Digital Art Zone

 
     
Ethnicity for Genesis not showing up in 4.5.1.56
Posted: 12 January 2013 12:13 PM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  128
Joined  2012-11-22

Hi,

Has anyone else had challenges with the morphs for ethnicity being available in the newest version of DAZ Studio? I was able to easily use them in 4.5.1.6 but the latest release doesn’t seem to recognize the files. I’ve tried uninstalling and reinstalling, resetting the database and reimporting metadata (primarily because I’m missing other items in my library as well since updating) but that hasn’t helped.

Thank you in advance for any help you might provide.

Profile
 
 
Posted: 12 January 2013 12:30 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3106
Joined  2007-06-22

My ethnicity morphs are availble but I seem to have lost some others, ones brought over by GenX.

Profile
 
 
Posted: 12 January 2013 12:33 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  986
Joined  2012-02-04

Are you looking in the Shaping tab or Parameters tab?  Everything should always show in Parameters, while Shaping requires the morphs to be classified a specific way to show up.

Personally, I don’t even have the Shaping tab in my workspace, and just use the Parameters tab.

 Signature 

My deviantART Homepage

Profile
 
 
Posted: 12 January 2013 01:14 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  128
Joined  2012-11-22

Hi,

I checked both the shaping and parameters areas and I’m unable to locate the morphs. I used to access them through the parameters tab.

Update: I uninstalled the DAZ Studio and the CMS and ALL files that had anything to do with DAZ Studio which required an extensive search on my Mac. I’ve documented all of the hidden locations of these files so if it happens again it isn’t such a lengthy process in locating them. Anyhow the good news is that my ethnic morphs are showing up in my parameters tab again. Yay!


Profile
 
 
Posted: 12 January 2013 06:25 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  899
Joined  2012-02-03

I’ve had some morphs ‘go missing’ after I updated to Studio 4.5. The morphs are there in old projects, but in a new project they don’t show up in either Shaping or Parameters. So far, every time this has happened, the morphs are in a product that has been updated since I originally purchased it. Resetting the download for the product and reinstalling it has fixed it every time for me.

Profile
 
 
Posted: 12 January 2013 08:08 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  128
Joined  2012-11-22

Hi Riftwitch,

Thank you for the suggestion! I will definitely keep that in mind if this occurs again.

Profile