Digital Art Zone

 
   
1 of 2
1
Daz Horse 2 - does it work in Carrara 8 Pro?
Posted: 27 November 2012 01:40 AM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  147
Joined  2008-01-22

I just saw that Daz got a new horse model and I would be interested in the bundle - if it is compatible with Carrara.

Anyone had a chance to test this yet under Carrara 8 Pro or Carrara 8.5 Pro?
I saw that the horse is weightmapped… and so far I remember, that doesn’t work in Carrara?

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 02:38 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  621
Joined  2007-08-14

Based on the product page I’m guessing that there are two versions of the figure, one using Poser’s weight mapping and another using TriAx weight mapping which is the same stuff that’s in Genesis and supposedly ought to work in Carrara 8.5 as well, soon if not already.

But that’s just a guess.

 Signature 

These are not the tutorials you’re looking for. Move along.
My old profile

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 03:03 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  147
Joined  2008-01-22

Maybe someone, who uses DazStudio next to Carrara 8.5 Pro, can give us some more Info smile

I know, I still could use the horses in DS, because it’s free. Though, I don’t like DS and Poser at all *sigh* can’t get myself getting used to the GUI and the lack of freedom when it comes to mesh manipulation. I only kick myself to use Poser for the cloth room so I can use my Swidhelm Dragons.

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 04:50 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8328
Joined  2009-05-14

Based on the included formats DUF and CR2 I would guess it will work in 8 using the CR2 Poser format and 8.5 beta uisng the Triax/duf but it is just a guess.

You could always ask wendy http://www.daz3d.com/forums/viewthread/12269/#175937 nicely to check for you. wink

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Facebook

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 05:52 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  147
Joined  2008-01-22

Thank you for the Link! smile *runs off to read*

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 06:14 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8328
Joined  2009-05-14

My pleasure. Wendy uses Carrara a lot and since Wnedy has just purchased it I thought refering you there might get you your answers.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Facebook

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 10:21 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8423
Joined  2009-07-13

yes in C8.5 beta
not happy with tail though, I might be using dynamic hair instead

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 11:12 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

yes smile

Image Attachments
horse2.jpg
Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 11:14 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1639
Joined  0

Have they made the mane and tail replaceable with dynamic hair? The “old” Mellinium Horse had geometry issues where the mane and tail couldn’t really be hidden in a satisfactory way…

 Signature 

320+ TUTORIALS for Carrara at CARRARA CAFE
C3DE - CARRARA 3D EXPO MAGAZINE - the showcase for Carrara Artists

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 11:35 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8423
Joined  2009-07-13
holly wetcircuit - 27 November 2012 11:14 AM

Have they made the mane and tail replaceable with dynamic hair? The “old” Mellinium Horse had geometry issues where the mane and tail couldn’t really be hidden in a satisfactory way…

separate parts so yes, has a basic tail stump you could paint hair on
my renders pretty crap so far, not the horse, the user!

 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 11:40 AM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

HI Holly smile

The tail and the mane are separate objects,.
so, you would load the horse figure,. then the mane and tail figures.

The Horse figure does have a little thin tail ,. which (I think) could be covered with Dynamic hair.

Image Attachments
horsebut.jpg
Profile
 
 
Posted: 27 November 2012 11:47 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1825
Joined  2004-08-24

Hi Wendy,..smile

I just realised there are Tail bend. tail side. tail twist morphs in the Horse figure,. as well as the morphs in the tail figure,. so, the initial issues I had with posing the tail,,. were due to me not seeing the Morphs in the horse.

Also,.. a couple of the poses (grazing 1 and 2) don’t seem to apply the pose that the thumbnail indicates.

so far,..  nice textures, and a better figure.
I just need to see if there’s a way to get the textures from the “OLD” horse, on to this one smile

Profile
 
 
Posted: 28 November 2012 02:54 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  147
Joined  2008-01-22

That looks very promising smile  I think I am going to buy that package as soon as I get my next pay check.
The mentioning of the weightmap made me so uncertain.

Profile
 
 
Posted: 30 November 2012 08:21 AM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8423
Joined  2009-07-13

the fibermesh fur on the Llama did not render so good
and it took 15min+ to load!

Image Attachments
llama.jpg
 Signature 

WARNING do not click tongue rolleye what video horrors will be seen if you do cannot be unseen.
my render thread
        never forget
A Drows Walk
Jaderail is at it again

Profile
 
 
Posted: 30 November 2012 12:32 PM   [ Ignore ]   [ # 14 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  6060
Joined  2006-08-27
wendy♥catz - 30 November 2012 08:21 AM

the fibermesh fur on the Llama did not render so good
and it took 15min+ to load!


Sounds like a candidate for dynamic hair!

 Signature 

I find it somewhat liberating not to be encumbered by accuracy.

Profile
 
 
Posted: 30 November 2012 06:04 PM   [ Ignore ]   [ # 15 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  725
Joined  2005-03-08

Happy with the way the horse II renders in C8.5b not happy with the Llama fur mesh and gave up waiting for it to load as described by wendy.

Here’s a quick one done in C8.5b in the barnyard smile

Image Attachments
Horse_in_barn.jpg
 Signature 

“I am,... Therefore I think”

Profile
 
 
   
1 of 2
1