Digital Art Zone

 
     
V4 Base Missing the Free Lady Morph Dials
Posted: 05 May 2013 05:29 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  142
Joined  2004-10-02

I had V4 before. i went on vacation and deleted my whole daz content and application.

But i remember when i had my victoria, i loaded her and in her Morph Dials there were like about 6 Dials with Female names, they would turn her face into different female characters.

But now i reinstalled V4 Base and i dont have any of those dials.

I just have one called MALE, and then 2 hair ones.

In my old V4 installation like i said, i would have about 6 Dials of Female characters( i never even have a male one)
Could it be i had a different V4 installation?

Also my old V4 character had morph dials to move both eyes at the same time   .  EYES UP, and EYES SIDE
and also there was a BLINK dial.

why dont i have those anymore?

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 06:06 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  521
Joined  2006-07-28

Did you install V4 Morphs++ or just the V4 Base?

Becky, Brigette, Emma, Eva, Kerstin, Lisa, Maria, Monique, Olivia, Samantha, and Serena are V4 Morph++ faces.  As are EyesSide-Side and EyesUp-Down.

nokoteb99 - 05 May 2013 05:29 PM

I had V4 before. i went on vacation and deleted my whole daz content and application.

But i remember when i had my victoria, i loaded her and in her Morph Dials there were like about 6 Dials with Female names, they would turn her face into different female characters.

But now i reinstalled V4 Base and i dont have any of those dials.

I just have one called MALE, and then 2 hair ones.

In my old V4 installation like i said, i would have about 6 Dials of Female characters( i never even have a male one)
Could it be i had a different V4 installation?

Also my old V4 character had morph dials to move both eyes at the same time   .  EYES UP, and EYES SIDE
and also there was a BLINK dial.

why dont i have those anymore?

 Signature 

Satira Capriccio on deviantART

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 06:10 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2403
Joined  2007-12-07

They would come with an add-on morph pack (I am guessing they were something like: Samantha, Becky, Emma?).  I believe they come with the Morphs++ set

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 07:22 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Rank
Total Posts:  142
Joined  2004-10-02

How do you install those V4 Morphs ++?
i have them but
i tried installing them to the desktop cause i wanted to install them to the poser 6 Runtime by hand.

but it keeps saying “The Required file has NOT been found. Installation of V4.2 Morphs++ will now quit”

So where am I suppose to install these morphs?

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 07:38 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2403
Joined  2007-12-07

I don’t use Poser, but I seem to recall you having to install them to the same location that Victoria 4 is.

 Signature 

Some writings by a friend:
http://www.lizardsofthehost.co.uk/11.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/13.html
http://www.lizardsofthehost.co.uk/7.html

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 08:32 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Yes the same location as V4 is required for the pack to install and for the morphs to function as well.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 05 May 2013 08:35 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8697
Joined  2007-11-06

They have to be installed to the same runtime as the V4 base, if you’re using P7sr3 or higher, select DAZ Studio as the target application—only lower versions of Poser require you to install to the internal runtime.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 06 May 2013 03:25 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1780
Joined  2010-10-10

I had to inject the morphs before any of them appeared.

 Signature 

Wendy

My website: http://www.wilmapsdigitalcreations.co.uk

Tutorials: http://www.wilmapsdigitalcreations.co.uk/view_products.php?cat=10

PLEASE NOTE:
My items are NOT to be used on Second Life website.  They have recently changed their TOS and are legally able to take/steal anything uploaded and resell/redistribute to items.

 

Profile
 
 
Posted: 06 May 2013 06:47 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Member
Rank
Total Posts:  142
Joined  2004-10-02
wilmap - 06 May 2013 03:25 AM

I had to inject the morphs before any of them appeared.

Yeah, i noticed that.

But interestingly, another time in the past when i installed V4, she came with the morphs on her.

But yesterday in my new v4 i went to the Morphs directory and iNjected morphs and I was able to inject EYE UP DOWN
and EYE SIDE SIDE. And also i noticed the Morphs directory had those Female morphs i told you about.

So, it’s great. However, once you add them.. How do you save that new v4 with morphs, how do you save her into the library?

Or do you save her as a DAZ file? and just Merge that DAZ file(containing a character with morphs)  into your scene.?

Profile
 
 
Posted: 06 May 2013 06:52 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16008
Joined  2003-10-09

You always have to inject the morphs++    I guess that is why they are called injection morphs. rolleyes cool smile

I have a V4.2 in my runtime saved with all morphs injected, to save keep doing it.  In Poser you just save her in the character library as a new character, but not sure how it works in DS..

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        September Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 06 May 2013 06:54 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

The only way the morphs are auto loaded, is if you install the Powerloader. That is DS only.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 06 May 2013 03:53 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8697
Joined  2007-11-06

What I do is load V4, inject all morphs, and save as a Scene Subset.  That way the morphs are all pre-injected, like with Genesis.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
   
 
 
[ Gen X      UV map missing ]