Digital Art Zone

 
     
C8.5 - Hide armature?
Posted: 04 November 2012 08:06 PM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  214
Joined  2007-03-03

Is there a way to hide Genesis’ armature in the 3D view?  It’s really annoying to have to view it all the time (and it gets in the way).

 Signature 

-Kodiak3d

“I wonder what tomorrow has in mind for me, or am I even in its mind at all?”
- “Crystal Ball” by Styx

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 06:54 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1806
Joined  2004-08-24

HI Kodiak3D smile

Not as far as I’m aware.

The bones will be visible when you select the figure,.. the same applies to any Carrara rigged figure.

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:37 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  548
Joined  2007-08-14

I agree, there ought to be an option to disable it.

 Signature 

These are not the tutorials you’re looking for. Move along.
My old profile

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 08:40 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

You can switch off visibility of the bones - one at a time, sloooowly - under Effects->Bone->Display wireframe when attached.  Wish there was a way to make them all invisible at once:)

Profile
 
 
Posted: 07 November 2012 04:18 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Active Member
RankRank
Total Posts:  386
Joined  2008-07-18

Yeah, I’ve been annoyed with this too.  Wondering if there’s any way to use Fenric’s ERC control so that if you set the root of the armature to visible=0 it could apply the same to all the descendants - though if I remember correctly, this might only affect a direct line of children (tail 1, tail 2, tail 3 . . .) so wouldn’t help with siblings (think you’d need a sepearate one for each finger and toe for instance.  Just thinking out loud here.  I’ve often wanted to get rid of that armature myself.

Profile
 
 
Posted: 29 August 2013 07:46 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
New Member
Total Posts:  14
Joined  0

What I do is go into
Preferences>3D View Colors
and set the
Primary View Wireframes   color to something neutral, like a gray close to the “tone” of the objects color.

This doesn’t hide the wireframe, but it makes it less distracting.

Profile
 
 
Posted: 29 August 2013 11:44 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Power Member
RankRankRank
Total Posts:  1016
Joined  2005-04-12
haveCodeWillTravel - 29 August 2013 07:46 AM

What I do is go into
Preferences>3D View Colors
and set the
Primary View Wireframes   color to something neutral, like a gray close to the “tone” of the objects color.

This doesn’t hide the wireframe, but it makes it less distracting.

Nice tip!

Profile
 
 
Posted: 29 August 2013 12:51 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
New Member
Total Posts:  9
Joined  2003-10-09

Hi guys
It does get in the way. I found the ‘hide unslected objects’, the first little icon at the right top will hide the bones but if your figure is dress etc that will go away too. It is the only way I found to do any dail morphing on the figure.

Profile
 
 
Posted: 29 August 2013 11:26 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1284
Joined  2008-01-01

This is my favourite peeve with Carrara armature - that and bones not holding selection.  I use every opportunity to ask Daz to change the bones to solids, as they are in every other app I’ve used, including their very own Studio.  According to Fenric, this is merely a display issue and it is easier to programme the bones to be solid than dotted lines.

I feel another feature request coming on - would you guys support it?

Cheers smile

Profile