Digital Art Zone

 
     
I need help installing and finding Sparkles for Studio and Furify: Fur Shaders
Posted: 04 January 2013 01:20 PM   [ Ignore ]
New Member
Avatar
Total Posts:  24
Joined  2008-11-04

Hi Everyone,
I just got Sparkles for Studio and Furify: Fur Shaders
I installed it and everyting but cant find it anywhere! I already have The Fabricator, Leatherize, Ye Olde Clothe Bundle, Silkessence, and The LaceMaker. And I can see all of it okay…I remember having a bit of trouble finding all that too I just dont remember what I did to get it to show up lol…Please help!

 Signature 

[color=blueAriela
[/color]

Profile
 
 
Posted: 04 January 2013 05:39 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  65
Joined  2003-10-09

Hi Stelz!
Are you looking for them in the Smart Content Tab? If so they won’t show up until you select the item in the scene tab and then the material zone(s) in the surface tab.

The actual files in the content library are located here:
Shaders/Fistys Sparkles
Shaders/Furify

Hope this helps!
Elli

Profile
 
 
Posted: 23 February 2013 02:52 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2005-05-27

I’m actually having the same problem. I have the Ye Olde Clothing Bundle, not the Fabricator so I hope you don’t have to have that to use this product. There is nothing on the product page saying you have to have the Fabricator for this to work, but I’m beginning to wonder. I downloaded the product, then I went into Daz Studio 4 selected the clothing item in Scene, then made sure it was selected using the Surface Selection Tool, then I went to Smart Content as instructed then Files then Presets then Shader, and nothing is there but the content the program comes with. This is very frustrating so if anyone can tell me what I’m doing wrong I’d appreciate it. Thanks in advance!

Profile
 
 
Posted: 23 February 2013 03:13 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Not all content has been Updated to work as Smart content. Try this and see it it works. Open your Content Library Tab (It’s found in Windows>Panes(tabs)>Content Library) Then look here.
Daz Studio Formats> My Library (or My Daz 3D Library) > Shaders > (then the proper Folder)
All my Shaders are listed in this folder, even when Smart Content does not see them.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 23 February 2013 03:30 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  8
Joined  2005-05-27

Thank you so much! That worked! I was so disappointed to think I couldn’t use this lovely product, so I’m very very happy to see I can. Again, thanks so much I appreciate your taking the time to answer. grin

Profile
 
 
Posted: 23 February 2013 03:32 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

I’m happy to have helped, enjoy your render. And just ask for help in this Forum as you need it.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 08 June 2013 03:55 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-03-15

Hello,
  I having a little trouble with this Fur Shader.  First I couldn’t find it until I read the forum and thanks to one of post I found it the location. But I was wondering do you need more stuff to make this work because I tried it on a regular body suit and tried it on one of the V4 Wolf Characters without clothing but nothing is happening. I thought it said it would help animal skin look better that why I thought it would work for the V4 Wolf Character but it didn’t. Could someone please help me with this?

Profile
 
 
Posted: 08 June 2013 04:01 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14445
Joined  2003-10-09

Did you select the surfaces you wanted to change, or just the model? These are shader presets, you need tot ell them both the item and the areas on the item they are to apply to (unlike a materials preset, which has a list of surfaces it is to change inside itself).

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 08 June 2013 04:04 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Member
Rank
Total Posts:  29
Joined  2012-03-15

Yes I did but still did not work.

Profile
 
 
Posted: 09 June 2013 02:31 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3262
Joined  2007-06-22

Did you render, you don’t see any effect until you render.

Profile