Digital Art Zone

 
     
Wandering Node Problem?  Or What?
Posted: 06 June 2012 08:13 PM   [ Ignore ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1821
Joined  2005-06-08

In DSPro 4.5, this is the GhostAgent harness with the thighs separated a bit to show the problem — nothing else has been done to it.  The same problem is happening on the Unimesh version.  A few minutes ago I redownloaded and reinstalled, then loaded this into a fresh empty scene, and it’s still happening.
 
I don’t even know what to call this, never mind how to fix it — help?

Image Attachments
screenshot.06-06-2012_21_.59_.05_.jpg
screenshot.06-06-2012_21_.19_.12_.jpg
 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 11:54 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  27
Joined  2008-02-08

interesting. For me this looks like some vertices are either in the wrong group or have a weight map painting issue. You have this issue in Daz Studio below 4.5 as well?

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 05:07 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1821
Joined  2005-06-08
PaulSW - 06 June 2012 11:54 PM

interesting. For me this looks like some vertices are either in the wrong group or have a weight map painting issue. You have this issue in Daz Studio below 4.5 as well?

Don’t know — 4.5 is what I have installed, and this is the first time I’ve used the harness.  But it can’t be the first time anybody’s used it, can it?  Is this happening to anybody else with the GhostAgent and/or the Unimesh fits harness?
 
I’d file a bug report, but I don’t know what to report!  Or is this something I’ve got set wrong in DSPro 4.5?  Not sure how, I haven’t changed anything since I installed it (on Windows7 if that matters).  Anybody know?

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 06:41 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

Loading this up as well to see if it does this to me… though by the screen shots I agree it’s probably a grouping / ordering issue.  Wouldn’t be weight mapping on an item for M4 unless you converted it.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 06:52 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

Yup, I see the same thing.  Definitely report it.  Just call it a “mesh” issue if nothing else.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 07:25 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1821
Joined  2005-06-08
adamr001 - 07 June 2012 06:41 AM

Loading this up as well to see if it does this to me… though by the screen shots I agree it’s probably a grouping / ordering issue.  Wouldn’t be weight mapping on an item for M4 unless you converted it.

I intended to convert it to Genesis, but this is happening on the original M4/H4 and UnimeshFits versions — both of them.  (And the problem persists when AutoFitted to Genesis or using DSPro’s weight-mapping convert’n'transfer procedure, but that’s not surprising.)
 

adamr001 - 07 June 2012 06:52 AM

Yup, I see the same thing.  Definitely report it.  Just call it a “mesh” issue if nothing else.

Will do — what version of DS are you using?
 
Before I report this more info would be helpful — anyone who can try the GhostAgent harness and/or its UnimeshFits harness in previous versions of DAZStudio or Poser and post what happens here, I’d appreciate it.

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 08:05 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14

It does NOT have the problem in 3.1.2.32 but does in every version of DS4 I have access to.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 02:33 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1821
Joined  2005-06-08
adamr001 - 07 June 2012 08:05 AM

It does NOT have the problem in 3.1.2.32 but does in every version of DS4 I have access to.

Thanks!  Okay, reported:  Bug# 0046983.  Anybody who has additional info please add it to the bug report!

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 09 July 2012 12:10 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1821
Joined  2005-06-08
KickAir 8P - 07 June 2012 02:33 PM
adamr001 - 07 June 2012 08:05 AM

It does NOT have the problem in 3.1.2.32 but does in every version of DS4 I have access to.

Thanks!  Okay, reported:  Bug# 0046983.  Anybody who has additional info please add it to the bug report!

From the bug report:  ”(0099598) jdarling (developer) 2012-06-26 16:42
 
Looking at the content, it turns out that the grouping wasn’t correct on some of those polygons, which is causing the issue.
 
I’m not entirely clear on why exactly, but this used to work in earlier versions (and in Poser, I assume) even though there were problems in the content. We did change the way we are loading Poser content, which is now pointing out this content issue that has always been there.”

 
Anybody know the currently-best way to contact powerage so I can ask for a fix-update?

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile