Digital Art Zone

 
   
4 of 6
4
DSON Importer for Poser 1.0.0.56 is now available! 
Posted: 29 January 2013 09:25 AM   [ Ignore ]   [ # 46 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2746
Joined  2004-04-25

I found that I had to uninstall DSON and remove all traces the auto generated files.  Then, I reinstalled SR2, SR3 and SR3.1.  Then I re-installed DSON and the support files (support files are in their own runtime).

This seems to have fixed the library problem in P9.  I don’t know about Pro 2012 (the company owns that copy and I’d have to fight with them to add it…don’t ask it’s too complicated).

I haven’t added anything to the DSON runtime outside of the basic files.  Base Genesis and basic content are working fine and library is running smoothly.  I don’t know what effect adding other morph packs or trying to add active morphs to clothing will do.  I haven’t gotten that far yet.  Deadlines tend to interfere with such things.

 Signature 

“...not world enough nor time…” 

Profile
 
 
Posted: 29 January 2013 11:45 PM   [ Ignore ]   [ # 47 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  994
Joined  2005-11-27
icprncss - 29 January 2013 09:25 AM

I found that I had to uninstall DSON and remove all traces the auto generated files.  Then, I reinstalled SR2, SR3 and SR3.1.  Then I re-installed DSON and the support files (support files are in their own runtime).

This seems to have fixed the library problem in P9.  I don’t know about Pro 2012 (the company owns that copy and I’d have to fight with them to add it…don’t ask it’s too complicated).

I haven’t added anything to the DSON runtime outside of the basic files.  Base Genesis and basic content are working fine and library is running smoothly.  I don’t know what effect adding other morph packs or trying to add active morphs to clothing will do.  I haven’t gotten that far yet.  Deadlines tend to interfere with such things.

You only had to install the latest stable release (SR3.1). The each release always includes the previous releases.

 Signature 

The Revolution is coming…

==========================================================

“The universe is big. It’s vast and complicated and… ridiculous and sometimes, very rarely, impossible things just happen and we call them miracles…”

- The 10th Doctor, Doctor Who: The Pandorica Opens (Series 5, Episode 12)

Profile
 
 
Posted: 04 March 2013 08:47 PM   [ Ignore ]   [ # 48 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  55
Joined  2004-09-18

Just an FYI to all;  the DSON importer had NOT been working for me at all, until Richard Haseltine let me know in simplest terms that only the DSON Importer is to be installed to the Poser program folders.  EVERYTHING else goes to the Runtime.  With that done, I finally got GENESIS to load.
Now;  ALL that severely misplaced content the 400+ meg installer puts in, I want to further organize it by dropping *ALL* of it into the folder named Content.  Is that going to foul up operation of DSON if I do that?

The green hilighted folders are what I need to move into Content.

Image Attachments
Folders_1.jpg
 Signature 

    McG.


I am NOT a newbie!

Profile
 
 
Posted: 04 March 2013 09:06 PM   [ Ignore ]   [ # 49 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8697
Joined  2007-11-06

No, the Data and Runtime folders have to be at the same level.  If you’re only using Poser, I don’t think you need any of the other folders.  You only need those for DS or Carrara.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 05 March 2013 02:52 AM   [ Ignore ]   [ # 50 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  55
Joined  2004-09-18

Thanks!  I didn’t know that about the ‘data’ folder.  Since I try to use D|S and Carrara occasionally, I’ll keep those folders.  I guess I should move the older ‘data’ folder out of Content up alongside Runtime.  That one is older and a lot bigger.  Might be why D|S 4.5 didn’t want to load anything.

 Signature 

    McG.


I am NOT a newbie!

Profile
 
 
Posted: 05 March 2013 04:41 AM   [ Ignore ]   [ # 51 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  504
Joined  2005-01-18
fixmypcmike - 04 March 2013 09:06 PM

No, the Data and Runtime folders have to be at the same level.  If you’re only using Poser, I don’t think you need any of the other folders.  You only need those for DS or Carrara.

That’s correct. I made an external runtime, named it “PoserGenesis” and therein I have the data and runtime folders. No need for the others. When you buy new Genesis-Poser stuff, make sure you also move the textures folder to the Poserruntime. You won’t need the support folder either.

Love, Jeanne

 Signature 

I am what I am, my own special creation

Profile
 
 
Posted: 11 March 2013 12:03 PM   [ Ignore ]   [ # 52 ]
Member
Rank
Total Posts:  31
Joined  2004-07-24

Hmmm,
since I installed this update, using Genesis with DSON in Poser has really slowed down to crawl

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 04:40 AM   [ Ignore ]   [ # 53 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2012-07-18

I have an issue and I was wondering if I could get help with it.

I followed the DSON instructions (first time user), DSON support shows up under scripts.

When I do attempt to load it anything, lets say Genesis, I get the following error:

Traceback (most recent call last):
  File “C:\Program Files (x86)\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\libraries\Character\DAZ People\Genesis.py”, line 1, in <module>
  import dson.dzdsonimporter
ImportError: No module named dson.dzdsonimporter


I’m betting I missed something really simple, or this is a newbie mistake, but just seeing if I can get some help from the experts.

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 09:26 AM   [ Ignore ]   [ # 54 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  994
Joined  2005-11-27

Since you appear to be using Poser Pro 2012, is your computer 32 or 64 bit, and did you install the correct DSON Importer script for your system?

 Signature 

The Revolution is coming…

==========================================================

“The universe is big. It’s vast and complicated and… ridiculous and sometimes, very rarely, impossible things just happen and we call them miracles…”

- The 10th Doctor, Doctor Who: The Pandorica Opens (Series 5, Episode 12)

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 12:57 PM   [ Ignore ]   [ # 55 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  40
Joined  2009-09-12

For me the Dson runs finally, after I followed the tip by Richard to uninstall Dson Once again, the Poser 9 SR 3.1 to install again and again in the current version Dson.

The Essentials, I first have to install the DIM, but when that did not work again on the exe installation files. Then also ran the back.

I got the impression that if you dim the only Poser 9 and Dson selects, not all the necessary files to be made available, because all those things are not running. I had created for myself Dson extra a new download folder for dim, and the content is installed in an external Poser Runtime - likewise stored in the DIM.

Has anyone had similar experiences and any advice for me?
As situation now I would have to leave the files reset because I had not canceled the executable files.

 Signature 

PC - Windows 7 64 bit, Poser Pro 2014, Daz Studio 4.6

Profile
 
 
Posted: 12 March 2013 06:46 PM   [ Ignore ]   [ # 56 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8697
Joined  2007-11-06
reiper - 12 March 2013 04:40 AM

I have an issue and I was wondering if I could get help with it.

I followed the DSON instructions (first time user), DSON support shows up under scripts.

When I do attempt to load it anything, lets say Genesis, I get the following error:

Traceback (most recent call last):
  File “C:\Program Files (x86)\Smith Micro\Poser Pro 2012\Runtime\libraries\Character\DAZ People\Genesis.py”, line 1, in <module>
  import dson.dzdsonimporter
ImportError: No module named dson.dzdsonimporter


I’m betting I missed something really simple, or this is a newbie mistake, but just seeing if I can get some help from the experts.

The content should not be installed under Program Files/Program Files (x86).  Only the plugin itself goes in the application folder.

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ

Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips starting July 2013
Non-Genesis Items with Metadata
Plugin Version Numbers for DS 4.5
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 01 April 2013 12:46 PM   [ Ignore ]   [ # 57 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4544
Joined  2004-08-11

Do folks know about the FREE DAZ Studio plugin being offered over at RDNA?  Since this is free I would hope it will be OK to post this hear for those that want a bit more stream lined solution: http://www.runtimedna.com/LM2-DAZ-Studio-plugin.html Watch the video, it’s quite helpful in understanding what this plugin does.

 Signature 

    —- Wolff On The Prowl—-

Pan Project

Profile
 
 
Posted: 02 April 2013 06:19 PM   [ Ignore ]   [ # 58 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  37
Joined  2007-12-31

does this work on MAC computers?

 Signature 

Acknowledge him in every situation and you will have no worries

Profile
 
 
Posted: 02 April 2013 11:55 PM   [ Ignore ]   [ # 59 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5895
Joined  2006-02-20
RAMWolff - 01 April 2013 12:46 PM

Do folks know about the FREE DAZ Studio plugin being offered over at RDNA?  Since this is free I would hope it will be OK to post this hear for those that want a bit more stream lined solution: http://www.runtimedna.com/LM2-DAZ-Studio-plugin.html Watch the video, it’s quite helpful in understanding what this plugin does.

And remember that you need Library Manager 2.6 for it to work.
http://www.runtimedna.com/ShaderWorks-Library-Manager-2.6.html


Another free script by Dimension3D
http://d3d.sesseler.de/index.php?software=poserpython&product=dson_loader

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 03 April 2013 07:06 AM   [ Ignore ]   [ # 60 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1009
Joined  2007-11-28
Escutcheon7D - 02 April 2013 06:19 PM

does this work on MAC computers?

I don’t have a Mac,  but there are Mac installers in my downloads… smile

 Signature 

——————————————————————————————————————————————————————————————-
\Who gives a Rat’s Keister how many posts I had at the old Forum? LOL

Profile
 
 
   
4 of 6
4