is a Log File, though it took me a while to find it.

You don’t say what OS you’re using, but on my Windows 7 Pro laptop, I finally found the Log File as follows:

C:\Users\Public\Documents\DAZ 3D\InstallManager\log.txt

 Signature 

OK . . . Where’s my chocolate?     Post Count —> 3,263 and growing!     Visit my Renderosity Gallery

It’s what you learn after you know it all that counts ~ John Wooden

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 12:37 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1694
Joined  2003-10-09

  You can access the log file from directly within the application too.  Click on the gear icon in the upper right corner, then click on the “show log” button in the lower left corner.

Profile
 
 
Posted: 19 June 2013 12:53 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  472
Joined  2007-07-15
Sean Riesch - 19 June 2013 12:37 PM

  You can access the log file from directly within the application too.  Click on the gear icon in the upper right corner, then click on the “show log” button in the lower left corner.

My goodness, you’re right!

And thanks, Miss B, for the pathname.

I wonder how I missed that ...

 Signature 

Cayman’s ROOFTOP (DAZ Gallery)      ***      Cayman Studios (Store)

Profile
 
 
   
1 of 13
1