Digital Art Zone

 
   
50 of 100
50
Luxus discussion
Posted: 19 March 2013 04:38 PM   [ Ignore ]   [ # 736 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1277
Joined  2008-03-30
Ippotamus - 19 March 2013 03:57 PM

Any word on the basic tutorials for first timers from Bluebird 3D?
I don’t understand a word being said in this thread anymore.  smile

yes please, I thought Daz had them on Friday, tho it is only Tuesday, maybe it will be s**n smile

 Signature 

[Join the little green box collection party!]
Ianz Place
Daz 3D Documentation
Daz 3D on YouTube
Daz 3D Forum Archive

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 04:53 PM   [ Ignore ]   [ # 737 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  141
Joined  2005-06-23
cwichura - 19 March 2013 04:14 AM
InaneGlory - 18 March 2013 09:00 PM

1) good (and a bit scary) to know.

2) DS’ UberArea Light doesn’t actually accept textures that will (realistically) effect the light emitted by the mesh in any real meaningful way so I wasn’t even thinking about it in Lux. Interesting, that changes things in a really big way:-)

You can get renders that are done in under 1000S/p, but it depends a lot on scene construction, and they almost always are lit by a single IBL.  Which brings me to the other point I forgot to mention: Not only does Lux prefer HDRs for environment lights, but you will get significantly better render performance if you load them as an infinite light rather than as an area light, such as your ring is.  When you use an area light, internally Lux basically treats each face in the mesh as a separate light.  The more faces in the mesh, the slower it will render.  If you are going to create separate HDR resources for use in Lux, you’d be best off using one of the projection mappings that Lux supports so they can be loaded as an IBL, which counts as only a single light internally and thus renders much faster.  See http://www.luxrender.net/wiki/Environment_map for details on the projections supported.

I’m sorry, we’ve been misunderstanding each other. The Ring of Light is not, was not designed to be, and isn’t intended to be an IBL. I’m sure it’s the ‘environment lighting’ tag that lead to the misunderstanding. Thanks for the help and the links. They have really helped me get a better understanding of lighting settings and values in Lux grin

 Signature 

http://www.daz3d.com/shop/inaneglory

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 05:12 PM   [ Ignore ]   [ # 738 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  988
Joined  2012-02-04
InaneGlory - 19 March 2013 04:53 PM

I’m sorry, we’ve been misunderstanding each other. The Ring of Light is not, was not designed to be, and isn’t intended to be an IBL.

Yes, I know Ring of Light is not meant to be an IBL, but rather uses area light techniques.  I was just making suggestions for what needs to be considered if you make future products that you want to also provide optimal support for LuxRender in.

And even without being an IBL, HDRs are still better for area lights such as Ring of Lights than LDRs are.

 Signature 

My deviantART Homepage

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 05:47 PM   [ Ignore ]   [ # 739 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1308
Joined  2006-08-19

There are some tweaks to get SSS looking right, someone here posted setting to use with the Glossy Translucent with homogenous volume, which were a good start,

3 hours 50 minutes 2.82K S/p

Image Attachments
lux-hand.jpg
 Signature 

http://rarethdigitalmusings.blogspot.com/

http://rareth1966.deviantart.com/gallery/

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 06:36 PM   [ Ignore ]   [ # 740 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7621
Joined  2009-05-14

oooh got me eyes peeled now Rareth. wink

I am still playing with the one small scene.

Changed the area in to a SunSky2 but it states in the LuxWiki that to get softer shadows try adjsting the Sun Size parameter which I see in Daz Studio. Up or down for softer and how far. I tried 2.00 and -2.00 an didn’t see much difference or should I be waiting longer at render to see the results. Yeah I know I should wiat until I get a better computer so I can test this myself but it is so much fun I just want to learn more now. wink

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 08:58 PM   [ Ignore ]   [ # 741 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  110
Joined  2009-12-07

I think I need some help. Please?

I have LuxRender installed, and up and running, my DAZ Studio is 4.5 Pro, but, when I tried to install Luxus, and tried to check Help >About Installed Plugins, it gives me a red mouse icon. When I clicked on Luxus, the information window said that the ‘Plugin Failed to Load!’ with the reason ‘Library could not be loaded. File is not a valid DAZ Studio plug-in, or was made for a different version of DAZ Studio.’ I even redownloaded the exe for the plugin.

I had had to redownload Studio 4.5 a month or two ago, and I thought I had the latest version, but the ‘About DAZ Studio’ window says that it’s version 4.5.0.26. Is that what I’ve done?

I have Windows 7 on a 32 bit system.

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 09:01 PM   [ Ignore ]   [ # 742 ]
Member
Rank
Total Posts:  57
Joined  2003-10-09

Would it be possible to add an ‘Auto Transfer’ option to the ‘Luxus - LuxRender Material’ box?  I’m slowly learning how to setup materials, but it would be a lot easier if the material settings could be auto-populated with what they get set to if you send the scene to LuxRender with DS materials.

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 09:01 PM   [ Ignore ]   [ # 743 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1308
Joined  2006-08-19
NV Oracle - 19 March 2013 08:58 PM

I think I need some help. Please?

I have LuxRender installed, and up and running, my DAZ Studio is 4.5 Pro, but, when I tried to install Luxus, and tried to check Help >About Installed Plugins, it gives me a red mouse icon. When I clicked on Luxus, the information window said that the ‘Plugin Failed to Load!’ with the reason ‘Library could not be loaded. File is not a valid DAZ Studio plug-in, or was made for a different version of DAZ Studio.’ I even redownloaded the exe for the plugin.

I had had to redownload Studio 4.5 a month or two ago, and I thought I had the latest version, but the ‘About DAZ Studio’ window says that it’s version 4.5.0.26. Is that what I’ve done?

I have Windows 7 on a 32 bit system.

make sure you have the 32 bit version of Luxus it comes in both 32 and 64 bit versions,  I downloaded the wrong one at first too.


Studio should be 4.5.1.56

 Signature 

http://rarethdigitalmusings.blogspot.com/

http://rareth1966.deviantart.com/gallery/

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 09:03 PM   [ Ignore ]   [ # 744 ]
Member
Rank
Total Posts:  57
Joined  2003-10-09
NV Oracle - 19 March 2013 08:58 PM

I think I need some help. Please?

I have LuxRender installed, and up and running, my DAZ Studio is 4.5 Pro, but, when I tried to install Luxus, and tried to check Help >About Installed Plugins, it gives me a red mouse icon. When I clicked on Luxus, the information window said that the ‘Plugin Failed to Load!’ with the reason ‘Library could not be loaded. File is not a valid DAZ Studio plug-in, or was made for a different version of DAZ Studio.’ I even redownloaded the exe for the plugin.

I had had to redownload Studio 4.5 a month or two ago, and I thought I had the latest version, but the ‘About DAZ Studio’ window says that it’s version 4.5.0.26. Is that what I’ve done?

I have Windows 7 on a 32 bit system.

The current version of Daz Studio is 4.5.1.56, not sure if Luxus requires the latest version or not.

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 10:25 PM   [ Ignore ]   [ # 745 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  487
Joined  2011-11-12

I’ve never been able to get good hybrid results from Lux, but with all the options on the table with Luxus I’m getting there. I don’t know what Reality uses as default settings when using hybrid, but it just never worked out for me. Fireflies be gone!

Does Luxus support DOF? I’m sure the question has been asked already, but I haven’t been able to find the answer. That’s a little something I’m missing from Reality 2 right now.

I’m also finding that Lux is closing down on me unexpectedly. A few times I’ve come back to check progress from an extended absence and found Lux had decided to close. Just did it right then actually! :( Is this happening to anyone else?

I know this image still has quite a bit of noise, but compared to my previous experiences with hybrid I’m very happy. Hmm… just lost my last image. Must have forgotten to take it out of temp (bad idea to default to there in my opinion). This one is kinda close anyway - slightly more noise.


EDIT: not sure what is going on here, but the uploaded image is far brighter than it is on my pc. Sigh everything goes crazy at once.

EDIT 2: Now a little dark XD. It’ll do.

Image Attachments
d9x.jpg
 Signature 

My 3D/DAZ/Poser news blog - DigiSprawl

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 10:27 PM   [ Ignore ]   [ # 746 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1399
Joined  2009-09-11

Reality supports DOF as far as I know

 Signature 

http://bobvan.deviantart.com/

http://www.flickr.com/photos/37909888@N05/sets/

Profile
 
 
Posted: 19 March 2013 10:28 PM   [ Ignore ]   [ # 747 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  487
Joined  2011-11-12

Yeah, I know. Said as much in my post :D

 Signature 

My 3D/DAZ/Poser news blog - DigiSprawl

Profile
 
 
Posted: 20 March 2013 01:01 AM   [ Ignore ]   [ # 748 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5573
Joined  2006-02-20

I’ve got a textfile where I am saving stuff said in the Luxus threads ... so not my wisdom, just accumulated ...

About Hybrid:

Keep in mind that Hybrid BiDir is broken.  It’s “experimental” at best.  Even the Lux devs will tell you this.  If you want to use Hybrid mode, always select Path.  Hybrid Path in 1.2 finally supports almost everything CPU mode does, with a few exceptions like (nested) instances.  I still see differences in the quality of renders between Path and Hybrid Path, though, with CPU-mode being more accurate.  To get the most performance out of the Hybrid modes, you really have to tweak a few of the settings like raybuffersize and statebuffercount as these are highly dependent on your specific CPU and GPU combination.

On unexpected exits:

this may have been mentioned in the 22 pages of this thread but as you begin to get comfortable and more creative with you new found power keep in mind LuxRender is a very memory intensive engine and can swallow up 8 or 12 or 16GB RAM in no time even when it’s running all by itself, especially when you start adding more figures and geometries. You can generally see this when your render have been running for a long time with little going on in calculations.
heres a tip for some of you new LuxRender converts if you start running into this problem.
Luxconsole can be started by typing “luxconsole” or “./luxconsole” in a terminal window* and it will generally use less RAM than launching the GUI. I’ve used this method when “all else fails” and it has worked on many occasions.
        luxconsole filename.lxs
*Windows users go to the Start Menu and type “cmd” without the quotes to bring up a command prompt

I hope this helps.

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?

Profile
 
 
Posted: 20 March 2013 01:22 AM   [ Ignore ]   [ # 749 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  707
Joined  2012-07-21
Mordur - 19 March 2013 09:03 PM
NV Oracle - 19 March 2013 08:58 PM

I think I need some help. Please?

I have LuxRender installed, and up and running, my DAZ Studio is 4.5 Pro, but, when I tried to install Luxus, and tried to check Help >About Installed Plugins, it gives me a red mouse icon. When I clicked on Luxus, the information window said that the ‘Plugin Failed to Load!’ with the reason ‘Library could not be loaded. File is not a valid DAZ Studio plug-in, or was made for a different version of DAZ Studio.’ I even redownloaded the exe for the plugin.

I had had to redownload Studio 4.5 a month or two ago, and I thought I had the latest version, but the ‘About DAZ Studio’ window says that it’s version 4.5.0.26. Is that what I’ve done?

I have Windows 7 on a 32 bit system.

The current version of Daz Studio is 4.5.1.56, not sure if Luxus requires the latest version or not.

Running fine here on 4.5.1.6

 Signature 

my freebies at ShareCG
me at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 20 March 2013 01:26 AM   [ Ignore ]   [ # 750 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  308
Joined  2004-09-07

I finally got a chance to really give Luxus ago… and here are the results.

Image Attachments
Emma2.jpg
 Signature 

Mercedes Keyes
Amber Swann Publishing Inc.
Facebook
Published Novels
DeviantArt
3D Graphics Art Community - Google+ Join me there

Profile
 
 
   
50 of 100
50