Digital Art Zone

 
     
looking for faerie wings and clothing from DAZ Studio 2 manual
Posted: 13 June 2013 08:14 PM   [ Ignore ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1426
Joined  2003-10-09

  I found a copy of the DAZ Studio 2 manual I had printed out a long time ago, and right at the beginning it has a Getting Started section that has faerie wings and clothing for V3.  I assume that’s something that came with DS2, however I can’t seem to find it anywhere in my content library.  Does anybody know if this is something I should already have installed still even with the most recent version of DS, and if so, what installer should have it?  It says one of the icons is Wings2 (search doesn’t find it).  Thanks!

Profile
 
 
Posted: 13 June 2013 08:20 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8513
Joined  2007-11-06

See if you have DS2 in your Product Library.  It’s also in the http://www.daz3d.com/3d-starter-pack

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 14 June 2013 04:03 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  904
Joined  2007-01-04

That was the free content that came with DS1, it was V3 RR and LE versions of everything else all in .DAZ format, check the product Library in your account for DS2, one of the downloads available under it is called “DAZ Studio Base Content”, that’s the one you want.

One warning the installer will put everything in “Program Files>DAZ>Studio”, so you will have to move it all manually after installing it.

Oh and this content doesn’t work in DS3, DS4.0, or early builds of DS4..5.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 14 June 2013 05:22 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  822
Joined  2008-09-17
Bejaymac - 14 June 2013 04:03 AM

That was the free content that came with DS1, it was V3 RR and LE versions of everything else all in .DAZ format, check the product Library in your account for DS2, one of the downloads available under it is called “DAZ Studio Base Content”, that’s the one you want.

One warning the installer will put everything in “Program Files>DAZ>Studio”, so you will have to move it all manually after installing it.

Oh and this content doesn’t work in DS3, DS4.0, or early builds of DS4..5.

That content work quite fine for me in DS3.

 Signature 

Resistance is futile.  You will be DAZzimilated


Old post count: 5719

Profile
 
 
Posted: 14 June 2013 05:35 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  904
Joined  2007-01-04
BWSman - 14 June 2013 05:22 AM

That content work quite fine for me in DS3.

Couldn’t have as DS3 couldn’t read the UV data files from the DS1 content, it’s only the last few builds of DS4.5 that can read them as a fix was added to it.
The only way to get it to work in DS3 was to load the DAZ files into DS2 and resave the scenes, which would replace the old incompatible files with something DS3 could read.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile
 
 
Posted: 14 June 2013 08:25 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3488
Joined  2012-02-06

If you own the 3D Starter Pack linked to previously, you shouldn’t have any compatibility issues with any of this content. The original version of the content that came with DS1 and/or DS2 does have some major compatibility issues in DS4/4.5 (haven’t tried it in DS3 or recent builds of 4.5 or 4.6).

 Signature 

Community Volunteer
Monthly New User Contests!

My tutorials and FAQs | My Gallery | My Render Thread
Visit my world… Tornalia.com | http://scottlivingston.deviantart.com

Profile
 
 
Posted: 14 June 2013 01:30 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1426
Joined  2003-10-09

  I didn’t have the 3D Starter Pack listed in my Product Library, but when searching for “Starter” I did see I have the “Platinum Club 3D Starter Bundle (Upgrade)”, which the promo pics indicate also include the product I needed.  I located my previously downloaded installers, and realized that I didn’t have the V3 reduced resolution installed.  I reinstalled that, and now I’m good.
Thanks everybody!

Profile