Digital Art Zone

 
   
6 of 7
6
DAZ Studio Pro BETA, version 4.5.1.41, is now available!
Posted: 30 November 2012 04:28 PM   [ Ignore ]   [ # 76 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13
Coon Ra - 30 November 2012 11:45 AM

I’m afraid I’ll have to buy a two terabytes external hdd in the near future to store all ds4 and genesis related updates.


cool grin

<Have a holly, jolly Christmas>

Newegg: 2 TB externals

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 05 December 2012 09:00 PM   [ Ignore ]   [ # 77 ]
New Member
Total Posts:  1
Joined  2007-07-21

This is just great….  Ive uninstalled all old Daz and installed all new daz as well as Genesis…. Now I cannot access any of the Genesis items….  This is getting exhausting….

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 07:23 AM   [ Ignore ]   [ # 78 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1139
Joined  2003-12-16

There is not nor has their ever been a “Start Menu” in OS X.
There is no Content Manager Folder in the Applications:Daz3D:DazStudio4-64bit folder and there is no content manager uninstaller in the DazStudio4-64bit:Uninstallers folder.

A search for the word “Content” through the OSX finder on my hard drive after this installation does not show anything related to Studio or Daz3D

Image Attachments
Screen_shot_2012-12-06_at_8.09_.05_AM_.pngScreen_shot_2012-12-06_at_8.31_.46_AM_.png
 Signature 

Gravy to potatoes, Luke to Darth Vader, I’m a souped up sucker and I’ll see you all later

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 08:42 AM   [ Ignore ]   [ # 79 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  544
Joined  2011-04-12

[Your hard drive]/Library/DAZ 3D/Content Management Service/Remove-DAZContentManagementService.app

I only found it using a different search utility - the built-in one doesn’t look in the Library and System folders.

 Signature 

Not interested in the giant leap backwards that is “Genesis 2”.

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 10:03 AM   [ Ignore ]   [ # 80 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1336
Joined  2006-03-14
Murgatroyd - 06 December 2012 08:42 AM

[Your hard drive]/Library/DAZ 3D/Content Management Service/Remove-DAZContentManagementService.app

I only found it using a different search utility - the built-in one doesn’t look in the Library and System folders.

Correct.  The uninstaller is with the CMS application itself.

 Signature 

My Tutorials and Freebies Index

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 12:24 PM   [ Ignore ]   [ # 81 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1139
Joined  2003-12-16
Murgatroyd - 06 December 2012 08:42 AM

[Your hard drive]/Library/DAZ 3D/Content Management Service/Remove-DAZContentManagementService.app

I only found it using a different search utility - the built-in one doesn’t look in the Library and System folders.

thats all well and good but who QC’ed this installer and gave it the green light?

 Signature 

Gravy to potatoes, Luke to Darth Vader, I’m a souped up sucker and I’ll see you all later

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 02:40 PM   [ Ignore ]   [ # 82 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13
StratDragon - 06 December 2012 12:24 PM
Murgatroyd - 06 December 2012 08:42 AM

[Your hard drive]/Library/DAZ 3D/Content Management Service/Remove-DAZContentManagementService.app

I only found it using a different search utility - the built-in one doesn’t look in the Library and System folders.

thats all well and good but who QC’ed this installer and gave it the green light?

Talk to Apple…they are the ones who decided what Finder ‘sees’ and doesn’t see…and they are the ones who set the base permissions.

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 06 December 2012 03:54 PM   [ Ignore ]   [ # 83 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1139
Joined  2003-12-16
mjc1016 - 06 December 2012 02:40 PM
StratDragon - 06 December 2012 12:24 PM
Murgatroyd - 06 December 2012 08:42 AM

[Your hard drive]/Library/DAZ 3D/Content Management Service/Remove-DAZContentManagementService.app

I only found it using a different search utility - the built-in one doesn’t look in the Library and System folders.

thats all well and good but who QC’ed this installer and gave it the green light?

Talk to Apple…they are the ones who decided what Finder ‘sees’ and doesn’t see…and they are the ones who set the base permissions.

makes no sense to house an installer in the library folder and thats not what they do for any of their other software packages for mac. It could easily be put in the Applications folder in the uninstaller folder which is implemented in for all their other mac titles. On top of that there is a secondary process to installing the CM that if you try and cancel it will remove the DS install along with it.
How about erase the sentence with “Start Menu” since mac users don’t have them and say you need to go to the library folder to remove it? the owness is on Daz to not be so sloppy with their mac stuff but it’s one of many opportunities they could address for that platform and make that user base a little more confident about purchasing their wares.

 Signature 

Gravy to potatoes, Luke to Darth Vader, I’m a souped up sucker and I’ll see you all later

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 08:45 AM   [ Ignore ]   [ # 84 ]
Member
Rank
Total Posts:  206
Joined  2003-11-27

How long till next stable full release? I cannot afford rapid frequent re-installs of Studio but need some most stable, most recent bug free Studio for upcoming job. So, how long till next stable full release?

 Signature 

Asus P9X79 WS, i7-3930K@4250mHz, Zotac gtx 580 amp2! 3gb + Zotac gtx 580 3gb + PoV gtx 580 3gb, 32 gb 4-ch Geil, 1350 wt Thermaltake, system/soft 240 gb sata III ssd, temp/swap 128 gb sata III ssd, 2 tb sata III hdd, AeroCool Strike-X ST.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 09:01 AM   [ Ignore ]   [ # 85 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  352
Joined  2004-03-03
Coon Ra - 10 December 2012 08:45 AM

How long till next stable full release? I cannot afford rapid frequent re-installs of Studio but need some most stable, most recent bug free Studio for upcoming job. So, how long till next stable full release?

There has never been a ‘bug free studio’. Every version, public release or beta, has had bugs. I also cannot think of any way in which the word ‘stable’ can be applied to some releases and not others. I’ve never seen any qualitative difference between the public releases and the betas; they all have bugs. You just choose your bug set. This current beta has some of the bugs in the last public release fixed, but introduces some new bugs. That’s the way it has been with every release, public or beta: some (but not all) bugs in the previous version fixed, plus some new bugs and maybe some new feature(s) with their own bugs.

The good thing about the latest beta for me is that the content pane, in folder rather than tree view, is, in my normal layout, scrolling the folder window back to the left correctly when I click to go back up a level for the first time in any DS4 version, public or beta. About time.

Anyway, for me the current beta is better and less bugged in (to me) important functions than the last public release. But people’s useage varies, as does what are to them the most important features. And the prevalence of bugs appears to vary between people’s different systems.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 12:10 PM   [ Ignore ]   [ # 86 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7973
Joined  2009-05-14
DavidGB - 10 December 2012 09:01 AM
Coon Ra - 10 December 2012 08:45 AM

How long till next stable full release? I cannot afford rapid frequent re-installs of Studio but need some most stable, most recent bug free Studio for upcoming job. So, how long till next stable full release?

There has never been a ‘bug free studio’. Every version, public release or beta, has had bugs. I also cannot think of any way in which the .

and that is true for many if not all software.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 12:29 PM   [ Ignore ]   [ # 87 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  4545
Joined  2007-09-13
Szark - 10 December 2012 12:10 PM
DavidGB - 10 December 2012 09:01 AM
Coon Ra - 10 December 2012 08:45 AM

How long till next stable full release? I cannot afford rapid frequent re-installs of Studio but need some most stable, most recent bug free Studio for upcoming job. So, how long till next stable full release?

There has never been a ‘bug free studio’. Every version, public release or beta, has had bugs. I also cannot think of any way in which the .

and that is true for many if not all software.

And that doesn’t account for patches for new found security holes.  Basically if it isn’t being updated constantly due to bugs or security holes, then it’s not ‘modern software’.,..

 Signature 

1432 old posts

My ShareCG gallery.

Just because something costs a lot, doesn’t mean it’s the best…

It just means it’s expensive.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 01:24 PM   [ Ignore ]   [ # 88 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7973
Joined  2009-05-14

I don’t think I have ever bought any software in the last 16 years that didn’t have bugs in one shape or the other.

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 02:08 PM   [ Ignore ]   [ # 89 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  352
Joined  2004-03-03
Szark - 10 December 2012 12:10 PM
DavidGB - 10 December 2012 09:01 AM
Coon Ra - 10 December 2012 08:45 AM

How long till next stable full release? I cannot afford rapid frequent re-installs of Studio but need some most stable, most recent bug free Studio for upcoming job. So, how long till next stable full release?

There has never been a ‘bug free studio’. Every version, public release or beta, has had bugs. I also cannot think of any way in which the .

and that is true for many if not all software.

True. Although the number of significant, obvious, workflow affecting bugs in basic functionalities without simple workarounds in DS is considerably greater than in any other software I use or have used. In other software I tend to find bugs in obscure functions or situations, and can readily work around them. In DS, in every version since the public 0.9 beta, I have tended to crash straight into major bugs during straightforward use that have completely stymied whatever I was trying to do. And when a version has finally arrived fixing that bug, I have leapt on it joyfully, onyl to crash into some new, work-stymiing bug.

And the other big difference I have noticed is that for other software I have been involved with, where beta testers (their normal beta testers, not anybody with public betas) have said ‘You simply can’t release the next version with this bug unfixed, because ...’, the software developer has listened. With DAZ they have generally ignored any such things from their beta testers and released anyway. Over the years of DS, after most releases I’ve seen users who have just upgraded and hit a major bug post something to the effect of ‘How could the testers have missed this major, obvious bug and DAZ been unaware of it?’ And the answer - unspoken - usually is that the testers didn’t miss it and DAZ were aware of it and had been advised - even begged - by the testers not to release the new version in that condition, but chose to ignore that and the trouble it would cause the general customers.

I have never seen anything like DAZ’s woeful attitude to software release anywhere else. So i suppose it should have come as no surprise to me that they managed to create a debacle of a website ‘upgrade’ whole orders of magnitude worse than I’ve ever seen at any other website too. The fact that the website still isn’t fully working right yet after all these months, and that even if it were, the ‘upgrade’ still represents a significant downgrade in useability for users (like still no easy way to see when a sale price ends, still no way to easily search past orders, still no automatic notification of upgrades to previously purchased content) is truly mind boggling.

Profile
 
 
Posted: 10 December 2012 04:03 PM   [ Ignore ]   [ # 90 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7973
Joined  2009-05-14

I should have added that I have got problems with DS4.5 and memory so I am now using DS3A again and I am not that happy about not being able to used DS4.5 as much as I would like. But after using DS3A again for a while now I am having so much fun…again. But it will only be another 12 months beofre I can upgrade so maybe then I can use DS4.5/5 again. smile

 Signature 

Pete

Somethings to Consider when starting to learn CG

My Gallery

My Render Thread and Tutorials

Proud member of the Bald Wizards Club and Co-operative

Profile
 
 
   
6 of 7
6