Digital Art Zone

 
   
3 of 3
3
Genesis Female Genitalia
Posted: 20 November 2012 12:21 PM   [ Ignore ]   [ # 31 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15740
Joined  2003-10-09

Distributing anything that included any part of the mesh or a derivative from the mesh, such as a .uvs file, from the original Daz product would be against the DAZ 3D EULA.

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        L Summer Bryce Rendering Challenge        August Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 26 January 2013 06:20 PM   [ Ignore ]   [ # 32 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  105
Joined  2003-10-09

Well, that’s pretty danged annoying.  It took me a LONG time to decide to take the plunge and buy a “pro” pack JUST to get that prop.  I’ve heard about it having a morph, I never saw one.

I just saw a render that used the old version, with the morph, and now I feel COMPLETELY ripped off.

What gives?  Can this get fixed back to the way it used to be?

Profile
 
 
Posted: 26 January 2013 08:41 PM   [ Ignore ]   [ # 33 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11068
Joined  2007-11-06
Spyro - 15 November 2012 07:31 AM

It’s certainly annoying… updates are supposed to fix issues, not create them

...that’s what I said after the new website went live.

...and eight months later, still no galleries, the store keeps breaking, PC annual renewal still is a kluge, itemised order history is still unusable (without a third party fix), sales still show no expiration date, there are still no filters for the forums, avatars and banners are broken again,  and timeouts are still a pain in the bum.

(a timeout should only occur if there is designated time of non activity by the user logged in)

...par for the course I guess.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 26 January 2013 10:46 PM   [ Ignore ]   [ # 34 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  105
Joined  2003-10-09

Wellp, I’m not one to give up easily.  I decided to pop that ol’ prop over into Hexagon, moved some vertexes around, and made a “separate” morph of my own.  I was shocked, shocked, I tell you, that there’s some pretty racy geometry tucked away in there.  I probably shouldn’t have typed that for fear it’s taken away on the next “update.”  Still doesn’t help with the material zone issue though.

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 01:43 AM   [ Ignore ]   [ # 35 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  533
Joined  2009-04-14
twalling - 26 January 2013 06:20 PM

Well, that’s pretty danged annoying.  It took me a LONG time to decide to take the plunge and buy a “pro” pack JUST to get that prop.  I’ve heard about it having a morph, I never saw one.

Yeah, DAZ purged that functionality pretty earlier in the update cycle, and I doubt they’ll ever reinstate it. Either find an earlier copy that still has that functionality, or wait for someone in the community to take it upon themselves to rework that particular item. It pissed me off when I found that it had been removed, as well…

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 02:07 AM   [ Ignore ]   [ # 36 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11068
Joined  2007-11-06

...the one thing to remember though is if you roll back you most likely will get a Duplicate ID error when you load a scene using it.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 02:49 AM   [ Ignore ]   [ # 37 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1006
Joined  2012-02-04

The Duplicate ID error is easy to fix, though.  However, when you roll back, what you really want to do is merge the old files into the current files so you get the S5 UV map support as well.  Requires a little hand-editing of the files, but that’s not overly complicated, either.  (Use a text diff utility and you’ll find the handful of lines that need edting/merging.)

 Signature 

My deviantART Homepage
Set Focal Distance script for DAZ Studio

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 02:50 AM   [ Ignore ]   [ # 38 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2824
Joined  2009-02-24
twalling - 26 January 2013 06:20 PM

Well, that’s pretty danged annoying.  It took me a LONG time to decide to take the plunge and buy a “pro” pack JUST to get that prop.  I’ve heard about it having a morph, I never saw one.

Well, I don’t recall getting any morphs with the pro set I downloaded, though I don’t really use the prop. That said, I’m certain there are indeed morphs available for it. I can’t say how useful they are as, again, I don’t really use the prop, but considering the sites they’re usually on on I’d imagine it’s quite explicit. I’m not sure if I’m allowed to divulge the site, due to the sexual nature of much of it’s contents and I can’t offer a direct link because my only experience with the site is having it show up on web searches.

Still, I’m sure someone knows what I’m talking about. Maybe they can PM you with a link if they find it.

 Signature 

Find me on DeviantArt
Download my free IBL presets for Luxus
Re-upload of Cresent’s awesome pwToon shaders
Create your own Smart Content

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 04:04 AM   [ Ignore ]   [ # 39 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  345
Joined  2009-03-17
cwichura - 27 January 2013 02:49 AM

The Duplicate ID error is easy to fix, though.  However, when you roll back, what you really want to do is merge the old files into the current files so you get the S5 UV map support as well.  Requires a little hand-editing of the files, but that’s not overly complicated, either.  (Use a text diff utility and you’ll find the handful of lines that need edting/merging.)

Or you can just uninstall all versions then install the old version fist and open Studio. Close studio, install the latest version without letting the installer uninstall the previous version. Open Studio again and you’ll have to new version with the old morph and a borked older version. Remove the older version via the Content DB Editor and at the same time fix the link to the new version (also in the Content DB Editor).

 Signature 

My life is a symphony nearing a crescendo. There have been too many segues in this piece and I long for a caesura.

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 09:00 AM   [ Ignore ]   [ # 40 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  105
Joined  2003-10-09
HeraldOfFire - 27 January 2013 02:50 AM
twalling - 26 January 2013 06:20 PM

Well, that’s pretty danged annoying.  It took me a LONG time to decide to take the plunge and buy a “pro” pack JUST to get that prop.  I’ve heard about it having a morph, I never saw one.

Well, I don’t recall getting any morphs with the pro set I downloaded, though I don’t really use the prop. That said, I’m certain there are indeed morphs available for it. I can’t say how useful they are as, again, I don’t really use the prop, but considering the sites they’re usually on on I’d imagine it’s quite explicit. I’m not sure if I’m allowed to divulge the site, due to the sexual nature of much of it’s contents and I can’t offer a direct link because my only experience with the site is having it show up on web searches.

Still, I’m sure someone knows what I’m talking about. Maybe they can PM you with a link if they find it.

I have that set, but unfortnuately, I believe it was designed for the old, morphing version.  The morphs look a bit funny and not like the way they show up in the thumbnails.

Now that I’ve made my own “seperate” morph, those morphs look a lot more like they should.

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 09:02 AM   [ Ignore ]   [ # 41 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  105
Joined  2003-10-09
Harry Dresden - 27 January 2013 04:04 AM
cwichura - 27 January 2013 02:49 AM

The Duplicate ID error is easy to fix, though.  However, when you roll back, what you really want to do is merge the old files into the current files so you get the S5 UV map support as well.  Requires a little hand-editing of the files, but that’s not overly complicated, either.  (Use a text diff utility and you’ll find the handful of lines that need edting/merging.)

Or you can just uninstall all versions then install the old version fist and open Studio. Close studio, install the latest version without letting the installer uninstall the previous version. Open Studio again and you’ll have to new version with the old morph and a borked older version. Remove the older version via the Content DB Editor and at the same time fix the link to the new version (also in the Content DB Editor).

The problem is that I came late to the party.  I don’t have the old version, I bought my S5 pro pack (after MUCH deliberation) when it was version 1.4 and evidently version 1.1 is the only non-prudish version.  I don’t know where I can get my grubby mitts on version 1.1

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 10:03 AM   [ Ignore ]   [ # 42 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  592
Joined  2006-10-01

Yes there was the open/close morph.
I have an animated close-up of it on my Renderotica gallery and another render I did with a custom morph I don’t have around anymore.
How lame they decided to take the morph out, but It’s really easy to bridge the thing to Hexagon and do whatever you need, then import back to Studio and save the morph.

 Signature 

Simplified guide to Genesis content creation.

My gallery.

 

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 04:02 PM   [ Ignore ]   [ # 43 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  11068
Joined  2007-11-06
cwichura - 27 January 2013 02:49 AM

The Duplicate ID error is easy to fix, though.  However, when you roll back, what you really want to do is merge the old files into the current files so you get the S5 UV map support as well.  Requires a little hand-editing of the files, but that’s not overly complicated, either.  (Use a text diff utility and you’ll find the handful of lines that need edting/merging.)

...Richard has a script that fixes the Duplicate ID.  There are links to it in various threads.  I think the latest 4.5 thread in the “Stickies” has one.

As to editing the files, that is where I get lost. 

Used to programme back in the pre-GUI age of computing, but in what are now pretty much lost languages of the ancients like COBOL, FORTRAN, Pascal, ANSI Basic, and CLI’s like Z shell, DCL, & good ol’ Command.com (VEDIT).

Burned out before C++, HTML, and scripting languages like JavaScript, Perl, and Python became the norm.

Haven’t written a line of code in nearly two decades.

 Signature 

...it’s five minutes to midnight…

I’d rather have a blue sky above me than a blue screen in front of me.

Profile
 
 
Posted: 27 January 2013 07:29 PM   [ Ignore ]   [ # 44 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  533
Joined  2009-04-14
Kyoto Kid - 27 January 2013 04:02 PM
cwichura - 27 January 2013 02:49 AM

The Duplicate ID error is easy to fix, though.  However, when you roll back, what you really want to do is merge the old files into the current files so you get the S5 UV map support as well.  Requires a little hand-editing of the files, but that’s not overly complicated, either.  (Use a text diff utility and you’ll find the handful of lines that need edting/merging.)

...Richard has a script that fixes the Duplicate ID.  There are links to it in various threads.  I think the latest 4.5 thread in the “Stickies” has one.

As to editing the files, that is where I get lost. 

Used to programme back in the pre-GUI age of computing, but in what are now pretty much lost languages of the ancients like COBOL, FORTRAN, Pascal, ANSI Basic, and CLI’s like Z shell, DCL, & good ol’ Command.com (VEDIT).

Burned out before C++, HTML, and scripting languages like JavaScript, Perl, and Python became the norm.

Haven’t written a line of code in nearly two decades.

You and me, both, although I was more Microsoft QuickBASIC and Borland C++.

Profile
 
 
Posted: 28 January 2013 11:24 AM   [ Ignore ]   [ # 45 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  429
Joined  2010-09-18
Hellboy - 27 January 2013 10:03 AM

Yes there was the open/close morph.
I have an animated close-up of it on my Renderotica gallery and another render I did with a custom morph I don’t have around anymore.
How lame they decided to take the morph out, but It’s really easy to bridge the thing to Hexagon and do whatever you need, then import back to Studio and save the morph.

Yeah, it just seems lame that originally it was only available in an expensive bundle, and then they remove most of the limited functionality it had.  It really doesn’t effect me much, not in the types of renders I do, which doesn’t get much racier than pin-up style, or nude statuary in a historic render.  I didn’t buy the Bundle for the genitalia, but I’m offended in principle.

Profile
 
 
   
3 of 3
3