Digital Art Zone

 
   
2 of 6
2
Nothing showing up in Smart Content
Posted: 05 August 2012 11:31 AM   [ Ignore ]   [ # 16 ]
New Member
Total Posts:  5
Joined  2004-08-05

That worked.
If I uninstall the old CMS, then uninstall/reinstall DAZ studio, it will reinstall the CMS properly and the smart content is back.

Profile
 
 
Posted: 05 August 2012 12:37 PM   [ Ignore ]   [ # 17 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

I’m so happy for you, if only it was easier to fix than that. At least you dont lose content and need to redo it.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 03:07 PM   [ Ignore ]   [ # 18 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

I don’t suppose there are any other options available here? I’m having the same issue and have checked my file pathing (attached screencap), have run the Content DB Maintenance several times and it DOES give me a notification that it about importing the meta data, but still nothing showing up in the Smart Content tab. I DO see the items in the content library, but I’d really like to remedy the SC issue.

appreciate any assistance,
Keith

Image Attachments
Resized.jpg
Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 03:13 PM   [ Ignore ]   [ # 19 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8701
Joined  2007-11-06

On the Content Library tab, is there anything under Categories?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 03:37 PM   [ Ignore ]   [ # 20 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

Thanks for your rapid reply. The Daz and Poser formats are filled, but no, there is nothing under either Products or Categories as you asked. I take it I’m missing something there?

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 03:42 PM   [ Ignore ]   [ # 21 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8701
Joined  2007-11-06
Monte323 - 17 August 2012 03:37 PM

Thanks for your rapid reply. The Daz and Poser formats are filled, but no, there is nothing under either Products or Categories as you asked. I take it I’m missing something there?

That suggests the CMS isn’t actually running, or is being blocked.  What OS and version of DS are you using, and what security program (antivirus/firewall)?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 05:06 PM   [ Ignore ]   [ # 22 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

I’m running Mac OS 10.7.4 with McAfee - I tried adding all Daz folders to the exclusion list and then clicking on the “Start DAZ Content Management Service” item in its utility folder, and then refreshing the Meta from within Daz, but unfortunately still no luck. I did try this with McAfee completely disabled as well.

Not sure what else to do, if you may have any other thoughts? Either way, thanks for your time.

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 06:20 PM   [ Ignore ]   [ # 23 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8701
Joined  2007-11-06

Let me see if I can find a Mac person.  When you start the CMS, does it show under active processes?

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 17 August 2012 06:33 PM   [ Ignore ]   [ # 24 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

No, I don’t see it in the activity monitor

Profile
 
 
Posted: 18 August 2012 05:38 PM   [ Ignore ]   [ # 25 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5604
Joined  2005-08-29

Hello,

do you see anything in the logs from the CMS? console.log or system.log, using the “System messages” application?
And in your CMS folder there is a folder named vlogs, does that log files in vlogs say anything interesting?

/ Totte

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 22 August 2012 03:08 PM   [ Ignore ]   [ # 26 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

Good afternoon and thanks for your reply. I don’t see anything in there. I just uninstalled my virus software completely, dropped my firewall and reinstalled DAZ 4.5. I still don’t see anything in the smart content tab and don’t see the CMS running in activity monitor. Highly frustrating, really hope I can solve this!

Profile
 
 
Posted: 22 August 2012 10:57 PM   [ Ignore ]   [ # 27 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5604
Joined  2005-08-29
Monte323 - 22 August 2012 03:08 PM

Good afternoon and thanks for your reply. I don’t see anything in there. I just uninstalled my virus software completely, dropped my firewall and reinstalled DAZ 4.5. I still don’t see anything in the smart content tab and don’t see the CMS running in activity monitor. Highly frustrating, really hope I can solve this!

What does the ‘DAZ Content Management Service_YYYYMMXX_HHMMSS.log’ say in vlogs in the CMS directory or does it even create such a file?

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 23 August 2012 06:45 AM   [ Ignore ]   [ # 28 ]
New Member
Total Posts:  20
Joined  2004-06-15

Hi Totte, sorry if my response was unclear. There are currently no files at all in the vlogs folder

Profile
 
 
Posted: 29 August 2012 09:23 AM   [ Ignore ]   [ # 29 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2012-08-28

i am also having the same problem… i tried everything but cms fails to run. here are my vlogs….

/*************************************************************************************/
Tue Aug 28 2012 21:13:11.627000 ContentManagementServer (4.8, Kernel 4.8 )
Licence license_emb_4422548148518942 is registered to DAZ3D.
Valid until 9999-12-31. Subscription valid until 2013-02-08.
Maximum number of connections: 5

Tue Aug 28 2012 21:13:13.047000 (TID 2148): VProject facilities are disabled since no appropriate license found
Tue Aug 28 2012 21:13:13.047000 (TID 2148): Server started
Tue Aug 28 2012 21:13:13.047000 (TID 2148): Non-secure port: 27997
Wed Aug 29 2012 09:52:30.810000 (TID 2344): (UID 472) Client has been disconnected due to the transfer timeout

Profile
 
 
Posted: 02 September 2012 03:29 PM   [ Ignore ]   [ # 30 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2007-01-17

I was experiencing the same problem on Mac, until I read this thread and started experiencing.

I solved the problem by navigating to /Library/DAZ 3D/Content Management Service/databases and deleting all the folder content (I noticed they were old — since I installed DAZ Studio 3 one year ago, means never been used by the software).

I then opened the Content DB Maintenance as mentioned above on the thread, and checked Re-import Metadata, let it process and everything was solved since. Now I can see Smart Content populated, finally!

I hope this will help you.

Profile
 
 
   
2 of 6
2