I am new to Bryce

tonyma40tonyma40 Posts: 0
edited December 1969 in Bryce Discussion

I have a question is Bryce only use for background effects and how do you export character from DAZ to Bryce and when you do how do you animate characters in Bryce? I does great rendering for sky and terrains ,but I don't see nothing for characters animation.

Comments

  • Eva1Eva1 Posts: 469
    edited December 1969

    Hi Tony, welcome to Bryce! It's a great program, I hope you have lots of fun with it.

    Regarding exporting characters from DS to Bryce I have a step-by-step tutorial here:
    http://brycebasics.blogspot.co.uk/2009/12/using-daz-studio-with-bryce.html


    I personally don't do animations so I'm sorry I don't have answers for that question, but there are a number of tutorials over at Youtube:
    http://www.youtube.com/results?search_query=bryce+animation+tutorial&oq=bryce+ani&gs_l=youtube.1.1.0l2.5360.7370.0.9127.9.7.0.2.2.0.201.738.3j3j1.7.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4VjfV1Vgdas

    The Bryce manual can also be found on this site here, and it contains information on animation.:
    http://docs.daz3d.com/lib/exe/fetch.php/artzone/pub/software/bryce/bryce_7_ag_wip_0204.pdf


    I hope that helps to get you started.

  • bighbigh Posts: 5,422
    edited December 1969

    tonyma40 said:
    I have a question is Bryce only use for background effects and how do you export character from DAZ to Bryce and when you do how do you animate characters in Bryce? I does great rendering for sky and terrains ,but I don't see nothing for characters animation.

    you can't do characters animation any more - they took it out of Bryce 7 .

  • bloodsnhallbloodsnhall Posts: 0
    edited December 1969

    I am new to Bryce too.

    I purchased Pro Lenses and Filters today, but got lost again. I am terrible at understanding where to install content. Can you please porvide the content paths to install? I saw where it stated that in the content installation tutorial “The example above shows C:UsersHoroDocumentsDAZ 3DBrycePresets as default which I think is not a clever location. By the way, the content can be installed for all users and then the Horo part will become All Users”
    this confused me.
    I just wanted to make sure I am going to install it right before doing it and messing things up. I know your understanding of installing contant is far superior to mine being that I suck at it so, I thought to ask.

    Thank You for your help,
    Jerry

  • HoroHoro Posts: 4,271
    edited December 1969

    I've just answered your PM a minute ago. Go have a look.

  • KharmaKharma Posts: 1,465
    edited December 1969

    I too would like to know the best way of installing Bryce content before I purchase alot of stuff. Also where do I put the files that came with the Bryce mentoring videos so I can use them in Bryce?

  • HoroHoro Posts: 4,271
    edited December 1969

    Have you already looked at this document: http://www.horo.ch/docs/mine/pdf/BryceContent_v4.pdf ?

  • GussNemoGussNemo Posts: 1,855
    edited May 2013

    @Kharma: If you'll use this link to Horo's site , chose the second topic, Bryce Content FAQ, which is a PDF file, he explains where Bryce Content should/can be loaded. Hope this helps.

    Haha...I see Horo beat me to it.

    Post edited by GussNemo on
  • HoroHoro Posts: 4,271
    edited December 1969

    Yup, thank you anyway.

  • KharmaKharma Posts: 1,465
    edited December 1969

    thank you so much :)

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel