uberenvironment 2 and studio 4.5

kain nokturnekain nokturne Posts: 0
edited October 2012 in DAZ Studio Discussion

Hello hello, good day all. Well, it happened that i just moved from daz 4 pro to 4.5 (64 bit), and i found this "oddity", the uber environment stopped working properly, i.e. lets say i choose the dawn preset, then a pop out comes asking me for the "OmDawn_EnvM.tif" that doesnt exists on the folder, i tought maybe doing a clean installation might solve the prob, but what a surprise, the UE isnt there anymore, just an empty folder... any ideas abt what might i do to solve this?

Post edited by kain nokturne on

Comments

  • JimmyC_2009JimmyC_2009 Posts: 8,244
    edited December 1969

    What version of DS 4.5 are you using? There was a problem with UE2 in version 4.5.0.114, but that was fixed in the Beta version 4.5.0.137 I believe.

    The latest version of DS 4.5 is 4.5.1.6, and is availble from the store, it is not a Beta version.

  • kain nokturnekain nokturne Posts: 0
    edited December 1969

    i just downloaded and installed the 4.5.1.6 and the prob persists, theres no uber environment installed

  • JimmyC_2009JimmyC_2009 Posts: 8,244
    edited December 1969

    Have you entered the Pro serial number, and restarted DAZ Studio?

    Does it say DAZ Studio 4.5 Pro on the program title bar, or does it say Standard. If it says Standard, enter the Pro serial from your My Account area, and restart DS

  • SzarkSzark Posts: 8,759
    edited December 1969

    It is in mine, I am using 4.5.1.6 and I have just been uisng it without any issues.

  • kain nokturnekain nokturne Posts: 0
    edited December 1969

    Seems all solved now, i deleted all, cleaned registry and manually deleted some folders, reinstalled and works fine by now...sorry for bothering.... and thanks a lot for replying

  • SzarkSzark Posts: 8,759
    edited December 1969

    Oh behave, you bothered no one....see the purple text in my signature....We CV's are here to help if we can. :P

  • JayfeatherJayfeather Posts: 44
    edited October 2012

    Its never a bother, Someone else might have the same problem, For example:

    With DS4.5 I get the 64-bit and 32-bit installers and The Genesis Starter Pack. I cant seem to find any of the Uberenviroment Goodies that came with 4.0 anywhere. The version I have claims to be the Pro version. I was hoping this thread held the answer to this dilemma...

    I tried Uninstalling and Reinstalling, Still no luck So Just what exactly did you do kain nokturne?

    Post edited by Jayfeather on
  • SzarkSzark Posts: 8,759
    edited December 1969

    UBer Enviro is not listed in the Light Pane, you should find it in the Content Library (not Smart Content) under Daz Studio Formats > My Library > Light presets.

    Also going to Help . About Daz Studio will show what version you have. If you downloaded Daz Studio from the store and Seraill number in your account then the chances are you have Pro,

  • JayfeatherJayfeather Posts: 44
    edited December 1969

    Apparently they are bundled in the Genesis Installer, I just tried reinstalling Genesis to my studio folder and it worked.

  • SzarkSzark Posts: 8,759
    edited December 1969

    Sorry I wrongly assumed you had installed the default content.

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel