Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
luxrender
Posted: 12 March 2013 06:48 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2006-07-06

this thing (luxrender) is a wast of my good money.
can’t get the thing to work.
keeps asking for the path to lux whatever.
i follow the path to the plugin folder find luxrender and there’s not a thing in there
found luxus dll its just in the plugin folder set that it don’t work…tried copying the dll to the lux folder it don’t work..

wast of time and cash

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 07:55 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Luxus is a plugin to allow rendering with the Luxrender render engine.

You need to download and install Luxrender separately.

Grab Luxrender here…

http://www.luxrender.net/en_GB/download

Then when it is installed, configure the plugin to the path (installed location) for Luxrender.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 10:14 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  43
Joined  2003-10-09

Yes, you need to download the render engine, Luxus only conect DS to LuxRender. And its very simple to use right now.

 Signature 

Shaders and Freebies for Carrara
http://www.euqfiz.com.br

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 01:38 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5878
Joined  2006-02-20

Excuse me, but this is the Poser forum ... are you using Poser or Dazstudio?
Luxus is for Dazstudio only.

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 06:14 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14248
Joined  2003-10-09

Moved to DAZ Studio Discussion.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 06:31 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1881
Joined  2012-03-24

And you may need to read PDF manuall . from web read me,
linked .
http://docs.daz3d.com/doku.php/public/read_me/index/15891/start

download the pdf
15891_luxus-manual.pdf
under product note.

then you do not miss it,,download luxrender
http://www.luxrender.net/en_GB/index
take care,, you do not need to click link for duz studio plug-in.
it only link of Reality (this is famous luxrender plug-in but,, it is no meaning to use Luxus plug-in)
download standalone version instlaler.
http://www.luxrender.net/en_GB/standalone

I choosed open CL version for my windows PC,,
it seems work without problem for me,,
(I can not understand where is difference between open CL and Non open CL,
so if I say wrong please teach me,,)

(I am perfect new about luxrender, so I got this item to try luxlender.
then installed all,, now I can tweak in lender setting tab @@;

it may difficult untill understand each parameter,so I must need to read manuall .
first experience is so exciting ^^;

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 08:03 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  43
Joined  2003-10-09

OpenCL can use GPU render… but for me it get process to 100% and my machine stop to responding… mouse almost lock in place.

 Signature 

Shaders and Freebies for Carrara
http://www.euqfiz.com.br

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 08:39 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
New Member
Total Posts:  24
Joined  2003-11-28

I just bought the product and and the install manager to install it. when to the render engine drop down and luxus was not there. check the install file and there was no dll listed.
How do I fix this?

Image Attachments
Luxus_render.jpg
Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 08:43 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5878
Joined  2006-02-20
Janet Weber - 13 March 2013 08:39 AM

I just bought the product and and the install manager to install it. when to the render engine drop down and luxus was not there. check the install file and there was no dll listed.
How do I fix this?

Install manager only installs the manual and shaders - you have to download the installer for the plugin here:
https://www.daz3d.com/downloadable/customer/products/

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 13 March 2013 09:13 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
New Member
Total Posts:  24
Joined  2003-11-28

Thanks, leave it DAZ to confuse people…....

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 02:31 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Member
Rank
Total Posts:  84
Joined  2003-10-09

I’ve been playing around with Luxus. I’ve definitely noticed differences in how it renders, how it treats light and the like. Like all render engines, it’s going to take some time to figure out the nuances.

The only curiosity for me is render times. The sample scene I made with Genesis, no textures on the actor, and a bikini top and bottom with two spot lights and a point light seemed to be a good test. 3Delight rendered the scene in seconds. LuxRender… not so fast.

Within a few minutes I could see a good base render, but lots of noise in the shadow areas, so I decided to let the render keep running until it completed. I went to bed, slept all night, got up the next morning and decided to check how it turned out.

It was still rendering.

Although the noise in the shadow areas was better, it was definitely still there. So, I let it keep going figuring at some point it will stop.

Well, it’s been another six hours and it’s still going. The noise is almost completely gone now, but I was kinda wondering about letting it run to get a baseline on how long it would take to render.

Then it occurred to me, does LuxRender ever stop? Perhaps it just continues to run until I stop it.

It’s my first time with LuxRender and their docs and forums weren’t much help. So I thought I’d ask here.

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 03:02 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  30
Joined  2011-08-10

I have it working swimmingly I got my materials working my lighting is just right. Ummm where is it saving to? I’m in the render panel and I have the location saved like I would rendering in 3Delight but when I hit render and Lux starts working I have no idea where it’s saving to.

I’m not a hater. I give everything a try and frankly I’ve had more success with this out the gate than I ever did with Reality which took me 2 years of trial and error and version matching to finally get to work.

Anyway…where are my files saving?

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 03:05 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  30
Joined  2011-08-10
MacSavers - 14 March 2013 02:31 PM

Then it occurred to me, does LuxRender ever stop? Perhaps it just continues to run until I stop it.

It’s my first time with LuxRender and their docs and forums weren’t much help. So I thought I’d ask here.

No it does not. It will continue until you reach a samples per pixel or quality that you desire. On average I let Lux work until I’m at 2k or even 4k S/p that is samples per pixel. The longer it runs the better it looks.

Just stop lux and find your image the way you last saw it in the preview pane.

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 03:34 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Member
Rank
Total Posts:  84
Joined  2003-10-09

Whew… good, I thought I was doing something wrong.

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 03:37 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Member
Rank
Total Posts:  84
Joined  2003-10-09
thebigjay - 14 March 2013 03:05 PM

On average I let Lux work until I’m at 2k or even 4k S/p that is samples per pixel. The longer it runs the better it looks.

Where do I find this in the Daz window? I know where to find it if I use the LuxRender GUI, but I decided to let it stay in a DazStudio window. I can’t seem to find this info.

Profile
 
 
Posted: 14 March 2013 05:31 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  535
Joined  0

When you are rendering to the DS render window, the samples/pixel info is scrolling in the Luxus console window. That’s why the window is updating every few seconds. When you get to a value you like, hit the stop button on the console window to quit.

As for saving, if the DS render window is being used, the file will save to the location specified in the Render to setting in the render settings window. If you are rendering through the Luxrender GUI, the file is saved in the temp folder specified in the Edit->Preferences menu.

Profile
 
 
   
1 of 2
1