Digital Art Zone

 
     
(Dis)Organization Help? (aka, I can’t find my stuff in DAZ)
Posted: 21 October 2012 12:30 PM   [ Ignore ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  388
Joined  2012-09-27

Just a quick question - I’ve gotten a bunch of stuff for DAZ, a few pay items but mostly freebies from the net.  My problem is that I have no idea how to move them into DAZ so I can see them in the Content Library pane.  Right now I’m importing sort of at random, so it’s taking a lot more effort to get what I want in the scene.  I looked at Jaderail’s tutorials, but without images I’m pretty lost.

Once again, I’d really appreciate any help you could give.  Thanks! smile

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 12:47 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  15296
Joined  2003-10-09

If there’s a Runtime or Data folder in the zip, then that (and any other folders alongside it) needs to go in your My Library folder (assuming you took the default location). If the content is correctly set up that should put things in the right place.

 Signature 

DAZ Studio Frequently Asked Questions

Index of free DAZ Studio scripts and plugins list

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 01:08 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

If I can get this info I’ll try to walk you through zip installs from Free sites. PC type, OS type and Bit, and DS version.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 01:26 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  388
Joined  2012-09-27

OS is Windows 7 64 bit, DS is the latest release of 4.5 Pro through the store, PC is a custom gaming rig (not sure the information you want for this).

Thanks for your help on this so far - I’m off to try and move folders about. smile

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 01:31 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Okay Win7 makes it easy. Open My Library Folder and PASTE a zip files RUNTIME into it. At prompt do MERGE. That will put all content were it belongs. Never put a Runtime inside another Runtime. You always Merge them into the My Library Runtime.

You will then find all the content in the Poser Formats> folders of the Content Library Tab.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 01:49 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]
Active Member
Avatar
RankRank
Total Posts:  388
Joined  2012-09-27

Woohoo! Success!  Thank you again! smile

Just one more question, though - what about props that aren’t in the standard Runtime folder layout?  Is there any way to include them in the Content Library?

Profile
 
 
Posted: 21 October 2012 02:00 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  16477
Joined  2009-01-22

Personally I just put those in a folder and Use the Import option to load them. If they have textures and Surface Zones I add them using the Surfaces Tab. If I plan to use the Item often I will save it as a Scene file with no lights so I can merge it into any scene later.

 Signature 

Exile, Drows Walk: A Tale of Jaderail starts here. Free pulp fiction at its Fantasy best, Updated 2/3/14.
Proud Member of the Bald Wizards Club My stuff at DeviantArt

Profile