Digital Art Zone

 
   
7 of 8
7
Hiro 5 Pro Bundle is in the store!
Posted: 02 November 2012 03:07 AM   [ Ignore ]   [ # 91 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  84
Joined  2012-03-01

I saw the exact same seams problem on Stephanie 5…

 Signature 

My VTC Video Tutorial Series: ZBrush 4 - Corel Painter X3 - Maxwell Render 2

My DAZ3D Store

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 04:18 AM   [ Ignore ]   [ # 92 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3106
Joined  2007-06-22
Mattymanx - 01 November 2012 08:56 PM

For those seeing the seems, what are your Advanced render settings in DS? (they do make a difference)

I would have thought they were high enough.
I altered the lighting and increased the shading rate to 0.05 and they pretty much dissapeared, but I shouldn’t really have to cranked the settings up that high.

 

Image Attachments
rederset1a.jpg
Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 04:46 AM   [ Ignore ]   [ # 93 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1576
Joined  2005-02-25

yeah shading rate that high would have killed my old computer :(

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 05:23 AM   [ Ignore ]   [ # 94 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  84
Joined  2011-12-26

Scorpio64dragon, I noticed something about your advanced settings; your Shadow Samples rate and Pixel Samples settings are extremely high.

You have Shadow Samples at 48. Try lowering it down to around 16-20 and see if that helps and you don’t have to lower your shading rate to that low. Around .50 will give you very nice renders without killing your machine. As for the Pixel Samples try lowering them down to between 6-10 and up your Raytrace to about 3-4.

A while back Fisty had listed what she had put her advanced settings to and I copied her settings and have not had any issues with seams, etc since. It might not make any difference at all on your machine but sometimes just having one setting really high can throw up weird issues in the scene.

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 11:34 AM   [ Ignore ]   [ # 95 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1548
Joined  2009-08-08
Kachi - 02 November 2012 03:01 AM

Am I just cursed today, or has anyone else found that downloading the DSON Core PC files for the Dragon Rage and Night Out texture expansions gets them the Mac .zip files, and vice versa?

No, you’re not alone. Someone in QA needs more coffee. The PoserCF files on the base set originally had both Mac and PC links downloading the PC version. That’s twice in one week for getting the links wrong.

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 12:15 PM   [ Ignore ]   [ # 96 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15260
Joined  2003-10-09

Reset and check the downloads again.

 Signature 

Chohole’s Space        Neil’Vs Freebies and stuff        E Summer Bryce Rendering Challenge        July Freebie Challenge
My DAZ 3D Gallery    11915

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 12:20 PM   [ Ignore ]   [ # 97 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1548
Joined  2009-08-08

The PoserCF file has been fixed. Don’t know about the other.

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 05:41 PM   [ Ignore ]   [ # 98 ]
New Member
Total Posts:  13
Joined  2003-10-09

I also waited for Hiro 5 for some time now abd I have to say, I’m underwhelmed. The only redeeming factor is the wonderful Takeo. I’ll probably just grab the two of them. That’s the great thing about genesis, he already has a big closet full of his big brothers clothes smile
Any chance of a render of Takeo? It’d be great to see him in action.

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 07:20 PM   [ Ignore ]   [ # 99 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27

I apologize if this has been asked already but I am a little confused and still trying to learn about the different files and the new DSON.  I noticed on my H5 downloads that some of the products have a legacy file and some don’t.  My question is….does it matter?  Will the DSON files install the product for DS4.5 and the Poser Companion files install the product for Poser?

Sorry but I am behind on learning the new stuff.

Thanks.

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 07:24 PM   [ Ignore ]   [ # 100 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  986
Joined  2005-11-27
Muon Quark - 02 November 2012 07:20 PM

I apologize if this has been asked already but I am a little confused and still trying to learn about the different files and the new DSON.  I noticed on my H5 downloads that some of the products have a legacy file and some don’t.  My question is….does it matter?  Will the DSON files install the product for DS4.5 and the Poser Companion files install the product for Poser?

Sorry but I am behind on learning the new stuff.

Thanks.

Legacy files are for versions of DS Pro prior to DS4.5. You don’t need them.

 Signature 

The Revolution is coming…

==========================================================

“The universe is big. It’s vast and complicated and… ridiculous and sometimes, very rarely, impossible things just happen and we call them miracles…”

- The 10th Doctor, Doctor Who: The Pandorica Opens (Series 5, Episode 12)

Profile
 
 
Posted: 02 November 2012 07:28 PM   [ Ignore ]   [ # 101 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  384
Joined  2011-05-27
TheWheelMan - 02 November 2012 07:24 PM
Muon Quark - 02 November 2012 07:20 PM

I apologize if this has been asked already but I am a little confused and still trying to learn about the different files and the new DSON.  I noticed on my H5 downloads that some of the products have a legacy file and some don’t.  My question is….does it matter?  Will the DSON files install the product for DS4.5 and the Poser Companion files install the product for Poser?

Sorry but I am behind on learning the new stuff.

Thanks.

Legacy files are for versions of DS Pro prior to DS4.5. You don’t need them.

Ok great.  I do have 4.5.1.6 so all I need is the DSON and the Poser companion files.
Awesome.  Thanks Wheelman.

 Signature 

Join date: October 2006   Post count:  5327 as of 11-30-2013
DAZ Studio 4 Pro user, Poser Pro 2012 user, Bryce 7 Pro user, Vue 8 Complete user, Photoshop CS4 user.

Profile
 
 
Posted: 03 November 2012 01:46 AM   [ Ignore ]   [ # 102 ]
Power Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  1428
Joined  2010-02-14

Detect away.

Image Attachments
Untitled.png
 Signature 

“I’m sorry, I can’t hear you over the sound of how awesome I am!” ~ Brextor Ultimus

FORUM MEMBER POST RANKS
New Member = 0
Member = 25
Active Member = 250
Power Member = 1000
Addict = 2500

My Art Studio

Profile
 
 
Posted: 03 November 2012 02:26 AM   [ Ignore ]   [ # 103 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3106
Joined  2007-06-22
KinnieM - 02 November 2012 05:23 AM

Scorpio64dragon, I noticed something about your advanced settings; your Shadow Samples rate and Pixel Samples settings are extremely high.

You have Shadow Samples at 48. Try lowering it down to around 16-20 and see if that helps and you don’t have to lower your shading rate to that low. Around .50 will give you very nice renders without killing your machine. As for the Pixel Samples try lowering them down to between 6-10 and up your Raytrace to about 3-4.

A while back Fisty had listed what she had put her advanced settings to and I copied her settings and have not had any issues with seams, etc since. It might not make any difference at all on your machine but sometimes just having one setting really high can throw up weird issues in the scene.

The problem is if I drop the settings too much I get blotchy dirty (yes I have the Uberenvironment settings set right) renders, these settings don’t kill my machine. Information on render settings seems to change ever now and then. Different people say different things, so I tend to stick with the settings that suit me.
I’ve never had problems with seams before so I wonder why its cropped up only on this texture.

Anyway I used another texture.

Image Attachments
Hiro-5-2.jpg
Profile
 
 
Posted: 03 November 2012 05:33 AM   [ Ignore ]   [ # 104 ]
Addict
RankRankRankRank
Total Posts:  3106
Joined  2007-06-22

I did a render of Takeo, and found seams with this texture as well.
After a few experiments I think its the shader settings I use, out of the box there seem to be no seams but with shaders applied I got seams showing.
KinnieM I tried the lower render settings with a shader rate of 0.5 - sorry but that gave me dirty renders no where as clean as I like, I wouldn’t render for final any higher than 0.1

Anyway heres a render of Takeo.

Image Attachments
Takeo.jpg
Profile
 
 
Posted: 03 November 2012 06:43 AM   [ Ignore ]   [ # 105 ]
New Member
Total Posts:  13
Joined  2003-10-09
scorpio64dragon - 03 November 2012 05:33 AM

I did a render of Takeo, and found seams with this texture as well.
After a few experiments I think its the shader settings I use, out of the box there seem to be no seams but with shaders applied I got seams showing.
KinnieM I tried the lower render settings with a shader rate of 0.5 - sorry but that gave me dirty renders no where as clean as I like, I wouldn’t render for final any higher than 0.1

Anyway heres a render of Takeo.

Great render! I think that he’s a great looking character, can’t wait to mix him up.

Profile
 
 
   
7 of 8
7