Digital Art Zone

 
     
m4 morph problem
Posted: 20 April 2013 07:16 AM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  167
Joined  2004-03-28

I create a poser scene with a working head morph for Michael 4, all is well.
I import the scene into DAZ 4.5 everything is ok except for the Head which has reverted back to normal m4
The morph and its slider are listed but do not work. I slide the parameters dial of the morph and either
it immediately slides back or does nothing.
I have recreated and reimported the scene a few times still no luck.
Thank you in advance

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 08:03 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14285
Joined  2003-10-09

What morph - is it one of the standard ones or a custom morph? If it’s a custom morph, do you have External Binary Morph targets on in Poser - Edit>General Preferences>Miscellaneous?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 08:49 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  167
Joined  2004-03-28

it is a custom created in zbrush, vertex count is ok,
The External Binary Morph targets on in Poser - Edit>General Preferences>Miscellaneous is checked.
Weird part is that the morph is there, with the slider, have tried looking at parameters, and locked vs unlocked (
in parameters) nothing.
A lot of time was spend creating the morph ,I still have the head obj file that could be reloaded again
as a morph in DAZ but do not know how.
Thank you for your help, with the work I am doing this problem will undoubtably come up again.

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 12:42 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14285
Joined  2003-10-09

Turn External Binary Morph Targets off and resave - they should work for figures, but sometimes they don’t.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 02:49 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Rank
Total Posts:  167
Joined  2004-03-28

YEAH!!!!!
It worked!!!
This problem was absolutely necessary for me to solve.
Thank you very much for your time, and patience

Profile