Digital Art Zone

 
   
6 of 7
6
Wow, the new horse is awesome….
Posted: 29 November 2012 12:20 PM   [ Ignore ]   [ # 76 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  561
Joined  2003-10-09
angusm - 29 November 2012 11:14 AM
KickAir 8P - 29 November 2012 11:06 AM

I wanna render a Toy Pony Sleipnir!  The MCU-Loki fandom’ll love it!  LOL

I think that when someone comes up with a kawaii version of Norse myth, something disturbing will probably happen to the basic structure of reality. The world may even end, as predicted, in fire and ice (and little sparkly rainbows).

This ain’t your (All)Father’s Fimbulwinter ...

 

Been done many, many times, usually in comic form - including (on more than one occasion) within Marvel Comics, itself (strips on the letters page)...

 Signature 

A good pun is its own reword

“The greatest sin is to be willfully unteachable” - Dr. Pat Allen

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 12:28 PM   [ Ignore ]   [ # 77 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1787
Joined  2005-06-08
angusm - 29 November 2012 11:14 AM
KickAir 8P - 29 November 2012 11:06 AM

I wanna render a Toy Pony Sleipnir!  The MCU-Loki fandom’ll love it!  LOL

I think that when someone comes up with a kawaii version of Norse myth, something disturbing will probably happen to the basic structure of reality. The world may even end, as predicted, in fire and ice (and little sparkly rainbows).

This ain’t your (All)Father’s Fimbulwinter ...

Hate to tell you this, but several My Little Pony  Sleipnirs have already been donetongue laugh But I still wanna try one with the Toy Pony!

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 01:29 PM   [ Ignore ]   [ # 78 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  666
Joined  2007-05-26

Doesn’t the mane go all the way up the neck to the ears? I hope that is at least an option…. I bought it but haven’t installed the new horse yet.

 Signature 

If I want to be a fool then I will be a fool! That is my God given right as an American!

—- Jason from True Blood

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 01:49 PM   [ Ignore ]   [ # 79 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  295
Joined  2003-10-09
MrPoser - 29 November 2012 01:29 PM

Doesn’t the mane go all the way up the neck to the ears? I hope that is at least an option…. I bought it but haven’t installed the new horse yet.

From the images on the product page it looks like it stops below the ears. People do strange things to manes for the Olympic Horse Dancing and the like but I’ve never heard of shaving the poor horse. Some breeds thin out a bit on the head but many have thick manes all the way, especially wild and semi-wild ones as in the pic.

 

Image Attachments
pyrhorse.jpg
 Signature 

Freebies

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 02:28 PM   [ Ignore ]   [ # 80 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1787
Joined  2005-06-08
Baglet - 29 November 2012 01:49 PM
MrPoser - 29 November 2012 01:29 PM

Doesn’t the mane go all the way up the neck to the ears? I hope that is at least an option…. I bought it but haven’t installed the new horse yet.

From the images on the product page it looks like it stops below the ears. People do strange things to manes for the Olympic Horse Dancing and the like but I’ve never heard of shaving the poor horse. Some breeds thin out a bit on the head but many have thick manes all the way, especially wild and semi-wild ones as in the pic.

“A bridle path is usually clipped or shaved in the mane for competition in certain disciplines, and this may be done on ordinary riding horses as well. A bridle path allows the bridle or halter to lie flat on the head of the horse, which may be more comfortable.”  And no, it doesn’t appear to be optional.  shut eye  However, both the main and tail are hair pieces, so any hair-savvy PA can make more natural and/or versatile ones.

 Signature 

~

Hat-wearing member of the Bald Wizards Club

Eyebrow-Free Face Textures — A List

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 02:36 PM   [ Ignore ]   [ # 81 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  396
Joined  2003-10-09
KickAir 8P - 29 November 2012 02:28 PM

... both the main and tail are hair pieces, so any hair-savvy PA can make more natural and/or versatile ones.

Wonderful.

“So, what exactly did you spend all that money on last year?”
“Oh, I spent it buying twenty-three different hairstyles for my imaginary digital horse ...”

 

 

 Signature 

http://bytescapes.com/            Bryce/Carrara/Reality galleries and resources

Profile
 
 
Posted: 29 November 2012 02:53 PM   [ Ignore ]   [ # 82 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  295
Joined  2003-10-09

Thanks for the explanation. It makes a lot of sense. I’m sure somebody will make the bits for doing the shaggy mountain and moorland breeds. The pic is a Pyrenees wild horse.

 Signature 

Freebies

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 11:12 AM   [ Ignore ]   [ # 83 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  121
Joined  2012-01-22

I know I’ve missed all the sale hubaloo but I’ve still got a nagging curiosity about the Horse 2, will this work in DS4 and if not ... why?

I’ve begun to see more and more Daz Original products that are 4.5 only and it seems really unfair. I myself use DS4 but I know there’s still a bunch of people who use DS3 ... why would you release great products that no one else aside from Poser/DS4.5 people can use, therefore preventing the rest of us from buying them? Seems like a silly business strategy to me.

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 11:35 AM   [ Ignore ]   [ # 84 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  768
Joined  2008-10-19

In case you haven’t heard/seen yet there has been a file to remap the Horse2 and allow it to take Milhorse textures and a clone made so the Milhorse stuff fits Horse2 as well ...here’s the link ..... by the way it works great!!
http://www.daz3d.com/forums/viewthread/12456/

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 12:00 PM   [ Ignore ]   [ # 85 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1923
Joined  2010-10-10
LEI1 - 05 December 2012 11:12 AM

I know I’ve missed all the sale hubaloo but I’ve still got a nagging curiosity about the Horse 2, will this work in DS4 and if not ... why?

I’ve begun to see more and more Daz Original products that are 4.5 only and it seems really unfair. I myself use DS4 but I know there’s still a bunch of people who use DS3 ... why would you release great products that no one else aside from Poser/DS4.5 people can use, therefore preventing the rest of us from buying them? Seems like a silly business strategy to me.


No, I’m afraid it won’t work in DS4. I’m still using DS4 and I had to get a refund on the Horse.

It won’t wotk because it is in duf format which DS4 can’t read.

Have to agree, it isn’t fair that Daz are making us upgrade to DS4.5. I refuse to upgrade until all the bugs are fixed.

 Signature 

Wendy

My website: http://www.wilmapsdigitalcreations.co.uk

Tutorials: http://www.wilmapsdigitalcreations.co.uk/view_products.php?cat=10

PLEASE NOTE:
My items are NOT to be used on Second Life website.  They have recently changed their TOS and are legally able to take/steal anything uploaded and resell/redistribute to items.

 

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 01:08 PM   [ Ignore ]   [ # 86 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  121
Joined  2012-01-22
wilmap - 05 December 2012 12:00 PM
LEI1 - 05 December 2012 11:12 AM

I know I’ve missed all the sale hubaloo but I’ve still got a nagging curiosity about the Horse 2, will this work in DS4 and if not ... why?

I’ve begun to see more and more Daz Original products that are 4.5 only and it seems really unfair. I myself use DS4 but I know there’s still a bunch of people who use DS3 ... why would you release great products that no one else aside from Poser/DS4.5 people can use, therefore preventing the rest of us from buying them? Seems like a silly business strategy to me.


No, I’m afraid it won’t work in DS4. I’m still using DS4 and I had to get a refund on the Horse.

It won’t wotk because it is in duf format which DS4 can’t read.

Have to agree, it isn’t fair that Daz are making us upgrade to DS4.5. I refuse to upgrade until all the bugs are fixed.

I have the same concern about upgrading ... I want things to be completely stable especially if I have to go through the hassle of reinstalling ALL of my genesis content. Truth be told though, I really like using DS4 so I don’t see why I should be forced to upgrade in the first place, it’s just a shame I can’t enjoy some of these new products! I hope Daz will stop trying to strong arm their customers and at least start including legacy installers with all the new toys.

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 01:13 PM   [ Ignore ]   [ # 87 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15688
Joined  2003-10-09
wilmap - 05 December 2012 12:00 PM
LEI1 - 05 December 2012 11:12 AM

I know I’ve missed all the sale hubaloo but I’ve still got a nagging curiosity about the Horse 2, will this work in DS4 and if not ... why?

I’ve begun to see more and more Daz Original products that are 4.5 only and it seems really unfair. I myself use DS4 but I know there’s still a bunch of people who use DS3 ... why would you release great products that no one else aside from Poser/DS4.5 people can use, therefore preventing the rest of us from buying them? Seems like a silly business strategy to me.


No, I’m afraid it won’t work in DS4. I’m still using DS4 and I had to get a refund on the Horse.

It won’t wotk because it is in duf format which DS4 can’t read.

Have to agree, it isn’t fair that Daz are making us upgrade to DS4.5. I refuse to upgrade until all the bugs are fixed.

Which new bugs are the obstacle(s)?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 01:21 PM   [ Ignore ]   [ # 88 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  121
Joined  2012-01-22
carrie58 - 05 December 2012 11:35 AM

In case you haven’t heard/seen yet there has been a file to remap the Horse2 and allow it to take Milhorse textures and a clone made so the Milhorse stuff fits Horse2 as well ...here’s the link ..... by the way it works great!!
http://www.daz3d.com/forums/viewthread/12456/

Wow that’s awesome ohh so I’m assuming you would have to get the horse ... then DL and use the poser version (cr2 I’m guessing) and apply the old Milhorse MATs to that, in order for this method to work?? But wouldn’t that mean you lose access to all the cool extra shapes (a la genesis) that come with Horse2? For me the extra shapes are the feature which makes me want to get it most.

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 07:42 PM   [ Ignore ]   [ # 89 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  768
Joined  2008-10-19

Nope doesn’t change anything on Horse2 just allows it to accept the Milhorse UV ,she included a few MAT files for the horse textures fromDAZ that she had,you will have to have those textures for them to work,and for any other textures you would have to hand load the texture then save out as a MAT file,for future use.It’s RTEencoded against the milhorse object which both the milhorse and Horse2 use .Instructions included.
You lose nothing you gain the ability to use the textures,armour,etc.from the milhorse with the Horse2 ..........and to an extend the other shapes ...

Edited cause I can’t type worth @*#*@@(((@)))*&^%$.......tonight

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 10:37 PM   [ Ignore ]   [ # 90 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1827
Joined  2008-05-31
SereneNight - 29 November 2012 09:43 AM
larsmidnatt - 29 November 2012 09:24 AM
SereneNight - 29 November 2012 08:58 AM

My only negative is that all 5 breeds were not included in the base model set. To me, this is like buying stephanie, but not getting stephanie curvy.
.

Definitely a deal breaker for me. S5 Curvy is the only S5 I use smile

Yeah, Steph 5 curvy is awesome.I prefer my female figures to be curvy.  I do find it strange that all 5 of the models forms aren’t included with basic horse.

All the starter bundles seem to be missing something, ummm, basic… smile

 

 Signature 
Tools for the DAZ store
Profile
 
 
   
6 of 7
6