Digital Art Zone

 
     
Install on new computer (I want to do it right)...
Posted: 14 November 2012 08:01 PM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  110
Joined  2010-05-06

Installing all the content into ds4.5 I have older products with three different file types .ds   .trx and .dpc
do I install all these files or is one redundant?(for poser)?

 Signature 

“A man walks down the street in that hat, people know he’s not afraid of anything.”

Profile
 
 
Posted: 15 November 2012 06:39 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14421
Joined  2003-10-09

DS = DAZ Studio, probably in this case DS3 or earlier, or 4.0 or earlier, or it may be DS settings for the V4/M4 etc. version of soemthign like hair that has old and Genesis versions.
TRX=TriAx, Genesis and other weight-mapped figures for DS4+, or it may be a 4.5+ version
DPC=Poser content

Unfortunately that doesn’t absolutely pin down which are optional - if it isn’t a dual thing I would expect the TRX to be self-contained, butt hat can’t be relied on when there’s an item with Poser and DS versions of the same thing.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 15 November 2012 11:46 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  252
Joined  2012-10-05
leifgl - 14 November 2012 08:01 PM

Installing all the content into ds4.5 I have older products with three different file types .ds   .trx and .dpc
do I install all these files or is one redundant?(for poser)?

I’m not entirely certain myself, but for older content (which is mostly what I deal with since I work almost exclusively so far with V4.2 and M4), most Daz3D store stuff designed for those characters comes in .dpc and .ds versions, or just in .dpc. I always play it safe by installing both versions when they’re available, sort of a belt-and-suspenders thing.  And of course, anything other than the very latest stuff for V5/M5/Genesis should go into User/My Documents/Daz3D/Studio/My Library so that it will appear properly in the Content Library.

Profile