DAZ Studio Pro 4.6.3.52, General Release, Now Available for Download!

1121315171820

Comments

  • patience55patience55 Posts: 6,154
    edited December 1969

    'K, thanks :-)

  • JaderailJaderail Posts: 0
    edited June 2014

    CMS just stands for Content Management Service, it does not mean Valentina or PoserSQL. It just stands for whichever Database service you have installed and running at the time now. The Valentina version did call itself the CMS in services but it now just stands for the DB system currently working on the Daz Studio boot screen.

    Post edited by Jaderail on
  • patience55patience55 Posts: 6,154
    edited December 1969

    Thanks, that's what I wasn't sure about.

  • kalazarkalazar Posts: 343
    edited December 1969

    Hi! I need some help. I dloaded 4.6 pro 3.52 but when I looked in the log it says Connect to CMS 4.8 and this means it the Valentine. How do I get the PostgreSQL CMS?. To get the new version of Studio I went to product library went to dazStudio and dloaded with the DIM but it's still the old CMS. Can someone tell me how to get PostgreSQL CMS?

    Thank you,

    Kalazar

  • nDelphinDelphi Posts: 812
    edited December 1969

    Kalazar said:
    Hi! I need some help. I dloaded 4.6 pro 3.52 but when I looked in the log it says Connect to CMS 4.8 and this means it the Valentine. How do I get the PostgreSQL CMS?. To get the new version of Studio I went to product library went to dazStudio and dloaded with the DIM but it's still the old CMS. Can someone tell me how to get PostgreSQL CMS?

    Thank you,

    Kalazar

    Just enter Postgre in the search box in DIM and you can then select it and install it.

    There are two version to install, a 32-bit and a 64-bit version, pick one and the PostgreSQL CMS from Valentina CMS Conversion file.

  • kalazarkalazar Posts: 343
    edited December 1969

    nDelphi,

    YEA, That worked. Thank you very much.

    Kalazar

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    I have a problem. Well, it may be two separate problems.

    I have both Daz Studio and Daz Studio Beta on my new computer I've been using the Beta, but it is version 4.6.2.106. DIM shows it as being installed, so it won't let me download an updated version.

    I'd be fine with using the general release, but none of my content shows up like it does in the beta. I tried "reinstalling meta data" but I still show no data. So being an obvious dabbler, i downloaded the postgresql thingie and installed it with still nothing showing up.

    How do I 1) get the most current version of the data, and 2) get the general release to see my content?

    Thanks..

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 11,602
    edited December 1969

    Indigone said:
    I have a problem. Well, it may be two separate problems.

    I have both Daz Studio and Daz Studio Beta on my new computer I've been using the Beta, but it is version 4.6.2.106. DIM shows it as being installed, so it won't let me download an updated version.

    I'd be fine with using the general release, but none of my content shows up like it does in the beta. I tried "reinstalling meta data" but I still show no data. So being an obvious dabbler, i downloaded the postgresql thingie and installed it with still nothing showing up.

    How do I 1) get the most current version of the data, and 2) get the general release to see my content?

    Thanks..

    After installing PostgreSQL CMS, are you able to re-import metadata?

  • SpottedKittySpottedKitty Posts: 3,245
    edited December 1969

    Indigone said:
    I'd be fine with using the general release, but none of my content shows up like it does in the beta.

    If your "current version" installation isn't seeing your content, but the beta is, most likely the Content Directory Manager was never properly pointed to the existing installed content. This should happen automatically when you install a new version of D|S, but Weird Stuff™ sometimes happens.

    Go to Edit>Preferences>Content Library and click on the Content Directory Manager button at the bottom, then open the two categories for "DAZ Studio Formats" and "Poser Formats" — these are the content locations D|S knows to look at. Check the same thing in the beta; if they don't match, that's your problem. Edit the settings to match the ones in the beta, and you should see the same content in both installations. (Note that this might not happen right away until you quit then re-start D|S.)

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    Indigone said:
    I'd be fine with using the general release, but none of my content shows up like it does in the beta.

    If your "current version" installation isn't seeing your content, but the beta is, most likely the Content Directory Manager was never properly pointed to the existing installed content. This should happen automatically when you install a new version of D|S, but Weird Stuff™ sometimes happens.

    Go to Edit>Preferences>Content Library and click on the Content Directory Manager button at the bottom, then open the two categories for "DAZ Studio Formats" and "Poser Formats" — these are the content locations D|S knows to look at. Check the same thing in the beta; if they don't match, that's your problem. Edit the settings to match the ones in the beta, and you should see the same content in both installations. (Note that this might not happen right away until you quit then re-start D|S.)

    The settings are identical.

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    Indigone said:
    I have a problem. Well, it may be two separate problems.

    I have both Daz Studio and Daz Studio Beta on my new computer I've been using the Beta, but it is version 4.6.2.106. DIM shows it as being installed, so it won't let me download an updated version.

    I'd be fine with using the general release, but none of my content shows up like it does in the beta. I tried "reinstalling meta data" but I still show no data. So being an obvious dabbler, i downloaded the postgresql thingie and installed it with still nothing showing up.

    How do I 1) get the most current version of the data, and 2) get the general release to see my content?

    Thanks..

    After installing PostgreSQL CMS, are you able to re-import metadata?

    I can go through the motions, but nothing shows up in my Smart Content tab. When I do it, I get a screen with all the content I have installed with check marks, I say ok, and it does something, but nothing is in my Smart Content tab.

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 11,602
    edited December 1969

    Does the DS log file say "Connected to CMS: PostgreSQL" or "Connected to CMS: 4.8"?

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    Does the DS log file say "Connected to CMS: PostgreSQL" or "Connected to CMS: 4.8"?

    Connected to CMS: PostgreSQL 9.3.4, compiled by Visual C++ build 1600, 64-bit

  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 11,602
    edited December 1969

    How long does it run when you click okay on the re-import metadata screen?

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited July 2014

    How long does it run when you click okay on the re-import metadata screen?

    About a half a second.

    Edit: I should add, I can see all my content in the content library, just not in the smart content tab.

    Post edited by Indigone on
  • FixmypcmikeFixmypcmike Posts: 11,602
    edited December 1969

    Does the Content Library pane show the "Products" and "Categories" sections?

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    Does the Content Library pane show the "Products" and "Categories" sections?

    No.

    Now I don't see a connected to: line in the log file. Now I see : Error connecting to CMS.

    Good grief, I give up. I uninstalled the 4.6 beta to see if I could reinstall the current version because the beta DID show my smart content, and I can't reinstall it now.

    So I'm stuck with the released version which will NOT show the content. Why so complicated?

  • IndigoneIndigone Posts: 86
    edited December 1969

    Indigone said:
    Does the Content Library pane show the "Products" and "Categories" sections?

    No.

    Now I don't see a connected to: line in the log file. Now I see : Error connecting to CMS.

    Good grief, I give up. I uninstalled the 4.6 beta to see if I could reinstall the current version because the beta DID show my smart content, and I can't reinstall it now.

    So I'm stuck with the released version which will NOT show the content. Why so complicated?

    Ahh... I uninstalled the PostgreSQL and it's all there. Not sure why, don't care. :) Thanks so much for trying fixmypcmike.

  • FistyFisty Posts: 1,692
    edited December 1969

    Sorry, I don't have time to read 30 pages.. I'm trying to install the PostgreSQL CMS, I click on the green download and install button in my product library and the install manager opens and this is what I get... I would love to be able to use this, the old one only works for me the first time I run DS after I've rebooted my computer.

    InstallManager.jpg
    676 x 698 - 86K
  • nDelphinDelphi Posts: 812
    edited July 2014

    Here you go, Fisty:

    Just enter Postgre in the search box in DIM and you can then select it and install it.

    There are two version to install, a 32-bit and a 64-bit version, pick one and the PostgreSQL CMS from Valentina CMS Conversion file.

    I posted this here: http://www.daz3d.com/forums/viewreply/635097/

    Post edited by nDelphi on
  • FistyFisty Posts: 1,692
    edited December 1969

    nDelphi said:
    Here you go, Fisty:

    Just enter Postgre in the search box in DIM and you can then select it and install it.

    There are two version to install, a 32-bit and a 64-bit version, pick one and the PostgreSQL CMS from Valentina CMS Conversion file.

    I posted this here: http://www.daz3d.com/forums/viewreply/635097/

    Thanks for the attempt at assistance, unfortunately it doesn't work. Interestingly, I also cannot see DS4.6 in list nor does clicking on the green button in product library work for it either. Thankfully that I can download and install DS normally. I can use the install manager for regular content just fine, it shows all my other purchases, I just installed 3 new things this morning.

    InstallManager3.jpg
    675 x 696 - 94K
    InstallManager2.jpg
    674 x 695 - 89K
  • nDelphinDelphi Posts: 812
    edited December 1969

    Fisty said:

    Thanks for the attempt at assistance, unfortunately it doesn't work. Interestingly, I also cannot see DS4.6 in list nor does clicking on the green button in product library work for it either.

    Yikes, that is definitely more than just not being able to find a certain product.

  • srieschsriesch Posts: 1,969
    edited December 1969

    Do you have it hidden or filtered out?

  • frank0314frank0314 Posts: 8,576
    edited December 1969

    Fisty said:
    Sorry, I don't have time to read 30 pages.. I'm trying to install the PostgreSQL CMS, I click on the green download and install button in my product library and the install manager opens and this is what I get... I would love to be able to use this, the old one only works for me the first time I run DS after I've rebooted my computer.

    Make sure Software is checked in Download Filters

    Filter.JPG
    569 x 536 - 51K
  • FistyFisty Posts: 1,692
    edited December 1969

    Frank0314 said:
    Make sure Software is checked in Download Filters

    Yay that worked! Thanks!

  • ElowanElowan Posts: 387
    edited December 1969

    I'm using 4.6.1.39 Pro. Is there a pressing need to upgrade?

  • ElowanElowan Posts: 387
    edited July 2014

    Thnx for the reply -- though my question may be moot since I don't seem to be able to DL the latest version (following the links) anyway.:-S

    Post edited by Elowan on
  • StratDragonStratDragon Posts: 1,745
    edited July 2014

    Elowan said:
    Thnx for the reply -- though my question may be moot since I don't seem to be able to DL the latest version (following the links) anyway.:-S

    you need to get it from the Daz Install Manager, I'd post a screen shot but mine is in an endless spiral when I try and update and I need to open a support ticket. I think this happens when you try and update and you miss an update in between which has happened to me before, but look in there.

    Post edited by StratDragon on
  • KeryaKerya Posts: 7,185
    edited December 1969

    StratDragon:
    If you are in trouble with DIM - delete the DIM folders by hand, download and install manually from here:
    http://www.daz3d.com/downloader/customer/files#prod_14811
    Select Mac or Win (ignore Postgre for the moment and install it later with DIM)
    This worked for me, when the DIM inbuilt update failed totally.

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel