Digital Art Zone

 
   
6 of 8
6
Smart content “Where is it”  Mac OS X
Posted: 04 November 2012 12:26 PM   [ Ignore ]   [ # 76 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

Looks the same as your example

Image Attachments
terminal_2.jpg
Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 12:39 PM   [ Ignore ]   [ # 77 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29

OK, then DS supposedly can connect to the CMS Server.
Still you didn’t see the connection established.

So, OK, quit DS and stop CMS.
Then delete all the CMS logfiles in the4 vlogs folder ( /Library/DAZ 3D/Content Mnagement Service/vlogs ).
Set Verbose=2 in the CMS config file (as you did before).
Then start CMS again.
Npw start DS, just start it, and click in smart content.
Now open the logfile in textwrangler, do you have a line saying something like:

(TID 4319875072): (UID 11Connection established with '127.0.0.1:51379'. ( Connections available'4'

 

 

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 12:47 PM   [ Ignore ]   [ # 78 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29

If you look in your DS log (Help-Menu)->Troubleshooting->View Log File, do you have these lines in there?

WARNING: /src/dzvalentinaobjectdatabase.cpp(36): DB Register Open errorStream EOF reached.
DB Register Open errorStream EOF reached.
WARNING: /src/dzvalentinaobjectdatabase.cpp(36): DB Register Open errorStream EOF reached.
DB Register Open errorStream EOF reached
 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 12:54 PM   [ Ignore ]   [ # 79 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

Yes, and maybe No.  It created two vlogs.  The first one has that line in it.  Then a long string of additional lines.  The second vlog just has a few lines.  I’ll include a grab of that one.

Image Attachments
vlog_grab_small.jpg
Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 12:57 PM   [ Ignore ]   [ # 80 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29

if you quit, DS, stop CMS, delete all logs. The start CMS, there should ONLY (like in the movie Highlander) be ONE.
The when you start DS, does it create a NEW file then or did you just forget to delete ALL logs before you started CMS last time?

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 12:59 PM   [ Ignore ]   [ # 81 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

Yes that warning is in the log file, along with several others.  A lot of lines there.

Profile
 
 
Posted: 04 November 2012 01:02 PM   [ Ignore ]   [ # 82 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

No.  I didn’t miss one.  The date and times at the top of each vlog are only a minute apart.  I didn’t test this.  But I think the date and time are pretty clear indicators they were created just seconds apart

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 01:40 PM   [ Ignore ]   [ # 83 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

Hi Totte,

Finished the upgrade to System Software 10.8.2.  Didn’t appear to make any difference as far as Smart Content is concerned.  But at least everything is up to date.

Thanks,
Dale

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 01:44 PM   [ Ignore ]   [ # 84 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29

If you go to “System Settings” -> “Security” -> “FireWall”, is it on or off?
I still suspect that your firewall is blocking the connection between DS and the CMS Server.

Or have you installed any third party firewalls like Intego?

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:25 PM   [ Ignore ]   [ # 85 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

I’m assuming you mean System Preferences, Personal, Security& Privacy.  It says:  Firewall:  Off.

If theres some other security setting.  Please advise me where it is.

No, I’ve never had any reason to install a firewall, of any sort.  No antivirus software,  Right now.  No disk maintenance software thats recent enough to do much, except for Apples own.

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:34 PM   [ Ignore ]   [ # 86 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29
DaleCar - 05 November 2012 02:25 PM

I’m assuming you mean System Preferences, Personal, Security& Privacy.  It says:  Firewall:  Off.

Yes, my OS is not running in English version so I just tried to remember what that the labels were. And I assume you are running IP V4 (Not IP V6). Only thing I could think of that would prevent the connection.

What do we know so far, trying to recap…

(a) DS is running
(b) CMS is running
(c) DS says in the log it cannot connect to the CMS
(d) You could connect to 127.0.0.1 (Localhost) via telnet to the CMS server.
(e) You could run DS 4.0 and the CMS without any problems

That’s pretty much it.

 

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:38 PM   [ Ignore ]   [ # 87 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

You seemed surprised there were 2 vlogs generated when launching Daz.  Could that be significant?

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:40 PM   [ Ignore ]   [ # 88 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5498
Joined  2005-08-29

Depends if they were two logs of the same type or a log and a warning file.
The log is where normal stuff is logged, the warning file contains just that, abnormalities, but often only shows when you increase the verbosity of the server to track down problems.

 Signature 

=============================================
My DAZ Gallery  | The adventures of Lomund
Free RPG adventures for DnD, O:FR and more: http://4eyes.code66.se
Community Volunteer

Proud member of the Bald Wizards Club
I always look on the bright side of life, ‘cause I never expected the Spanish inquisition!

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:42 PM   [ Ignore ]   [ # 89 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

No Id what Ip V4 or IP V6 is, by the way.  And I’m assuming its not refering to Victoria 4

Profile
 
 
Posted: 05 November 2012 02:44 PM   [ Ignore ]   [ # 90 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  123
Joined  2007-06-16

No.  the earlier warning vlogs were marked warning in the title.  These were the same except for the fact the one was a very long string.  And the second that I posted was just the 4 or 5 lines.

Profile
 
 
   
6 of 8
6