[Solved] DUF format does not load correctly the animations! Morphs disappear!

MCMXCMCMXC Posts: 203

Hi, until today I used DS3 to create animations, and now I was trying the "big jump" on 4.5... but something weird happens!!!!

Take a look... this is my character Florence, that I made from Aiko4 in DAZ 4.0...
http://i47.tinypic.com/2myzq61.jpg

Now, in DAZ 4.5, I zoom on her face and create a simple animation to have her open the mouth using the facial morphs...
http://i50.tinypic.com/33jtmar.jpg

I save it as "Animation.duf", I close DAZ, I open it again, I load the animation, and... LOOK WHAT HAPPENS!!!!
http://i45.tinypic.com/2mobabs.jpg

All the morphs disappeared! The figure is back to being a normal Victoria4, and of course the morphs used to animate the face disappeared too!!!! There's no animation at all!

If I check the log, there are a lot of messages like this:

--------------
WARNING: fileinput\dzassetdaz.cpp(6149): Could not create dform because could not find dform node for instance: V4AbdomenBackFwd_abdomen-8.
WARNING: fileinput\dzassetdaz.cpp(4463): Failed to create dform instance.
WARNING: fileinput\dzassetdaz.cpp(1254): Failed to create modifier!
WARNING: fileinput\dzassetdaz.cpp(6349): Could not find reference: BT_Biz_Graqss_1827:/C:/Users/MCMXC/Desktop/Animation.duf#V4LBreastMorphDnOut_chest-2?value
WARNING: fileinput\dzassetdaz.cpp(1263): Failed to create alias!
--------------

Whatever is happening, happens with the DUF file only... If I create an animation with morphs in DS3 and I load it in DS4.5, the morphs are present...

Post edited by MCMXC on

Comments

  • MCMXCMCMXC Posts: 203
    edited December 1969

    Solved in the new Beta release:)

  • lizard42069lizard42069 Posts: 2
    edited December 1969

    I'm having this exact problem with duf files created in the latest ver 4.5..... after the scene has been closed (not solely the DAZ program) the V4 figure reverts to the base morph and 90% of the movement morphs don't function, while bone rotation remains functional and as saved. This is getting quite frustrating having to reapply each keyframe to a scratch v4 with reapplied morphs.

    Aside from "fixed with latest release" is there any further information available on this issue?

  • MCMXCMCMXC Posts: 203
    edited December 1969

    Did you get the latest beta?

  • lizard42069lizard42069 Posts: 2
    edited December 1969

    Ver 4.5.0.114 Pro Edition (64-bit)

  • MCMXCMCMXC Posts: 203
    edited December 1969

    That's not it. The latest beta is 4.5.0.137 http://www.daz3d.com/forums/discussion/7959/

Sign In or Register to comment.
Rocket Fuel