Digital Art Zone

 
   
80 of 101
80
Star Trek Builders Thread!
Posted: 26 September 2012 04:32 AM   [ Ignore ]   [ # 1186 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16084
Joined  2003-10-09

It is not a definite yet, He states that they are considering it.  And you do have the option of commenting and telling David Heller just how you feel about the move.

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        September Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:38 AM   [ Ignore ]   [ # 1187 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5080
Joined  2012-04-07
chohole - 26 September 2012 04:32 AM

It is not a definite yet, He states that they are considering it.  And you do have the option of commenting and telling David Heller just how you feel about the move.

“something” is a definite though wink So before a worse case scenario might be a good idea to download whatever one might have been putting off to download ‘later’. Several vendors have already pulled their goods. They might reappear in the new store if/when it happens, then again.

.............................

And for that short haircut maybe ... this is on sale atm, it’s short, has several fits: http://www.daz3d.com/shop/goya-hairstyle
Promos show an interesting 2 tone effect.

 Signature 
Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 06:20 AM   [ Ignore ]   [ # 1188 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  458
Joined  2003-10-09

Has anyone done a morph for Dr. McCoy, the Karl Urban version? I know I’ve seen morphs for the new Kirk, Spock and Uhura. I just wondered if there was one for the dear doctor as well. Thanks!

David

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 10:19 AM   [ Ignore ]   [ # 1189 ]
Member
Rank
Total Posts:  108
Joined  2010-02-13

if somkeone has 3D Studio Max would they mind trying converting a tos shutlle bay located at scifi meshes owner has given permisiion for someone to try

http://www.scifi-meshes.com/forums/downloads.php?do=file&id=80

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 10:28 AM   [ Ignore ]   [ # 1190 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  402
Joined  2004-08-23
crownlion - 26 September 2012 10:19 AM

if somkeone has 3D Studio Max would they mind trying converting a tos shutlle bay located at scifi meshes owner has given permisiion for someone to try

http://www.scifi-meshes.com/forums/downloads.php?do=file&id=80

Did it long ago, PM me your e-mail and I’ll send a Poser version wink

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 10:40 AM   [ Ignore ]   [ # 1191 ]
Member
Rank
Total Posts:  108
Joined  2010-02-13

thanks Rduda pm sent

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 03:13 PM   [ Ignore ]   [ # 1192 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  514
Joined  2009-01-14

is there a TNG or DS9 timeline Shuttlebay for poser/ds out there?

 Signature 

my art: http://mototsume.deviantart.com/
or http://mototsume.webege.com/
freebies:  http://mototsume.webege.com/downloads.htm

Old Post Count: 1773

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 03:27 PM   [ Ignore ]   [ # 1193 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1377
Joined  2004-07-16
MotoTsume - 26 September 2012 03:13 PM

is there a TNG or DS9 timeline Shuttlebay for poser/ds out there?


STMC has two in 3ds format-  one for Intrepid and a Shuttle Bay 2 interior for galaxy- class.

Once on the site, chose non-ship meshes and uncheck turespace and lightwave options. They’ll be in the second and third group of models that come up.

http://www.trekmeshes.ch/

I would have posted links directly to these models, but the site doesn’t give them.

Image Attachments
BAYINTERIOR.jpgSARODBAY.jpg
Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:10 PM   [ Ignore ]   [ # 1194 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2425
Joined  2003-12-06
mdbruffy - 26 September 2012 03:27 PM

STMC has two in 3ds format-  one for Intrepid and a Shuttle Bay 2 interior for galaxy- class.

I can’t remember now all the things I tried to fix it (none of which worked), but the Intrepid-class bay is one of those that blows up when I pull it into PoseRay for conversion into .obj format. Not as bad as some more complex ship models, but I remember it flew apart into three or four separate groups of bits. What are my options in fiddling with it to get a clean mesh?

BTW, is this the shuttlebay model that fits inside one of the Voyager models?

 Signature 

Gone to Vegas to play poker. Back when I run out of clothes.—Your Muse.

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:23 PM   [ Ignore ]   [ # 1195 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1377
Joined  2004-07-16
SpottedKitty - 26 September 2012 04:10 PM
mdbruffy - 26 September 2012 03:27 PM

STMC has two in 3ds format-  one for Intrepid and a Shuttle Bay 2 interior for galaxy- class.

I can’t remember now all the things I tried to fix it (none of which worked), but the Intrepid-class bay is one of those that blows up when I pull it into PoseRay for conversion into .obj format. Not as bad as some more complex ship models, but I remember it flew apart into three or four separate groups of bits. What are my options in fiddling with it to get a clean mesh?

BTW, is this the shuttlebay model that fits inside one of the Voyager models?

That’s the one. It’s the only Voyager shuttle bay I’ve ever seen.

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:23 PM   [ Ignore ]   [ # 1196 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  305
Joined  2006-11-22

MDBruffy, do you have any idea what changed between the rendering that worked and the one that failed?  Did you add a new service release to Poser?  Make any modifications to the model?  Is this a wholly new scene, or is it a modification of the one that worked?

If the original scene no longer renders properly, my suspicion is a new service release, unless you made any modifications to the original scene, at which point, I have nothing useful.

Photoshop is a good temporary fix, but you might want to talk to Tech Support when you’re no longer under the gun.

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:26 PM   [ Ignore ]   [ # 1197 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1377
Joined  2004-07-16
Thalek - 26 September 2012 04:23 PM

MDBruffy, do you have any idea what changed between the rendering that worked and the one that failed?  Did you add a new service release to Poser?  Make any modifications to the model?  Is this a wholly new scene, or is it a modification of the one that worked?

If the original scene no longer renders properly, my suspicion is a new service release, unless you made any modifications to the original scene, at which point, I have nothing useful.

Photoshop is a good temporary fix, but you might want to talk to Tech Support when you’re no longer under the gun.


There was no service update- I used the orignal scene file in Part 3 of “A Tale of Two Captains” and it rendered fine. I made no changes to the ship- or the decks- when I built the dock around them.

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:42 PM   [ Ignore ]   [ # 1198 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2880
Joined  2004-04-14
mdbruffy - 26 September 2012 04:23 PM
SpottedKitty - 26 September 2012 04:10 PM
mdbruffy - 26 September 2012 03:27 PM

STMC has two in 3ds format-  one for Intrepid and a Shuttle Bay 2 interior for galaxy- class.

I can’t remember now all the things I tried to fix it (none of which worked), but the Intrepid-class bay is one of those that blows up when I pull it into PoseRay for conversion into .obj format. Not as bad as some more complex ship models, but I remember it flew apart into three or four separate groups of bits. What are my options in fiddling with it to get a clean mesh?

BTW, is this the shuttlebay model that fits inside one of the Voyager models?

That’s the one. It’s the only Voyager shuttle bay I’ve ever seen.


The last time I updated the USS Voyager Model from Trekmeshes, I made sure to include the landing gear and shuttlebay.  So if anyone has the ship from the last update then they can just load up the model itself and increase the size of the ship.

Just a note though, the rigging on the door should not be relied on if you are shooting from inside.  I did it the way I did so it coule be adjusted from outside with out the door poking thought the outer hull and being noticed.

 Signature 

My DAZ3D Store
My Free Stuff
My Art @ DeviantART
Ships of the Line - MEGA THREAD
How to use the Poser Format Exporter - **Updated 2013-02-09**

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:42 PM   [ Ignore ]   [ # 1199 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  514
Joined  2009-01-14

thank, I looked at htose a long time ago, could never get them converted correctly to obj format with textures.

 Signature 

my art: http://mototsume.deviantart.com/
or http://mototsume.webege.com/
freebies:  http://mototsume.webege.com/downloads.htm

Old Post Count: 1773

Profile
 
 
Posted: 26 September 2012 04:45 PM   [ Ignore ]   [ # 1200 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1377
Joined  2004-07-16
MotoTsume - 26 September 2012 04:42 PM

thank, I looked at htose a long time ago, could never get them converted correctly to obj format with textures.

Depending on what your system is and which verison of Poser you’re using, 3ds files should import just fine. I’m finding that’s the case with P9. It’s taking 3ds files that the earlier verisons wouldn’t.

I wish it would take Lightwave like they say it’s supposed to.

Profile
 
 
   
80 of 101
80