Digital Art Zone

 
     
M4 Arms Deformed
Posted: 04 December 2012 03:21 PM   [ Ignore ]
New Member
Avatar
Total Posts:  6
Joined  2007-06-04

Hi, I’ve been using Poser for a while and am currently running Poser Pro 2012.  I’ve run into this peculiar problem today and can’t figure out why it is happening.  I attached a pic and as you can see when I utilize the Freak 4 morphs the arms deform.  By the way this was not happening before and I’ve not downloaded any new products recently.  I was hoping someone has seen this before and could help guide me into how to fix it!!!  Thank you for looking!

Image Attachments
arms.png
Profile
 
 
Posted: 04 December 2012 03:34 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7622
Joined  2006-03-19

What’s your Poser version number. I only ask cause I’m having issues with the newest version on a pack I’m finishing up.

 Signature 

ARTCollaborations Store on DAZ3D    ARTCollaborations on Facebook

*****Mad Chemistry Lab*****  

 

Profile
 
 
Posted: 04 December 2012 03:40 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  6
Joined  2007-06-04
Frank0314 - 04 December 2012 03:34 PM

What’s your Poser version number. I only ask cause I’m having issues with the newest version on a pack I’m finishing up.

I’m running Poser Pro2012, with SR3, on Windows 7, hope this helps!

Profile
 
 
Posted: 04 December 2012 04:33 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13997
Joined  2003-10-09

Your morphs or your figure are old, somehow - if the figure is labelled as SR1 or SR2 then reset the morphs from your order history, otherwise reset the figure, and install the new version.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 04 December 2012 06:20 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Avatar
Total Posts:  6
Joined  2007-06-04
Richard Haseltine - 04 December 2012 04:33 PM

Your morphs or your figure are old, somehow - if the figure is labelled as SR1 or SR2 then reset the morphs from your order history, otherwise reset the figure, and install the new version.

Ok, it took a while but I went back to my order history and reset, downloaded and re-installed Michael 4, The Freak 4 and all the morphs for each.  I also updated Poser to SR3.1.  I restarted my computer, Poser, downloaded a fresh copy of M4, injected all the morphs and the arms are still deformed.  I’m truly stumped!!!

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 08:56 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13997
Joined  2003-10-09

Looking at your image, I was wrong - the mismatched versions affected only the left arm, not both. Can you check that there’s only the one \Runtime\Libraries\!DAZ\Micahel 4 folder on your system please.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 19 November 2013 08:39 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2006-08-18

Was this ever resolved? I am having the same problem. Poser Pro 2012, SP3.1, Win 7.

Profile
 
 
Posted: 20 November 2013 08:36 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13997
Joined  2003-10-09

And it’s both arms, and you are setting the morph on the Body and not on a body part?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 06 December 2013 03:20 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2006-08-18

Sorry I didn’t reply earlier. In spite of checking the Notify box I didn’t get an email when you posted a response.

Yes. Both arms. Exactly like the image from the first post. I have applied the morph to the body, not a body part.

Profile
 
 
Posted: 06 December 2013 05:35 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13997
Joined  2003-10-09

Ah, it’s because the figure loads with the scale option on and that works only in DS, I think. Turn FreakScaleON, the first dial in the the Freak 4 group, to 0 and the arms should stop breaking (though you will lose some of the upper body mass).

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile