Digital Art Zone

 
     
creating animation loop
Posted: 23 November 2012 12:29 PM   [ Ignore ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2011-08-08

I am creating a lot of animation loops.  Essentially I need the pose to return to exactly as it is at the beginning of the animation.  I can’t seem to copy keyframes, which I’m not sure would be a solution or not, but if I could copy the keyframe found at the start and paste it at the end of the animation maybe that would do it.  Please help, thanks.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 01:03 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15775
Joined  2003-10-09

Two options: save a Pose preset in frame 0, choosing Current Frame Only (the default), and apply it in the last frame; or without any keyframes set, put the figure in the pose you ant in frame 0, then go to the last frame, select all bones, and click the Add Keyframe button in the timeline.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 07:14 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  819
Joined  2009-12-07

I use Puppeteer to create dots for my keyframe poses so it is easy to do this sort of thing.

 Signature 

PoseMaster for DAZ Studio and PoseMaster People Pack now sold at Rendo.

Profile
 
 
Posted: 23 November 2012 09:01 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
New Member
Total Posts:  2
Joined  2011-08-08
Richard Haseltine - 23 November 2012 01:03 PM

Two options: save a Pose preset in frame 0, choosing Current Frame Only (the default), and apply it in the last frame; or without any keyframes set, put the figure in the pose you ant in frame 0, then go to the last frame, select all bones, and click the Add Keyframe button in the timeline.

thanks, that’s really helpful.  I don’t understand puppeteer yet so that’s for another day.

edit: figured it out

Profile