Digital Art Zone

 
     
Morph dials for Victoria 1, 2 clothing ?
Posted: 21 October 2012 09:56 PM   [ Ignore ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22

Hi

I purchased a couple of items that are compatible with Victoria 1 and 2,  for example Victoria changing eyeware

There suppose to be a dial to change the type of frames, but there’s any related Dial in the parameters Tab

I checked that the glasses are selected in the Scene tab,  I tried to move other parameters to see if the Dials appear ( I read something like that on the forums)

I didn’t fit the glasses into genesis, so they are in the original state, not conveted to triax

Is there a trick to see the sliders/morphs for old version? or they don’t work at all?

Thank you

Profile
 
 
Posted: 22 October 2012 05:27 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14447
Joined  2003-10-09

What application are you using, and what version? Geoemtry-changing has been problematic in DS4, though it’s more-or-less working in 4.5.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 22 October 2012 07:13 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22

Hi Richard

Im using DAZ Studio Pro 4.5 , I updated it and after that I installed the product

If the product is for M4 or V4 I can see the Morphs in the parameters TAB, but not for Victoria 1 and 2 products ( haven’t tried V3 and M3)

Profile
 
 
Posted: 23 October 2012 05:06 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14447
Joined  2003-10-09

Do you have links to the products in question?

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 23 October 2012 05:31 AM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Addict
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  5975
Joined  2006-02-20
Richard Haseltine - 23 October 2012 05:06 AM

Do you have links to the products in question?

The changing eyewear is here:
http://www.daz3d.com/shop/victoria-s-changing-eyewear

Edited to add:

Same body part swapping code as Victoria’s Changing Fantasy Suits and Victoria’s Changing Ponytail. Just select the frames and turn the dial and a new style of eyewear appears. Then you can pose them, Scale them, Move them!

Sounds like geometry switching ...

 Signature 

I like Bryce, DazStudio, Poser and Vue ... in alphabetical order. And I would probably like Carrara too, if I could find the time to become acquainted with it. Peace?
Poser and Daz Studio Free Resources Wiki: https://poserdazfreebies.orain.org

Profile
 
 
Posted: 23 October 2012 09:07 AM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22

Here is the other


http://www.daz3d.com/shop/victoria-s-changing-ponytail-collection


Basically the same problem with both

Profile
 
 
Posted: 23 October 2012 12:48 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14447
Joined  2003-10-09

With the ponytail at least, it’s sort of working. There isn’t a slider, but there is a pop-up list button labelled CHANGE_PONY or CHANGE_BANG between Point at and bend in the general parameters group - clicking that will get you a list of alternative parts, but they are untextured and lack the morphs they should have (you can fix the former in the surfaces pane by copying from the Preview surface and pasting to the Default surface). I don’t have the eyewear to see if that’s the same. It’s certainly worth a bug report though.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 23 October 2012 05:55 PM   [ Ignore ]   [ # 7 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  8780
Joined  2007-11-06

I’ve bug reported the VCPC problem:  https://bugs.daz3d.com/view.php?id=48228

 Signature 

PostgreSQL CMS FAQ
Tutorial: Adding Surfaces in DS
Product Updates: Non-Genesis/G2 DIM Zips
Non-Genesis Items with Metadata
Updated Genesis Products

Profile
 
 
Posted: 27 October 2012 07:12 AM   [ Ignore ]   [ # 8 ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22

Thank you all for your support

I verified the   Victoria changing eyeware works using the dropdown list where Richard indicated,  its only the VCPC that doesn’t load the textrures

Profile
 
 
Posted: 14 January 2013 03:28 PM   [ Ignore ]   [ # 9 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2012-03-11

Have they corrected that morph dial for the Victoria’s eyewear yet?  I bought it for Genesis and is stuck with its default frame.  I’m looking forward to try different fashion.

Profile
 
 
Posted: 14 January 2013 04:16 PM   [ Ignore ]   [ # 10 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  14447
Joined  2003-10-09

Have you tried it in the latest build (4.5.1.56)? The bug report is marked as resolved.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 15 January 2013 12:11 AM   [ Ignore ]   [ # 11 ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22
KibbyCabbit - 14 January 2013 03:28 PM

Have they corrected that morph dial for the Victoria’s eyewear yet?  I bought it for Genesis and is stuck with its default frame.  I’m looking forward to try different fashion.

Hi KibbyCabbit

I was able to change them using the work around Richard shared in this thread

Profile
 
 
Posted: 15 January 2013 05:56 AM   [ Ignore ]   [ # 12 ]
Member
Rank
Total Posts:  64
Joined  2012-03-11

Can you walk me thru?  I’m trying to find the drop-down menu somewhere on user interface—with no luck.  Does it need the ponytail content installed for that to work?

Thanks!

Profile
 
 
Posted: 17 January 2013 02:49 AM   [ Ignore ]   [ # 13 ]
Member
Rank
Total Posts:  69
Joined  2012-01-22
KibbyCabbit - 15 January 2013 05:56 AM

Can you walk me thru?  I’m trying to find the drop-down menu somewhere on user interface—with no luck.  Does it need the ponytail content installed for that to work?

Thanks!

Sure

Once you get the EyeWare loaded, go to Scene tab, expand the Changing Eyewear -br/ eyewear
Select the eyewear bone
Then go to the parameters tab , select All
You will see xTrans,  yTrans .... etc… at the very bottom there is a dropdown list named Change Frame
Select from the dropdown and the eyewear model will change

It doesn’t need ponytail

 

Profile