Digital Art Zone

 
   
4 of 5
4
PZ3 in Carrara? (And/or Optitex clothing in Carrara)
Posted: 19 April 2013 11:42 PM   [ Ignore ]   [ # 46 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

Thanks for that hint, 3dage - set me off on the right track:)

I find smoothing made no difference, although I only tried that on two items.  Increasing size on the first frame only made it worse - then I hit on the idea of making minute overall size changes on the last frame - jackpot!  Then go through frame-by-frame and make tiny adjustments to individual axis sizes - perfect.

A bit of a pain, but you need to put in the sweat if you want the results:)

The jury is still out on changing the collision tolerance at source - I’m getting mixed results there, but still early days and experimenting is a slow process.

I guess it all depends on the clothing item and the pose or animation.

Stan, the setting for collision tolerance is under the physics tab in the dynamic clothing pane.

Dart, I have all the freebie clothing - haven’t installed much and not bought any until it works correctly in Carrara - Optitex is seriously generous - a big thank you to them:)

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 06:04 AM   [ Ignore ]   [ # 47 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07
Roygee - 19 April 2013 11:42 PM

Stan, the setting for collision tolerance is under the physics tab in the dynamic clothing pane.

I have no physics tab in the dynamic clothing pane. Sure that isn’t part of the dynamic clothing control plugin?

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 06:40 AM   [ Ignore ]   [ # 48 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  803
Joined  2007-01-08

Yes, it’s part of the Dynamic Clothing Control plug-in.

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 07:16 AM   [ Ignore ]   [ # 49 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07
ReDave - 20 April 2013 06:40 AM

Yes, it’s part of the Dynamic Clothing Control plug-in.

Thought as much.

I’ve worked out a comparatively long animation of M4 dancing; using the animate 2 free dances. Going to take a while to drape, and much longer to render. It’s about 30 seconds.
With this working I am a bit more inclined to buy aniblocks.

Now, how to work out a scene using them. I was thinking I could set up the scene in carrara, replace furniture with cubes, and save out as .obj, to import to studio.

Hey, just found out you can take the cloths in to the modeling room, tug the clothes out, and it not only is retained, but doesn’t effect the dynamics badly.  grin

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 11:50 AM   [ Ignore ]   [ # 50 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5919
Joined  2007-12-04
ManStan - 20 April 2013 07:16 AM

and much longer to render. It’s about 30 seconds.

For this,
Once you get the thing into Carrara and your scene all set up, set up two or three cameras at different angles and set them to follow the motions as you normally would.

After saving, close the scene and go into the render room, and bring up the Batch Queue.
Add the file three times and set each of the three cameras to render the first two or three seconds. A single One second shot of dancing is already a lot of action.

Add the file three more times and repeat for the next few seconds… etc.,

This way, you can flash from camera to camera in your final production, which looks a bazillion times better than stay with one camera through <yawn> thirty seconds! wink

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 11:51 AM   [ Ignore ]   [ # 51 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5919
Joined  2007-12-04

Forgot to mention to have the Batch Queue, name each video separately… but that should already go without saying. Great technique though. Try it.

 Signature 

Dartanbeck @ Daz3d          Check out the Carrara Cafe          ►►►  Carrara Information Manual   ◄◄◄

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 04:23 PM   [ Ignore ]   [ # 52 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7103
Joined  2009-07-13

my go
http://youtu.be/RMTgw67DOQY
first two studio (same sim for all) rest Carrara import latest beta
I wish I had not hidden the leg as there was negligible poke through but a few shots got dis-embodied feet.

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
my gallery

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 04:28 PM   [ Ignore ]   [ # 53 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

My isn’t she, er, umm,, opulent wink

Nice.
Are those the DAZ belly dance aniblocks?

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 05:25 PM   [ Ignore ]   [ # 54 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7103
Joined  2009-07-13
ManStan - 20 April 2013 04:28 PM

My isn’t she, er, umm,, opulent wink

Nice.
Are those the DAZ belly dance aniblocks?

yes
and thx


ps, delete head keyframes before applying a random Mimic pro pz2 for expression!
did it already in studio and got spaz epiletic head!! removed it for last 3 Carrara renders when I finally noticed it.

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
my gallery

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 05:46 PM   [ Ignore ]   [ # 55 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

Well when it comes to women
http://www.youtube.com/watch?v=2ImZTwYwCug

Profile
 
 
Posted: 20 April 2013 08:34 PM   [ Ignore ]   [ # 56 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

Sorry Stan - it’s not under physics, but preferences.  Probably is part of the dynamic clothing control, I’ve not seen it in previous versions.  Dynamic clothing control came with the latest Beta, so I took a chance and installed it and it shows it is installed and working - will probably time out, as I haven’t bought it - waiting till Optitex works correctly in Carrara. 

Wonder why Optitex doesn’t make a plugin for Carrara - this is where the major animations are done and I’m sure they’ll get many customers for it.

Wendy that is really good - careful, you’ll loose all your abusive followers if you carry on like this:)

Profile
 
 
Posted: 21 April 2013 06:33 AM   [ Ignore ]   [ # 57 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07
Roygee - 20 April 2013 08:34 PM

Sorry Stan - it’s not under physics, but preferences.  Probably is part of the dynamic clothing control, I’ve not seen it in previous versions.  Dynamic clothing control came with the latest Beta, so I took a chance and installed it and it shows it is installed and working - will probably time out, as I haven’t bought it - waiting till Optitex works correctly in Carrara. 

Wonder why Optitex doesn’t make a plugin for Carrara - this is where the major animations are done and I’m sure they’ll get many customers for it.

Wendy that is really good - careful, you’ll loose all your abusive followers if you carry on like this:)

Actually this is one of those cases where DAZ put it’s foot in it’s mouth. When DAZ first announced the optitex dynamic clothing, they said it would be out for Studio and Carrrara, that we would get the dynamic clothing control plugin and a dynamic clothing creation app. We go 2 out of 4.

I don’t know for sure but it seems there has been something up between DAZ and Optitex. The guy; whoms name wont come to me, that makes the dynamic clothing for DAZ, I’m not sure is still with Optitex. If I recall correctly he went independent.

Profile
 
 
Posted: 21 April 2013 06:42 AM   [ Ignore ]   [ # 58 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  4577
Joined  2004-07-01
ManStan - 21 April 2013 06:33 AM
Roygee - 20 April 2013 08:34 PM

Sorry Stan - it’s not under physics, but preferences.  Probably is part of the dynamic clothing control, I’ve not seen it in previous versions.  Dynamic clothing control came with the latest Beta, so I took a chance and installed it and it shows it is installed and working - will probably time out, as I haven’t bought it - waiting till Optitex works correctly in Carrara. 

Wonder why Optitex doesn’t make a plugin for Carrara - this is where the major animations are done and I’m sure they’ll get many customers for it.

Wendy that is really good - careful, you’ll loose all your abusive followers if you carry on like this:)

Actually this is one of those cases where DAZ put it’s foot in it’s mouth. When DAZ first announced the optitex dynamic clothing, they said it would be out for Studio and Carrrara, that we would get the dynamic clothing control plugin and a dynamic clothing creation app. We go 2 out of 4.

I don’t know for sure but it seems there has been something up between DAZ and Optitex. The guy; whoms name wont come to me, that makes the dynamic clothing for DAZ, I’m not sure is still with Optitex. If I recall correctly he went independent.

you are correct - martin did - think he got tired of waiting for them to update the plug-in .
Dynamic clothing runs better in DS 3 - wish it work as well in DS 4.5 .

Profile
 
 
Posted: 22 July 2013 12:36 PM   [ Ignore ]   [ # 59 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07
bigh - 21 April 2013 06:42 AM

you are correct - martin did - think he got tired of waiting for them to update the plug-in .
Dynamic clothing runs better in DS 3 - wish it work as well in DS 4.5 .

I wish carrara hair worked as well in C8 as C6. Ever get the feeling we’re back sliding?

Profile
 
 
Posted: 22 July 2013 02:57 PM   [ Ignore ]   [ # 60 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7103
Joined  2009-07-13

BTW if you got a spare 10 grand you can buy the Optitex software and do what Martin does too!

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
my gallery

Profile
 
 
   
4 of 5
4