Digital Art Zone

 
     
Is is possible to convert old poser magnet presets for studio to accept them?
Posted: 25 October 2012 08:25 AM   [ Ignore ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  114
Joined  2005-11-18

I have some old poser magnet sets for older characters (v2, m2, v3, m3, etc.) and I was wondering if it was possible to “fix” them so that studio can read them and create the appropriate dformers.  If this is possible, could someone kindly explain the process?

Thanks!

Profile
 
 
Posted: 25 October 2012 12:23 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13719
Joined  2003-10-09

They shouldn’t need conversion, but what version of DS are you using? There were a few when it was not always creating the DForms for sets or items with multiple Dforms or magnets - I think 4.5.1.6 is OK though.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 25 October 2012 02:37 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  114
Joined  2005-11-18

Thanks RIchard, I will have to give them a try in the latest version.  I believe I was using a slightly older version of 4.5 pro when I tried them before.  Been away from this for 2 or so years but slowly getting back into the swing of things, still lots of new things to learn though.

Profile
 
 
Posted: 25 October 2012 04:17 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Member
Avatar
Rank
Total Posts:  114
Joined  2005-11-18

Ok further testing with 4.5.1.6, I load V3 then load the magnets preset.  I can verify that the dformers were created on the dform tab when I hit add node I can see them but they do not seem to be applied to V3 upon load?  Do I have to manually add them to each node they belong to on V3?

Profile
 
 
Posted: 25 October 2012 04:24 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  13719
Joined  2003-10-09

You shouldn’t - I just tried applying one of the A4 Magnet fit sets to V4 and it worked correctly. The bug I reported is marked as fixed in 4.5.0.146, which is before 4.5.1.6.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 25 October 2012 05:41 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  894
Joined  2007-01-04

IIRC there are a couple of magnet sets out there that have never worked in DS, some are from the Gen 3 era, it wouldn’t be something like that your using.

 Signature 

**shuffles of with a new headache** tongue wink

Profile