Digital Art Zone

 
     
depth of field
Posted: 25 December 2012 07:50 AM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  150
Joined  2007-03-03

Is there a bug in DS4 and DS4.5, or do i need a special graphics card?  i cant get depth of field to work at all.  It still works fine in DS3, but in DS4 upwards no matter how i toggle the button and play with the sliders for the camera, my images are flat, with no blurring in either foreground or background.

this is pretty annoying, as it means all my work will look boring and unprofessional.  I like the extra features of DS4.5, and have recently bought lots of products that only work in 4.5, so i dont really want to have to dump it and go back to using DS3

Profile
 
 
Posted: 25 December 2012 08:04 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  2212
Joined  2003-10-09

This may help
http://rawart3d.deviantart.com/gallery/37253370#/d50k17o

Rawn

 Signature 

A step away from the ordinary
http://www.daz3d.com/shop/rawart/

Profile
 
 
Posted: 25 December 2012 08:38 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  150
Joined  2007-03-03

thanks Rawart - that seems to work now.  Any idea why i cant set it in the Camera and Lights window?  seems odd to have a new window with lots of bells and whistles that doesnt actually do anything.  maybe this is a forthcoming feature for the next upgrade.

btw - it’s probably going to take me the whole holiday to upload all the RawArt products i have onto my new computer - keep up the good work.

Profile
 
 
Posted: 25 December 2012 09:05 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2866
Joined  2004-04-14

Adjusting the camera controls via the Parameters Tab works just fine.

 Signature 

My DAZ3D Store
My Free Stuff
My Art @ DeviantART
Ships of the Line - MEGA THREAD
How to use the Poser Format Exporter - **Updated 2013-02-09**

Profile