Digital Art Zone

 
     
New User
Posted: 24 November 2012 02:32 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2012-11-22

I’m brand new to Daz 3D and when i start up the application i can’t get the genesis figure to load up….i get a box man and cant load any thing to it. what do i do to get started???

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 03:28 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15695
Joined  2003-10-09

Did you install the Genesis Starter Essentials?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 03:38 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2012-11-22

I have yes.

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 03:52 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  291
Joined  2003-10-09

You have the display set to bounding box, try “texture shaded”

Image Attachments
boximage.jpg
Profile
 
 
Posted: 25 November 2012 02:30 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2012-11-22

Got that working now, Thanks….......but am rendering in silhouette,  Why would that be??

Profile
 
 
Posted: 25 November 2012 03:48 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  998
Joined  2007-04-08
borisbugg - 25 November 2012 02:30 AM

Got that working now, Thanks….......but am rendering in silhouette,  Why would that be??

I’ve not personally come across that problem so I might be talking rubbish, but maybe you have set a light up behind Genesis pointing towards the camera?

Try putting one in front of Genesis, slightly above, and see how that renders.  Preferably a distance light.

Not saying it’s definitely that, but it’s worth a try.

 Signature 

You’re never too old for metaballs!  ~Michael Frank

Profile