Digital Art Zone

 
   
3 of 5
3
Computer Specs
Posted: 02 December 2012 07:27 PM   [ Ignore ]   [ # 31 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

No, this is what I am putting together as my next rig. I hope to order today.

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 07:54 PM   [ Ignore ]   [ # 32 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  64
Joined  2011-07-07
frodi - 02 December 2012 07:27 PM

No, this is what I am putting together as my next rig. I hope to order today.

Oh snap!  Well, when you have D|S installed, if you could run the test I suggested it would give me an idea of what performance boost I can expect compared to my current i7 875K.

The test render took my system 7 minutes and 35 seconds to do the complete render at the settings I specified.

I had to reduce the file size for the post, so here it is at 90% of original.  Not the best quality render, but it gives a baseline for performance comparisons.

I have to wait 5 - 6 months before I can get my new system.  DRAT!

 

Image Attachments
GFXrendertest1.jpg
 Signature 

Reality is perception.

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 08:19 PM   [ Ignore ]   [ # 33 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

Nice render, 7min 35sec is pretty good. My present setup renders really slow. So hope to see a big improvement with the new outfit.

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 08:29 PM   [ Ignore ]   [ # 34 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

I have just ordered the Wacom Intuos5. I did buy one last month but had to send it back as it crashed my pc multiple times. I hope the new setup will support it, I am lost without my wacom tablet. I had a wacom graphire for 14 yrs and it never even hiccupped. But now I cannot get another working driver for it. No longer supported as it is so old.

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 08:34 PM   [ Ignore ]   [ # 35 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7902
Joined  2006-03-19

I just bought the bamboo

 Signature 

ARTCollaborations Store on DAZ3D    ARTCollaborations on Facebook

*****Ravenwood Cemetery*****  

 

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 09:21 PM   [ Ignore ]   [ # 36 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

Hi Frank, is it good?

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 09:54 PM   [ Ignore ]   [ # 37 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  64
Joined  2011-07-07
frodi - 02 December 2012 07:27 PM

No, this is what I am putting together as my next rig. I hope to order today.

I just checked a CPU reference chart and adjusted the results for overclocking on the i7 875K and the i7 3930K.  I think I will save myself a bundle and do what you have done.

CPU                                           Rating         Price
Intel Core i7 K 875 @ 3.475 GHz 6616 429.99
Intel Core i7-3930K @ 3.52 GHz 13285 559.99

My current i7 is overclocked by 18.6%.  Overclocking the 3930K by only 10% results in precisely double the CPU performance.  Since the renders are CPU dependent, this should translate into a 50% time savings when doing the same render.  That is to say, a 8 minute render with my current system should take 4 minutes with the 3930K - all other attributes being equal.

As I have some renders that take 4, 6 or even 8 hours to process, the “half the time” would be a huge performance boost.

Looks like you picked a winner!  Let me know if my theoretical performance matches real world performance by doing my test render.

 

 Signature 

Reality is perception.

Profile
 
 
Posted: 02 December 2012 10:28 PM   [ Ignore ]   [ # 38 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

Just ordered the new rig. Now I’ll have to wait….......

Profile
 
 
Posted: 09 December 2012 05:28 PM   [ Ignore ]   [ # 39 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  64
Joined  2011-07-07
frodi - 02 December 2012 10:28 PM

Just ordered the new rig. Now I’ll have to wait….......

Frodi, did you get it yet?

If so, do you need a new neighbor?  grin

Please let me know when you get it setup and can do the sample render I had done previously.

Thanks!

 

 Signature 

Reality is perception.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 02:46 AM   [ Ignore ]   [ # 40 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

Yes I have it. Am presently setting it up. All a bit complicated, but am getting there.

Profile
 
 
Posted: 11 December 2012 12:26 AM   [ Ignore ]   [ # 41 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

I did a very quick render, it took 1min 22sec.

Image Attachments
fiery_genesis.jpg
Profile
 
 
Posted: 12 December 2012 05:25 PM   [ Ignore ]   [ # 42 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2012-12-12

Frodi i think he meant render at the same resolution as his picture the reason why you rendered so fast because the resolution was a lot smaller.

Also I’m making a computer aswell i just need a few more parts and then it can be built would this parts be good for Daz studio or will it take a long time to render?

Processor: Intel Core i5 3570K 3.4GHz
Chipset: Gigabyte GA-Z77X-UD3H Socket 1155
Memory: 16GB DDR3 1600Mhz Ram
SSD; 120GB
HDD: 1TB
Graphics: EVGA GTX 670 FTW 2048MB GDDR5
Operating System: Microsoft Windows 7 64Bit

Profile
 
 
Posted: 12 December 2012 05:59 PM   [ Ignore ]   [ # 43 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  404
Joined  2004-04-07
KorvisBlack - 02 December 2012 07:03 PM

Best Quality (ie, 4)
Default Shader
Pixels = 1680 x 1050
Bucket size = 64
Max Ray Trace Depth = 12
Pixel Samples (x) = 12
Pixel Samples (y) = 12
Shadow Samples = 10

 

Use the program for any length of time and the ‘default’ settings are long forgotten! smile

If you allow it, I suggest we modify these slightly:

ray depth = 3
pixel samples = 4x4
shadow samples = 8

bucket size is tailored to your hardware, so set that as needed.

Crucially the shading rate has not been specified, lets keep that at 1.

 Signature 

regards
prixat

Profile
 
 
Posted: 13 December 2012 10:34 AM   [ Ignore ]   [ # 44 ]
Member
Rank
Total Posts:  194
Joined  2011-06-17

So in order to do reallyuse DAz to its full possibility I need to seriously upgrade to a better computer. Honestly, I’ve had this one for 2 years now and I never did really like it. It’s pretty weak compared to my old XP. Which is really surprising since this is an HP as well the XP. This one has a hard time with just my Illustrator program. Thankfully, Windows finally did the Service Pack 1 which helped Illustrator but I still can’t move too fast for the computer to keep or else it will crash, my XP never did crash as much I did with it. If got my XP seriously upgraded with more memory and a better graphics card I woder if that would make a differnece. Or else it’s just that Daz can not handle too many items in a scene. As I have said once before. FOr over a month I’ve been TRYING to build a simple layout scene and it gets ‘heavy’ fast. Maybe I’m just pushing Daz and my computer too much. Neither can do what I have in mind for animation without a fight. So i have to break the scene up into pieces, I guess and do a little at a time. Then put it all together. I want to show a truck rolling down the highway coming into town. So I guess I have to give up and do a part at a time then put edit it in Movie Maker.

Image Attachments
MuscleShores_City_Limits.jpg
Profile
 
 
Posted: 13 December 2012 08:21 PM   [ Ignore ]   [ # 45 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  206
Joined  2006-09-05

aaron1716, sounds good to me.

Profile
 
 
   
3 of 5
3