Digital Art Zone

 
     
New Downloads not loading into the program?
Posted: 23 November 2012 09:07 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  3
Joined  2012-05-09

So I just purchased a bunch of files such as Victoria 4.2 base and a lot of different textures and files to go with V4, but no matter what I try, the program won’t load these files into it. I’m still seeing the default Genesis. The files have been placed in the Daz content folder, but I can’t load it into the program. Is there something I need to do to put those files into the program manually? I’m running Daz Studio 4 Standard, by the way.


Edit:
I’ve found a way to find them in the program, but files seem to be missing. I can’t access my Victoria 4 model, and I had no idea I had gotten a Victoria 3? I found the file for the hair that I bought, however, I can’t apply it as there’s no file to load… I’m completely confused.
http://i50.tinypic.com/rbbkom.png

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 11:39 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2012-11-23
Cipher18 - 23 November 2012 09:07 PM

So I just purchased a bunch of files such as Victoria 4.2 base and a lot of different textures and files to go with V4, but no matter what I try, the program won’t load these files into it. I’m still seeing the default Genesis. The files have been placed in the Daz content folder, but I can’t load it into the program. Is there something I need to do to put those files into the program manually? I’m running Daz Studio 4 Standard, by the way.


Edit:
I’ve found a way to find them in the program, but files seem to be missing. I can’t access my Victoria 4 model, and I had no idea I had gotten a Victoria 3? I found the file for the hair that I bought, however, I can’t apply it as there’s no file to load… I’m completely confused.
http://i50.tinypic.com/rbbkom.png

Having the exact same problem on my end. :( Bump for more information!

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 12:21 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  294
Joined  2003-10-09

V4 is a Poser format item, try looking there

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 12:36 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13

And if you’ll notice in your screenshots, Poser Formats is highlighted in blue…that’s the color used for ‘new’ items.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:08 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
New Member
Total Posts:  3
Joined  2012-05-09

So it is! Perhaps you could help me with one more thing…

I got this product:
http://www.daz3d.com/shop/dynamic-rebel-hair-for-v4-and-m4

And I took note that they said I have to “drag” it, but it’s not quite working. I’ve tried dragging the file from its folder into the program, I’ve tried importing. But it only says “No importer for the file format can be found”.

Thanks for your time… I know these must sound like extremely basic questions. /:

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:17 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8043
Joined  2009-05-14

IN Daz Studio you can drag items from the Content Library in to the scene but if you are having trouble try Selecting your figure and double click in the Item you want to load in the case the hair. But make sure you are loading the Geometery (the modle itself) and not the Material (textures) Presets.

Yes it can be confusing at first but understanding how Daz3D was formed as a company and how it relates to using Poser formats will help. Google is your friend when it comes to learning all this so try to get on good terms with it. smile

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:23 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  374
Joined  2004-04-07
Cipher18 - 24 November 2012 05:08 AM

So it is! Perhaps you could help me with one more thing…

I got this product:
http://www.daz3d.com/shop/dynamic-rebel-hair-for-v4-and-m4

And I took note that they said I have to “drag” it, but it’s not quite working. I’ve tried dragging the file from its folder into the program, I’ve tried importing. But it only says “No importer for the file format can be found”.

Thanks for your time… I know these must sound like extremely basic questions. /:

Hi Cipher18

Are you trying to get that to work in Studio?

That item is for one of the company’s other programs, Carrara.
Carrara items won’t work in Studio.

 Signature 

regards
prixat

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:31 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8043
Joined  2009-05-14

Oops I didn’t even go and look to make sure it was a Daz Studio product…My bad for assuming

thx prixat for spotting that

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:40 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
New Member
Total Posts:  3
Joined  2012-05-09
prixat - 24 November 2012 05:23 AM

Hi Cipher18

Are you trying to get that to work in Studio?

That item is for one of the company’s other programs, Carrara.
Carrara items won’t work in Studio.

Oh nooooo! :( Thank you for pointing that out. And thank you all for your time! I think I got it all worked out.

Profile
 
 
Posted: 24 November 2012 05:46 AM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8043
Joined  2009-05-14

Cipher18 you do have a 30 day money back guarantee with the DAZ3D store. Just fill out a support ticket directed to sales (Use the Help > Contact Us link at the top of the page)

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile