Digital Art Zone

 
     
Triax Mapping bug or not?
Posted: 04 June 2012 03:54 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  178
Joined  2010-12-30

I like the idea of Triax weighting.

It works well for joint rotate, but for some reason the bulge mapping just works partially it seems.

Can someone explain why the bulge maps save ok but only some the values entered with the property sliders save as entered?

Also, when the said parameters are edited in a text editor, some values are accepted at load time but others are glowing white as if they were changed by hand after loading. Smells like a bug to me but???

Two images attached to illustrate.

I’m off to create morphs in my modeller now…

Image Attachments
lFoot.PNG
rFoot.PNG
 Signature 

“Aut viam inveniam aut faciam”

Profile
 
 
Posted: 04 June 2012 03:59 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14739
Joined  2003-10-09

Did you memorise the figure, from the Toll settings pane option menu with the Joint Editor active, after setting up your bulges?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 04 June 2012 05:14 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  178
Joined  2010-12-30

No.

I was looking for a way to memorise the changes I made but then I remembered that I did NOT have to memorize the changes made to the rotation mapping so I figured that I did not need to memorize the bulges either…

I’ll try that, thanks! grin

 Signature 

“Aut viam inveniam aut faciam”

Profile
 
 
Posted: 23 June 2012 01:04 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Rank
Total Posts:  178
Joined  2010-12-30
Richard Haseltine - 04 June 2012 03:59 PM

Did you memorise the figure, from the Toll settings pane option menu with the Joint Editor active, after setting up your bulges?


Now I have tried to memorize the figure and for some reason the Z Rotation Bulge still does not “stick”...

Here are my findings after some more testing:

I’ve checked the .dsf files and the figures I want to save are NOT saved.

When edit the figures I want into the files, restart DS and load my figure the parameters seem to be reset to some kind of default value:
ZBulgeLeft Pos = 7.00, Neg = -7.00
ZBulgeRightNeg = -10.00, Pos = 4.00

If I edit these figures to what I’ve entered in the .dsf file all numbers become gray in the panel except the ZBulgeLeft Neg that is presented with 4 decimals (!) -0.0100…

If I instead go directly to the Joint Editor and memorize these (default ?) values they turn grey (i.e. they are memorized) but if I change any parameter up or down even 1 unit they won’t memorize..

Finally, If I edit the parameters back to the numbers above and try to memorize the same numbers in the Joint Editor they will stay white (i.e. they are NOT memorized) even though they are exactly the same numbers as they are presented in the Weight Map Brush Panel…

So what do I try next?

 Signature 

“Aut viam inveniam aut faciam”

Profile