Digital Art Zone

 
     
openGL problem woth viewport daz studio
Posted: 05 January 2013 01:44 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2012-12-22

hi…..same problem of the last time…..:some materials doesn’t work good on viewport…anyway i notice that if i set bumping map.NONE it works….until i change material…-.-...somebody told me that is opengl way to work…but on daz 4 i’ve never had this problem…...please…somebody knows how restore????

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 02:10 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2945
Joined  2011-12-10

Okay, you’re description is a little vague.

Can you give an example of a material you’ve applied that does not display, perhaps with a screen shot?

 Signature 

My DeviantArt Galleries
My ShareCG Gallery
OPENSUBDIV Testing and Discussion
3Delight Surface and Lighting Thread

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 02:18 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2012-12-22

sure!....the problem is m4 penis. when i apply a material on m4 genitalia it appear trasparent and full of holes….but this only with a genitalia’s material and only vincent and freak4’s material…. m4’s material works good….and only on m4 genitalia… the rest is ok….

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 02:23 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
New Member
Total Posts:  7
Joined  2012-12-22

and i notice that in render there are some white strips not a lot…but long…..and all this only i formatted my pc…-.-...and before i had daz 4….not 4.5….mmmm…some driver problems??? before wverything works…

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 02:27 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2945
Joined  2011-12-10

That’s most likely a problem with the materials themselves.  As I recall, the M4 genitalia had to have transparency as it did not get geographted the way Genesis genitals do (and therefore do not require transparency).  Is this also a problem in Final render or just OpenGL?

 Signature 

My DeviantArt Galleries
My ShareCG Gallery
OPENSUBDIV Testing and Discussion
3Delight Surface and Lighting Thread

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 03:23 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

THERE IS NO PROBLEM!!!!

That is how overlapping transparencies work in OpenGL preview mode…that’s all there is to it.  It happens with certain gens, quite a few hair products, even eye lash textures (that can look very strange as it can cause parts of the eyeball to disappear).

As long as it renders properly everything is fine.

It is a well known OpenGL trait.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 03:31 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2945
Joined  2011-12-10
mjc1016 - 05 January 2013 03:23 PM

THERE IS NO PROBLEM!!!!

<——-Poors MJC a stiff drink smile

 Signature 

My DeviantArt Galleries
My ShareCG Gallery
OPENSUBDIV Testing and Discussion
3Delight Surface and Lighting Thread

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 04:05 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

Thanks…but I’d prefer 50 yr old single malt…or the stuff that came from JimBob’s last week…(now, that’s versatile stuff…you can drink it, use it for paint stripper or as rocket fuel…).  Scratch that…just give me a large gold brick wrapped in a slice of lemon.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 05 January 2013 04:15 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2945
Joined  2011-12-10

Hmmm… single malt…

I’ll make sure I have some Talisker on hand next time smile  That’ll strip the lining off you’re innards smile

 Signature 

My DeviantArt Galleries
My ShareCG Gallery
OPENSUBDIV Testing and Discussion
3Delight Surface and Lighting Thread

Profile
 
 
Posted: 06 January 2013 07:59 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Member
Rank
Total Posts:  59
Joined  2009-09-08

Might be your graphics card or gfx settings ...... if the texture only goes to the edge, then white around that .... then is gets MipMapped .... (auto from GFX Card) .... this might happed .... used to always happen to me with 3DSMax and Blender .... Open Catalyst (ATI/AMD) ... or Nvidia Control panel and change MipMap to Quality (if you have the RAM) .... there’s also setting in Edit/Preferences .....

Profile