Digital Art Zone

 
   
3 of 40
3
DAZ Studio Pro 4.6.0.18 General Release, Now Available!
Posted: 16 May 2013 04:01 AM   [ Ignore ]   [ # 31 ]
New Member
Total Posts:  11
Joined  2006-10-06

4.6 won’t start for me.  At all.  Gone and uninstalled 4.5 too.  Intel I-mac, meets all the needs required, ran 4.5 fine.  Never gets past a “the application DazStudio quit unxpectedly” pane.  Have restarted machine to no avail.

Any ways to fix?

Edit; 32bit version

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 04:05 AM   [ Ignore ]   [ # 32 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  98
Joined  2010-11-30
jakiblue - 16 May 2013 03:26 AM
dkmarcos - 16 May 2013 03:01 AM

[OT] What is the dress V5 wears in the picture promotion? I love it. smile

It’s the Lorella Fantasy Outfit:

http://www.daz3d.com/lorella-fantasy-outfit

also available in a bundle
http://www.daz3d.com/lorella-bundle

awesome outfit - it brings out the inner girly in me. :D

Thank you! :D

 Signature 

Daz Gallery: http://www.daz3d.com/gallery/users/1434

Facebook: https://www.facebook.com/MarcosDKstudio
Web: http://www.marcosdk.net

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 05:25 AM   [ Ignore ]   [ # 33 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1447
Joined  2012-08-31

I’ve downloaded and installed 4.6 and it updated from 4.5 just fine. Do I now need to download and install Genesis Starter Essentials or has that been done when I updated from 4.5?

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 05:32 AM   [ Ignore ]   [ # 34 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  487
Joined  2011-11-12

Download 23.5 KB/sec :(

Does it seem a tad misleading to anyone else this “New Render Engine” business? Why not say it uses an updated version of 3Delight? Saying otherwise is just as likely to have people going doodie in their pants as it is likely to get them all over excited.

New features do sound pretty good though.

 Signature 

My 3D/DAZ/Poser news blog - DigiSprawl

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 05:49 AM   [ Ignore ]   [ # 35 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14776
Joined  2003-10-09
kitakoredaz - 16 May 2013 03:21 AM

I felt worry becase, DIM zip installer on my account seems only 907.44 kb
and trx.exe is 6.66 MB,, zip is 15.40MB ^^;

That tells you how much space the installer code uses.

I don’t have the shader in DIM either, nor the plugins.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 05:54 AM   [ Ignore ]   [ # 36 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14776
Joined  2003-10-09
jaebea - 15 May 2013 06:33 PM

Question about changes:  “Added support for TriAx to TriAx AutoFit”  Does this mean that when I convert V4/M4 to a TriAx Weight Mapped that TriAx AutoFit will work with them like it does with Genesis?

It’s for converting clothing for one TriAx figure to another (previously it worked only from a legacy figure like V4 or M4 or the Millennium Horse to a TriAx figure like Genesis or the DAZ Horse 2). It isn’t terribly useful at the moment, since there’s no Horse2 clone shape for Genesis nor vice versa, but as more TriAx figures appear it will potentially be useful (I suppose someone could make a Genesis clone shape for Cthulu, so the poor thing could wear clothes).

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 05:58 AM   [ Ignore ]   [ # 37 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1081
Joined  2012-07-13

I haven’t downloaded this yet because in the product library I only see a 32-bit version. Where is the 64-bit version? Won’t a 32-bit version not run as well as the 64-bit?

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:32 AM   [ Ignore ]   [ # 38 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  226
Joined  2007-08-27
ghastlycomic - 16 May 2013 05:25 AM

I’ve downloaded and installed 4.6 and it updated from 4.5 just fine. Do I now need to download and install Genesis Starter Essentials or has that been done when I updated from 4.5?

Genesis Starter Essentials is seperate from DS 4.6, you’ll need to download and install it.

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:33 AM   [ Ignore ]   [ # 39 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  9009
Joined  2007-11-06
galactica1981 - 16 May 2013 05:58 AM

I haven’t downloaded this yet because in the product library I only see a 32-bit version. Where is the 64-bit version? Won’t a 32-bit version not run as well as the 64-bit?

Look for “DAZ Studio 4.6 Pro” in your Product Library.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:35 AM   [ Ignore ]   [ # 40 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  226
Joined  2007-08-27
galactica1981 - 16 May 2013 05:58 AM

I haven’t downloaded this yet because in the product library I only see a 32-bit version. Where is the 64-bit version? Won’t a 32-bit version not run as well as the 64-bit?

64 Bit of what? There is no need for a 64 bit Install Manager, the 32 bit runs fine on 64 bit operating systems.

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:38 AM   [ Ignore ]   [ # 41 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1081
Joined  2012-07-13
fixmypcmike - 16 May 2013 06:33 AM
galactica1981 - 16 May 2013 05:58 AM

I haven’t downloaded this yet because in the product library I only see a 32-bit version. Where is the 64-bit version? Won’t a 32-bit version not run as well as the 64-bit?

Look for “DAZ Studio 4.6 Pro” in your Product Library.

Found it! Thank you!

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:42 AM   [ Ignore ]   [ # 42 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  2843
Joined  2006-07-31

If I install new Genesis Essential, 1) do I have to reinstall all morphpacks, 2) will it eliminate all my custom morphs and 3) will it delete modification in Parameters (I moved some morphs around groups)?

 Signature 

Original Genesis shape and Genesis morphs transfer to G2F/G2M, G2F/G2M clones for Genesis
a way to transfer morphs to Genesis without Gen-X

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:42 AM   [ Ignore ]   [ # 43 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  226
Joined  2007-08-27
fixmypcmike - 16 May 2013 06:33 AM
galactica1981 - 16 May 2013 05:58 AM

I haven’t downloaded this yet because in the product library I only see a 32-bit version. Where is the 64-bit version? Won’t a 32-bit version not run as well as the 64-bit?

Look for “DAZ Studio 4.6 Pro” in your Product Library.

You are a mind reader smile

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:45 AM   [ Ignore ]   [ # 44 ]
Moderator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1054
Joined  2007-10-17
CalieVee - 16 May 2013 03:11 AM

I am trying to find the system requirements for this new one but can’t seem to find it anywhere, not even on the product page.  Anyone happen to know what they requirements are?

I am pretty sure it hasn’t changed, though with this last cycle of testing and the nature of bugs we tackled for this release, 64 bit is highly recommended, (And should have been all along) at least for my sanity. grin

Yes, 32 bit is still supported, but as people get more complex, you run into that memory ceiling much sooner than you realize. It is the nature of 3D.

Edited to add: Sorry, I missed a change. 10.5 support was dropped.

Profile
 
 
Posted: 16 May 2013 06:54 AM   [ Ignore ]   [ # 45 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  226
Joined  2007-08-27
DAZ_Spooky - 16 May 2013 06:45 AM
CalieVee - 16 May 2013 03:11 AM

I am trying to find the system requirements for this new one but can’t seem to find it anywhere, not even on the product page.  Anyone happen to know what they requirements are?

I am pretty sure it hasn’t changed, though with this last cycle of testing and the nature of bugs we tackled for this release, 64 bit is highly recommended, (And should have been all along) at least for my sanity. grin

Yes, 32 bit is still supported, but as people get more complex, you run into that memory ceiling much sooner than you realize. It is the nature of 3D.

Current available specs:

http://www.daz3d.com/products/daz-studio/daz-studio-tech-specs/

Profile
 
 
   
3 of 40
3