Digital Art Zone

 
     
V4WM in DS?
Posted: 12 June 2012 07:38 AM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  26
Joined  2008-08-31

Just a quick question, will Victoria 4 WM work in Daz Studio?

At the moment I have Daz Studio 4, Genesis and V4 but as most things created are still for V4, I wondered if V4WM would be a good choice and would work in DS4.

Andro

Profile
 
 
Posted: 12 June 2012 07:56 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

Not to my knowledge as the V4WM was created using Poser’s weightmapping tools.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 12 June 2012 08:07 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  722
Joined  2005-11-06

Import your normal Vickie. Go to edit >figure >rigging > convert figure to weight mapping and Viola, you have a weight mapped Vickie! I don’t see a need to use the poser version in DS when you have a DS version.

 Signature 

Regards, Michael

“Documentation? Who needs documentation, just open it and learn!”

My DeviantArt Gallery

My DAZ Gallery

Profile
 
 
Posted: 12 June 2012 08:11 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

While that will work, it will not give optimized falloff zones, etc.  It will simply apply a generic weightmap based on the morph zones.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 12 June 2012 09:07 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  26
Joined  2008-08-31
adamr001 - 12 June 2012 07:56 AM

Not to my knowledge as the V4WM was created using Poser’s weightmapping tools.

Bummer… Will continue to use the non WM’ed version then or see if Poser can export to obj (I’m mostly rendering from Octane these days)

Thanks for the answers wink

Profile