Digital Art Zone

 
     
Reflection object not rendering
Posted: 31 March 2013 12:13 PM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  631
Joined  2010-09-22

I have nade an object to place a texture map on it and place it under my car so the pavement will reflect off the shinny paint…. It shows up in the Assembly room at highest setting BUT when I render it out it is gone.

PLEASE ADVISE

Image Attachments
shot_one.jpgshot_2.jpg
Profile
 
 
Posted: 31 March 2013 12:39 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  159
Joined  2006-08-25

Have you checked the lighting?

Sometimes textures will not show because they are ‘over-lighted’.
In that case the square looks white in your render.

Also make sure the car drops a shadow, because it has non at the moment.
If all done correctly you should have a pavement map including a shadow and if reflection set up correctly is will reflect on the car.

Good luck, it does looks nice, hope this helps smile

 Signature 

A little magic goes a long way.. www.safeunderdark.com 

Kirisute’s Ultimate mega Freebie Pack!!

Profile
 
 
Posted: 01 April 2013 02:05 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1816
Joined  2004-08-24

Hi Rich smile

I agree,. it’s most likely a lighting issue,. what’s your lighting setup?

Try making everything else invisible, then render the ground plane,.. (is it just a plane) or something else ?
If it shows up fine, then make each object visible again, (one at a time) and spot render each time to see what’s causing the issue.

also,...
If you make an image to use as a 360 background,. and fill the bottom half with the “road surface”, then it should reflect n the vehicle

hopefully you can see in this quick example, that the ground is reflection in the chrome of the fender / bumper,.. and the wheels

Image Attachments
ref-rendr.jpg
Profile