Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Browser lock up
Posted: 06 June 2012 07:01 AM   [ Ignore ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

I read several forums in the AM. Part of my morning routine, set down with my coffee and cig and open the forums to read. I usually just go through and open tab hit book mark, open tab hit book mark, the forums load and I go to the first one and start reading. But not this site, I click the book mark for here and it completely locks up my browser till the site loads, no other site does this.

I don’t know what is up at DAZ but this has been going on for 6 plus months now, just one bad update after another. Seems every time DAZ updates something it gets worse and doesn’t get fixed. That is one of the reasons I have quit doing business with DAZ; till DAZ actually fixes something, anything, take your pic.

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 07:50 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16352
Joined  2003-10-09

I don’t experience anything like this. I almost always have several tabs open, maybe 3 or 4 different sites, and can load the forums on a new tabe quite easily and with no problems or jamming up.


In fact during the recent Jubilee celbrations ove here Iwas actually watching the River Pageant live in one tab, reading my email in another and then jumping over to the forums in another one or two, and it worked very well for the entire 4 hours of the broadcast.

Oh and I forgot, I was also using Skype chat in between as well

 


And no I don’t have some superdooper, state of the art PC, but a very underpowered 6 year old one.

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        October Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 08:48 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4898
Joined  2005-08-03

I haven’t experienced this, either, and I’m prone to having a slew of tabs open of purely Daz links. I’m using Firefox.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis (DS)
Script: Bulk convert V4/M4 mats for Genesis2 (DS/Poser)

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 09:05 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16352
Joined  2003-10-09

Yeah, at the moment I have 7 tabs up, 3 Daz forum tabs, yahoo mail, Gmail, a google groups one, and the BBC website

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        October Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 09:26 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

I’m running Firefox 11, and every time I hit the book mark for this site it locks my browser up till the site loads. You may not be having the issue, good for you, I am and it’s hacking me off.

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 09:52 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4898
Joined  2005-08-03

Do you have any FF addons running? If so, disable them and see if any of them are causing it.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis (DS)
Script: Bulk convert V4/M4 mats for Genesis2 (DS/Poser)

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 09:55 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16352
Joined  2003-10-09

The only time FireFox hange for me is when I first open it after booting up the PC , and that is a general hang, it won’t let me access my bookmarks for a few seconds or so.

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        October Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 10:08 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  177
Joined  2003-10-09
chohole - 06 June 2012 09:05 AM

Yeah, at the moment I have 7 tabs up, 3 Daz forum tabs, yahoo mail, Gmail, a google groups one, and the BBC website

Only 7?  O.o

I have 2 windows open in Opera and each have about 18 tabs up.  Only problems I have is with sites that lots of images to load.  These forums load in a blink of an eye and the store may take 2 blinks.  wink

 Signature 

wes ;P

http://www.daz3d.com/westonmi-3d-kitty

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 02:57 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8979
Joined  2007-11-06
ManStan - 06 June 2012 09:26 AM

I’m running Firefox 11, and every time I hit the book mark for this site it locks my browser up till the site loads. You may not be having the issue, good for you, I am and it’s hacking me off.

I had this problem on all sites with a particular version of Firefox, don’t remember if it was 10 or 11, but I’ve had no problems with 12 or 13.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 04:28 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7788
Joined  2006-03-19

Update your FF. I haven’t had any problems in 12

 Signature 

ARTCollaborations Store on DAZ3D    ARTCollaborations on Facebook

*****Forgotten Temple Ruins*****  

 

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 04:37 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16352
Joined  2003-10-09

Yeah I am using 12 as well

 Signature 

Chohole’s Space        NeilV’s Freebies and stuff        Autumn Bryce Rendering Challenge        October Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 07:14 PM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

I hate updating firefox. Every time I update I lose more addons. I used to run 9, now I have 3 that still work.  Usually about the time they update the addon to work, another version of FF comes out.
None the less, this is the only site I have the issue with.

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 07:19 PM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4898
Joined  2005-08-03

My FF just updated to 13.

Sometimes if addons no longer work in a version of FF, someone will either make a replacement, or the author has completely redone it and it’s in a whole new addon.

 Signature 

Wearing duck crap doesn’t make you a duck - Floki
@Deviantart | @ShareCG
Tutorial: V4 Transmap Brows on Genesis (DS)
Script: Bulk convert V4/M4 mats for Genesis2 (DS/Poser)

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 07:23 PM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8979
Joined  2007-11-06
ManStan - 06 June 2012 07:14 PM

I hate updating firefox. Every time I update I lose more addons. I used to run 9, now I have 3 that still work.  Usually about the time they update the addon to work, another version of FF comes out.
None the less, this is the only site I have the issue with.

Did you have problems on the old site?  That was when I had this problem with an earlier version of Firefox.  And it wasn’t just DAZ, but that’s where I saw it most because that’s where I was downloading from the most.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 06 June 2012 08:00 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Member
Rank
Total Posts:  228
Joined  2006-09-01
ManStan - 06 June 2012 07:14 PM

I hate updating firefox. Every time I update I lose more addons. I used to run 9, now I have 3 that still work.  Usually about the time they update the addon to work, another version of FF comes out.
None the less, this is the only site I have the issue with.

Stanley,

the addon-problem started when Mozilla decided to release every two month a new major version, regardless if there was a major change or not, just to keep up with Chrome-versions. The most addons still work but their build-in version-check tells you that they won’t work. For the most addons it shouldn’t be a problem by now, because their developers set the mayor version check to something like Firefoy v. 67 smile

I’m using only one addon, but I know you can make older addons (usually) get to work by changing the major version check in some xml or manifest-files. I didn’t have to do this and can’t give instructions, but Google helps.

Your Firefox 11 is a problem, and Firefox 12 has even more security issues (far more than DAZ actually), so you should update. Now.

Profile
 
 
Posted: 07 June 2012 06:28 AM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1231
Joined  2004-11-07

Well I updated firefox and it made no difference, clicking the book mark for this site still locks up my browser till the site loads.
Found out downloading content is just as much fun. Was checking and downloaded some updated content, I had 2 downloads going from another site; freebies, when I started the download from here. This download killed them, stopped them in their tracks and errored out the downloads. Went back to start them again and they just kept erroring out till my download from here was done. Once the download from here was done the other downloads downloaded with no problems.  And items download from here strangely. I mean items I download from here download quite differently then any other site.

Profile
 
 
   
1 of 2
1