Digital Art Zone

 
   
2 of 2
2
luxrender
Posted: 15 March 2013 02:00 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  150
Joined  2007-03-03

after replacing a dead hard drive i tried to reinstall Reality 1.2 - but it wont install.  the documentation says NOT to change the default instalation location, but when i try to instal, i get a message saying it cannot find DAZ Studio at that location, and to pick another location.  i tried picking the folder where DAZ Studio resides, but i got error messages. 

I also have another question.  Will Reality work in DS4, or is it only designed to work in DS3.1?  I see that there is a new product (Luxus) for use in DS4.  If Reality is now obsolete, do Reality owners get a free upgrade to Luxus?

Also, does it matter where i put the LuxRender folders?  I ask because the default instal location for that is in my Downloads folder.

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 02:11 AM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5917
Joined  2006-02-20

http://preta3d.com/reality-2-0/

Luxus is a different product by a different creator.

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 02:44 AM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  820
Joined  2007-01-08

@bigjay: files, including the Lux scene files, are apparently saved in the temp folder (Users\<username>\AppData\Roaming\DAZ 3D\Studio4\temp). That folder is wiped when DAZ Studio closes, so be sure to copy your scenes and renders elsewhere (this is unless you already save the renders elsewhere). This is especially important if you want to resume the render at a later time.

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 03:25 AM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5917
Joined  2006-02-20

Advanced Render settings in DS - select “Render to File” and choose a location and Luxus will save your Lux Render Scene to that location.
If you are using the Luxrender GUI, you can save your render to anywhere.  Do a File -> Export To Image -> Save Tonemapped Low Dynamic Range Image.

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 07:45 AM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1139
Joined  2003-12-16
nightkin - 15 March 2013 02:00 AM

after replacing a dead hard drive i tried to reinstall Reality 1.2 - but it wont install.  the documentation says NOT to change the default instalation location, but when i try to instal, i get a message saying it cannot find DAZ Studio at that location, and to pick another location.  i tried picking the folder where DAZ Studio resides, but i got error messages. 

I also have another question.  Will Reality work in DS4, or is it only designed to work in DS3.1?  I see that there is a new product (Luxus) for use in DS4.  If Reality is now obsolete, do Reality owners get a free upgrade to Luxus?

Also, does it matter where i put the LuxRender folders?  I ask because the default instal location for that is in my Downloads folder.


Reality 1.2 does not work with DS4 but Reality 2.5 will work with DS4 and DS4 only, Reality 2.2 is the latest (and final) upgrade for DS 3
Reality is far from obsolete, a version 3 is in slated for production after Reality 3 for Poser is released this month.

If you are having trouble with the install you may want to ask here
http://forum.runtimedna.com/forumdisplay.php?322-The-Official-Reality-for-Daz-Studio-Forum

No it does not matter where LuxRender is installed (windows) up to version 1.0, then believe it needs to go in your “programs folder” structure in windows, meaning don’t try to run it off the desktop unless it’s a shortcut to something in the programs folder. However if you are using Reality 1.x I don’t think you can use LuxRender past version 0.9, you would need to upgrade to Reality 2 which would be discounted or free depending on when you bought Reality 1.


UPDATE: I pointed out to the developer of Reality that there were two different price updates on his page and he decided instead of making them both the same he would lower the upgrade price to $9.95

 Signature 

Gravy to potatoes, Luke to Darth Vader, I’m a souped up sucker and I’ll see you all later

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 11:07 AM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  150
Joined  2007-03-03

thank you StratDragon.  interesting to see there is a version for Poser, as I also use Poser 7

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 11:56 AM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  222
Joined  2004-10-09
nightkin - 15 March 2013 11:07 AM

thank you StratDragon.  interesting to see there is a version for Poser, as I also use Poser 7

If you are referring to Reality, there is no version for Poser yet. It is nearing completion and will be released in the (hopefully) very near future. However, it will not work with Poser 7. It will require the latest service release (3.1) of Poser 9 or Poser Pro 2012.

Ciao
TD

 Signature 

I reject your Reality and substitute my Vue!
Check my gallery at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 15 March 2013 11:57 AM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1139
Joined  2003-12-16

[edit] because I cross posted
the poser version will be for Poser 9 and Poser 2012 so it wont run on 7/

The Developer (Paolo Ciccone) said that after the Reality 3 is released for Poser (possibly this month)  a version 3 would be developed for Daz Studio 4.5.

 Signature 

Gravy to potatoes, Luke to Darth Vader, I’m a souped up sucker and I’ll see you all later

Profile
 
 
Posted: 16 March 2013 03:05 AM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5917
Joined  2006-02-20

By the way: Preta3d is offering an upgrade price for Reality1 users
http://forum.runtimedna.com/showthread.php?77052-clarification-on-Reality-1-to-Reality-2-upgrade-pricing

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 16 March 2013 10:27 AM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  208
Joined  2006-01-26
stonehand - 12 March 2013 06:48 PM

this thing (luxrender) is a wast of my good money.
can’t get the thing to work.
keeps asking for the path to lux whatever.
i follow the path to the plugin folder find luxrender and there’s not a thing in there
found luxus dll its just in the plugin folder set that it don’t work…tried copying the dll to the lux folder it don’t work..

wast of time and cash

welcome to the fascinating world of Unbiased Rendering!
even if you get things working you still waste time for render your images, hours, even days.
and that’s for the mayority of unbiased renderings, Modo, Maxwell, Kerkythea, etc.

 Signature 

http://www.daz3d.com/gallery/#users/1312/
http://zilvergrafix.deviantart.com/

Profile
 
 
Posted: 16 March 2013 08:20 PM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  12
Joined  2011-10-03
Kerya - 13 March 2013 08:43 AM
Janet Weber - 13 March 2013 08:39 AM

I just bought the product and and the install manager to install it. when to the render engine drop down and luxus was not there. check the install file and there was no dll listed.
How do I fix this?

Install manager only installs the manual and shaders - you have to download the installer for the plugin here:
https://www.daz3d.com/downloadable/customer/products/

Would be nice if the Install Manager at least had a Document that would show in the Install Manager for products that require manual download. IE under Updates would be a Document for “DAZ STUDIO has been updated, please download from site.”

This would work as a way to inform users to software updates via the install manager.

 

Profile
 
 
   
2 of 2
2